Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Manželé se vrhli na rekonstrukci bytu. Ze dvou pokojů budou mít 3+kk

  1:00aktualizováno  1:00
Mladí manželé žijí v bytě 2+kk s velkou terasou. Brzy se jim ale narodí dítě, pro které chtějí vybudovat samostatný, dostatečně prostorný pokojíček. Do budoucna si manželé přejí ještě jednoho potomka. Hlavním požadavkem je vzdušnost celého bytu, dostatek světla a pastelové barvy.

V bytě 2 + kk chtějí mít manželé obývací kuchyň, ložnici a větší dětský pokoj. | foto: Vizualizace: Ondřej Hanzlík

Čtenáři si přejí v bytě samostatnou, stavebně zcela oddělenou ložnici s oknem, obývací pokoj s jídelním koutem a dětský pokoj. Ten by neměl být malý, protože se do budoucna předpokládá další přírůstek do rodiny.

Preferují ponechání stávajícího stavu koupelny, toalety a kuchyňské linky. Neradi by zasahovali do téměř nové vodoinstalace. Pokud to bude možné, rádi by ponechali i komoru ve stávající podobě nebo alespoň vytvořili obdobný úložný prostor někde jinde.

Plánek bytu s původní dispozicí 2 + kk

Plánek bytu s původní dispozicí 2 + kk

Plánek bytu s novou dispozicí 3 + kk

Plánek bytu s novou dispozicí 3 + kk

Rozpočet není ze strany čtenářů nijak limitován. Vzdušný prostor a domácké prostředí je hlavním cílem. Dostatek světla a pastelové barvy by měly hrát prim. Čtenáři si nepřejí žádné extravagantní výstřelky, ale nebojí se nových nápadů.

Interiér bytu ovládly pastelové barvy

Manželskému páru jsme navrhli nový půdorys. Dle jejich požadavků byla zachována koupelna, toaleta, komora i kuchyňská linka. Částečně se zmenšila předsíň, která nabízí botník a vestavěnou skříň.

Byt s pastelovými barvami

Polopříčka decentně odděluje obývací část od jídelny.
Do obývací části jsme navrhli pohovku - trojsedák a taburet. Jako alternativa
Po odsunutí konferenčního stolku bude na koberci spoustu místa na hraní s
Ústředním motivem na světle zelené stěně za lůžkem je dekorace v podobě stromu

Podívejte se do fotogalerie.

Nová ložnice má samozřejmě také menší plochu. I tak se tam vejde klasické manželské lůžko s nočními stolky. Do užší vstupní části jsme umístili velkou šatní skříň. Vlevo vedle skříně může stát "němý sluha" nebo menší stolek na počítač, jak si manželé přáli. 

Obývací část je také mnohem menší. Umístění pohovky, knihovny a stolku s televizí však nebylo problémem. Mezi touto částí a jídelním koutem je instalována polopříčka, aby tyto dvě části pokoje decentně oddělila a vytvořilo se místo na televizi.

Dětský pokoj je dostatečně velký. Protože se ale v této místnosti nachází sloup, doporučujeme jej využít a pomocí textilie vytvořit malé zákoutí na spaní. Nechybí však velká knihovna za pracovním stolem a dostatečně velká vestavěná skříň.

PROMĚNA BYTU

Na bydleni@idnes.cz pošlete:

  • plánek bytu nebo pokoje
  • foto původního stavu 
  • požadavky na změnu
  • oblíbené barvy a styly
  • finanční možnosti

Do obývací části jsme vybrali barvy dle zadaných požadavků s přihlédnutím na stávající kuchyňskou linku. Pokud budou majitelé chtít větší změnu, mohou aplikovat na stěnu tapetu s jemným dekorem květů.

Návrh: Ideal interiéry, Ing. Iva Bastlová, Ing. Miroslava Štiková
Vizualizace: Ondřej Hanzlík 

Autoři:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.