Reklama

Dvojvila v Kuvajtu má minimalistický interiér a garsonky pro řidiče

  • 18
Dva bratři a jejich rodiny se rozhodli, že si postaví společný dvojdomek. Dům na předměstí hlavního města Kuvajtu ve čtvrti Al Yarmouk má dvacet koupelen, dvanáct ložnic, banketní sál a stěny obložené travertinem. Pokoje pro služky a garsonky pro řidiče jsou samozřejmostí.

Výjimečnost přináší koncepce a materiálové provedení domu, který stojí ve čtvrti Al Yarmouk kuvajtského hlavního města Kuvajt. | foto: Studio Toggle

Dvojvilu navrhlo studio Toggle s architekty Gijo Paulem Georgem, který pochází z Indie, a kuvajtskou rodačkou Hend Almatroukovou. Oba studovali užité umění na univerzitě ve Vídni a před šest lety spojili síly a vytvořili v největším kuvajtském městě novou architektonickou a designérskou kancelář. Kromě rezidenčních i veřejných staveb se společně se svým týmem věnují také interiérovému návrhářství, grafice, fotografii a reklamě.

Fotogalerie

S nadsázkou lze tvrdit, že díky této zcestovalé a inovativní dvojici začali kuvajtští šejkové objevovat minimalismus. Architektonická dvojice se drží praktických postupů nutných v horkém podnebí, ale zároveň vnáší do zdobných sídel movitých Kuvajťanů strohost a čistotu.

Mimořádnou pozornost přitahují luxusní materiály, které byly na této stavbě použity. Drahý, ale vysoce vkusný kus mramoru s atraktivní kresbou upoutá na první pohled každého. Letos dokončená dvojvila má také velkorysé rozměry. Celková užitná plocha domu je 750 metrů čtverečních.

Může se hodit

Berounska brana domy

Berounská brána

Luxusní rodinné domy v lokalitě, kterou si zamilujete.

Více domů k prodeji na Reality.iDNES.cz.

Reklama

Bratři studiu nadiktovali přesné a striktně dané parametry a představy o svém společném rodinném sídle. Dům měl být až na drobné výjimky souměrný a respektovat společenskou povahu a vytíženost rodin.

Ve čtyřpodlažním objektu se propojují životy obou rodin ve společném prvním podzemním podlaží, kde jsou kromě desítky parkovacích míst a dvou separátních vjezdů nejen technické zázemí a garsonky řidičů, ale zejména společenský banketní sál, který široká rodina využívá při větších společenských příležitostech. Obě části dvojvily mají vlastní vstupní lobby a separátní výtahy.

Z přízemí vede velkolepý hlavní vstup do vily přímo z ulice. Symetrie vily přispívá k ještě monumentálnějšímu dojmu z celku. Obě rodiny mají hned za zádveřím umístěny pokoje, ve kterých se věnují společné rodinné vášni, hudbě. Pokoje jsou propojené s malými kouty kvetoucí zeleně.

Pokoje jsou propojené s malými kouty kvetoucí zeleně.

Pokoje jsou propojené s malými kouty kvetoucí zeleně.

Z ulice se vstupuje do luxusního obývacího pokoje propojeného s jídelnou a se schodištěm do patra. Obytný prostor spojuje i interiér s exteriérem. Z pokoje lze vyjít na malé vnitřní nádvoří vily, kde si mohou bezpečně společně hrát i děti obou bratrů. Zvlášť oddělené je nejen technické zázemí, ale i kuchyň s další samostatnou jídelní částí.

Druhé nadzemní podlaží patří samostatným ložnicím a koupelnám, v obou částech vily jsou v privátním patře také malé kuchyňské kouty. Třetí nadzemní podlaží hostí střešní terasu, utajenou vnějším pohledům. Bydlí zde také služky, které mají k dispozici vlastní koupelny a jsou zde umístěny šatny, úložné komory a prádelny.

Elegantní a neformální zařízení domu je inspirováno módní vlnou skandinávských bytových trendů. Interiéru vládne barevný i tvarový minimalismus, přírodní dřevo je doprovázeno bílými a neutrálními tóny.

Reklama
Sdílet článek Facebook Twitter Google Plus
Reklama

18 příspěvků v diskusi

Reklama