Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Kuchyň jsme si navrhli a sestavili sami

  12:27aktualizováno  12:27
Kuchyň, kterou Vám představujeme jsem si navrhli a nakonec i zrealizovali svépomocí. V dvougeneračním domku v řadové zástavbě, byl v této místnosti původně tzv. pracovní pokoj. Ze začátku jsem sdíleli kuchyň společně s otcem manželky.

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce července na e-mail svůj příspěvek na téma - kuchyně.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

Když přišel návrh z jeho strany, ať si zabydlíme horní patro, a on bude bydlet dole v přízemí, znamenalo to zařídit si i svoji kuchyni.

Čas nás až tak netlačil, od náčrtu na papíře, přes návrh na počítači až k vlastní realizaci uplynulo tedy několik měsíců. Právě dobíhající stavební spoření pak pomohlo vybavit kuchyň podle našich představ.

Základem pro návrh dispozičního řešení kuchyně se stal příborník. Dále bylo jasné že budeme mít elektrický sporák i troubu. Přivést do patra elektriku se nám zdálo jednodušší než přívod plynu. Přívod vody a odtok byl již v místnosti připraven (obvyklé pro dvougenerační domy).

Celková podoba linky vznikla inspirací dle různých časopisů a internetových portálů mezi než patřil i idnes.cz. Původně snad i zamýšlené a doporučované snížení varné desky a zvýšení dřezu nebylo nakonec na tak malém prostoru realizovatelné.

Spodní skříňky jsme nechali otevřené, vyjma dvířek pod dřezem, kde je umístěn výsuvný koš na tříděný odpad. Horní skříňky jsme nechtěli.

Desky pro stavbu linky jsme si nechali nařezat dle řezného plánu. Se zapůjčenou kolíkovačkou bylo pak vcelku snadné linku poskládat do konečné podoby.

V proutěných koších pod linkou jsou uloženy poklice na hrnce, plechy do trouby a pod dřezem pak brambory.

Roh nad sporákem na kterém je umístěna digestoř je ze sádrokartonu, který je upevněn na dřevěné konstrukci.

Podlaha je nová, plovoucí, vhodná  pro velkou zátěž.

Poličky nad linkou, stolem a za dveřmi byly přidávány postupně a kuchyň tím udělaly určitě zabydlenější.

Drobné dekorace, obrázky z cest a starožitné doplňky dávají kuchyni své osobité kouzlo.

Kuchyň je u nás nejvíce oblíbená místnost, takové centrum všeho dění v domácnosti.

Složením tří fotek vznikl tento celkový pohled do naší kuchyně.

Sluníčko máme stále v kuchyni.

Včelka na digestoři.

Takto rekonstruovaná váha není pouze na okrasu, ale je používána k vážení ingrediencí, např. při pečení.

Počítačový návrh kuchyně, pohled 1

Počítačový návrh kuchyně, pohled 2

Počítačový návrh kuchyně, pohled oknem.

Detail příborníku.

Květiny na parapetu okna.

Polička nad stolem s květináči.

Poličky nad stolem.

Hlemýždi zakrývají upevňovací šrouby na konzolách poličky.

Otevřené spodní skříňky, výsuvný koš na tříděný odpad pod dřezem.

Police a nástěnka v rohu za dveřmi.

Stojan na lahve s vínem na příborníku.

Autor:




Nejčtenější

1
Věčně opilý soused je vulgární a vše mu vadí. Z bytu se mu line zápach

Bydlím v brněnském činžáku, do kterého se před rokem nastěhoval starší soused, který chodí domů opilý, je vulgární a vadí mu vše, co je umístěné na společné...  celý článek

Novou fasádu si ÚPMD opravdu zasloužil. Výměna oken a střechy již proběhla.
Z luxusního sanatoria je největší porodnice. Ale mohl zde být hotel

Impozantní komplex budov pod hradbami Vyšehradu může někomu připomínat luxusní hotel, jinému palác. Sídlí zde však Ústav pro péči o matku a dítě, kde...  celý článek

Hotel Sook Station je otevřený od začátku léta. Noc za mřížemi vyjde pro...
Úzké cely, kovové mříže a palandy. Thajsko láká na zážitky z vězení

Tematický hostel Sook Station nabízí klientům pobyt ve vězení. Netradiční ubytování v thajském Bangkoku je vybavené úzkými celami, kovovými mřížemi a...  celý článek

Architekti Gregor Pils a Andreas Claus Schnetzer postavili dům z 800 vyřazených...
Geniální ve své jednoduchosti. Na domek stačilo 800 vyřazených palet

Architekti Gregor Pils a Andreas Claus Schnetzer vzali osm set dřevěných palet a postavili z nich plnohodnotný dům. Experimentální projekt je zdarma k vidění...  celý článek

Drobné detaily dokázaly interiéru vtisknout „ženský princip“.
Drobné detaily proměnily byt 3+kk přesně podle přání majitelky

Byt s dispozicí 3+kk v novostavbě developerského projektu s krásným výhledem na Prokopské údolí vnímala majitelka jako strohý, ale nechtěla jej zahltit...  celý článek

Další z rubriky

Nový dům je, stejně jako ten původní, poloroubenka.
Na Šumavě koupili ruinu. Dům strhli a postavili jeho perfektní kopii

Na Šumavě, u železniční trati, stojí poloroubenka. Bývala tu již před mnoha lety, pamatovala, když kolem jezdil vlak s uhlákem a parní lokomotivou. Dnes tu...  celý článek

Emauzy. Na klášter a kostel dopadly tři ničivé zápalné pumy, každá o váze 227...
Zmizelá krása Česka. Když záhuba stavebních skvostů bolí

Když v srpnu 1881 vyhořelo Národní divadlo, matka malířky Zdenky Braunerové napsala Antonínu Chittussimu: „Plakala jsem jako dítě. V Čechách bylo v té chvíli...  celý článek

Hotel Sook Station je otevřený od začátku léta. Noc za mřížemi vyjde pro...
Úzké cely, kovové mříže a palandy. Thajsko láká na zážitky z vězení

Tematický hostel Sook Station nabízí klientům pobyt ve vězení. Netradiční ubytování v thajském Bangkoku je vybavené úzkými celami, kovovými mřížemi a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.