Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Na zahradě u domu si nechal postavit pánský klub ze železobetonu

  1:00aktualizováno  1:00
I muži „mají své dny“ a hlavně představy. Užít si smysluplně příjemné odpoledne či večer s přáteli se rozhodl majitel rodinného domu. Jeho přání? Rozšířit možnosti volnočasových aktivit na zahradě, prostě mít pánský klub.

Pánský klub je určený pro volnočasové aktivity majitele i jeho hostů. | foto: Archiv autorů

Realizaci svého přání svěřil investor studiu ADR, architektům Petru Kolářovi a Aleši Lapkovi. Výsledek dopadl velmi dobře, což dokazuje i finálové umístění v soutěži Interiér roku v kategorii Novostavba. Více o soutěži a jeho vítězích zde. Hlavním mediálním partnerem akce byl právě iDNES.cz.

Když se staví na svahu

S ohledem na svažitý terén pozemku umístili architekti stavbu do svahu na jižním okraji zahrady, přes ni přímo navazuje „pánský klub“ se sportovní plochou na stávající relaxační zázemí domu.

Relaxační část prostoru zatepluje dubové dřevo i koberec.

Relaxační část prostoru zatepluje dubové dřevo i koberec.

Celkovou šířku stavby určily opěrné zdi na zahradě. „Vznikla tak jasně definovaná soukromá zóna, která pokrývá všechny klientovy potřeby pro trávení volného času,“ vysvětlují architekti ze studia ADR.

Jednoduchý kubus ze železobetonu zasadili autoři projektu do terénního valu pozemku, díky tomu je viditelná pouze kompletně prosklená čelní fasáda. Aby architekti zdůraznili propojení interiéru s exteriérem, zvolili shodné materiálové řešení.

Vnější opěrné stěny zahrady se tak „propsaly“ v podobě kamenného obkladu i do interiéru. Zbytek stěn a stropů pojednali Petr Kolář a Aleš Lapka v dnes velmi často preferovaném pohledovém betonu.

Zajímavé detaily

Fotogalerie

Pro optické zvětšení prostoru pro fitness byla použita „tradiční“ varianta i z velkých veřejných tělocvičen, a to zrcadla. Středová dělicí stěna je tak kompletně obložena bezrámovými zrcadlovými panely.

Na podlahu, s ohledem na praktičnost a snadnou údržbu, použili architekti kombinaci litého terazza s vloženým kobercem a litého terazza s vloženou PVC podlahou.

Dispozičně tvoří vnitřní prostor velká místnost, část je určená pro fitness, druhá slouží jako relaxační část. Vizuálně je částečně propojuje prosklená plocha. K dispozici je zde i toaleta přístupná nábytkovými dveřmi z relaxační části. Celková užitná plocha prostoru je 83,6 m2.

Prostor je vybavený nepřímým osvětlením pomocí LED pásků po obvodu sníženého podhledu a dále přisazenými a zavěšenými světelnými profily. Odpočinkovému prostoru dominuje netradiční lustr. Strohý beton na stěnách a stropech a také terazzo na podlaze příjemně vyvažuje dubové obložení zadní stěny a dubový nábytek.

Na zahradě se našlo místo i pro nohejbalový kurt.

Na zahradě se našlo místo i pro nohejbalový kurt.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku budou každoročně oceněny výjimečné české soukromé i veřejné interiéry, a to v sedmi kategoriích. Hlavním mediálním partnerem akce je iDNES.cz, pořadatelem Institut bytového designu.

S nejzajímavějšími soutěžícími čtenáře postupně seznamujeme na stránkách Bydlení iDNES.cz.

Více o soutěži zde.

Cílem soutěže je popularizovat originální bydlení, stejně jako mimořádný design obchodů, firemních prostor, hotelů restaurací a podobně.

Autor:




Nejčtenější

Velká koupelna si mohla dovolit i velkou vanu.
Majitelé měli v koupelně jasno: přáli si velkou vanu, ale také pisoár

Mladí manželé se dvěma dětmi si postavili dům v zahrádkářské oblasti s nádherným výhledem do lesa a úžasnou zahradou, kterou postupně dokončují. Poslední v...  celý článek

Dům stojí v romantickém prostředí oblíbeného britského národního parku Broads.
Pro štěstí dětí udělají všechno. Dcerám postavili luxusní letní sídlo

Manželé a architekti Patrick a Claire Michellovi postavili pro své dvě dcerky velkorysou vilu, která se zrcadlí ve vodní hladině. Výstavbě vysněného domu v...  celý článek

Plně vestavné myčky vypadají v kuchyni velmi dobře, ovládací panel je umístěný...
U vestavných myček pozor na výběr pantů. Co se vejde do maxi myčky

Řadu let se myčky dělily na samostatně stojící a vestavné, případně podstavné. Jenže to bylo v době, kdy standardní výška kuchyňské pracovní plochy byla 86 cm....  celý článek

Manželé se nakonec rozhodli pro kompletní modernizaci celého bytu s lodžií.
Perfektní proměna. Zastaralý byt pro pětičlennou rodinu je k nepoznání

Byt 4+kk v deset let starém bytovém komplexu v pražských Vokovicích potřeboval modernizaci. Pětičlenné rodině přestala původní dispozice vyhovovat, potřebovali...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.