Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Gastronomie a stolování

Nehádejte se v kuchyni, když držíte japonský nůž. Je ostrý jako meč samuraje

11.8.2010  1:00
Nože se vyrábějí v japonském městečku Ečizen už od roku 1337. Stejná technologie se používala i pro samurajské meče, jeden ze symbolů Japonska. Symbolem současného Japonska jsou ale nože. V...  celý článek

U vánoční večeře buďte jako Světáci. Přešlapy řešte s grácií a nadhledem

24.12.2009  1:00
Co uděláš, když na tebe někdo převrhne omáčku? Všimnu si toho, ale budu dělat, že jsem si toho nevšiml. Se známou radou z filmu Světáci souhlasí i odborník na etiketu Pavel Winter. "Když už se...  celý článek

Z odpudivého přízemí vznikl bar, kde najdete i kus Japonska

5.12.2009  1:00
Starý omšelý dům, ospalé lázeňské město. Mladý pár se rozhodl mnohé změnit. A bez pomoci architektů. Ze zoufalého prostoru ve tvaru L tak vytvořili bar s moderním interiérem. Místo dortů či kávy...  celý článek

Muži v kuchyni aneb porcujeme drůbež a selátko

19.12.2008  1:00
Vánoce znamenají největší nápor v kuchyni. Hodně hostů, hodně jídla – a hodně velké kusy masa. Kapr už dnes často nestačí – peče se krocan, krůta, někdy dokonce i selátko.  celý článek

Tipy na knihy: kuchařka jako laptop, hitem je Architektura 60. let

18.12.2008  9:20
Je to vánoční jistota. Knihy jako dárek zpravidla nezklamou. V případě bydlení je to jasné: favorita představují kuchařky, klasiku knihy o architektuře.  celý článek

Video: jak správně otevírat sekt

12.12.2008  1:30
Vánoční svátky a konec roku si žádají sekt či dokonce šampaňské. Patří k oslavám, navíc pomáhají vychutnat si jídlo. Jenže špunty od sektu nás mohou připravit také o oko nebo přivodit šedý zákal.  celý článek

Jak se neotrávit při smažení na pánvi

26.11.2008  9:54
Říká se tomu teflonová horečka. Stačí rozpálit pánev s teflonovou úpravou na vysokou teplotu a nadýchat se výparů nebo jemných částic, které se z ní uvolňují. Evropská unie bude žádat varování...  celý článek

Co s úrodou ze zahrádky aneb kam pro slivovici

19.8.2008  1:00
Máte příliš mnoho jablek nebo švestek? Naplnili jste už dvacátou bednu a další už nemáte kam dávat? Čtrnáct dní vaříte kompoty a povidla, ale jablek, hrušek ani švestek neubývá? Nechte je...  celý článek

Kupte si zahradní krb. Poradíme vám, jaký si vybrat

12.8.2008  1:00
Léto je v plném proudu a s ním i velké letní výprodeje. Kromě oblečení tak nyní můžete levně pořídit i veškeré sezonní zboží. Dokonce i zahradní krb. Poradíme vám, jak vybrat ten nejlepší.   celý článek

Vybíráme gril s Filipem a Ondřejem. Hitem je vodní pára

1.8.2008  1:00
Grilovat se dá téměř všechno, a to na několika druzích grilů. Kromě klasiky na dřevěné uhlí, plynových a elektrických grilů si své příznivce získávají třeba i rakletovací grily. Skutečným hitem...  celý článek

Grilujeme s Filipem a Ondřejem: NEJ zahradní party

25.7.2008  1:00
V sobotu jsme pozvaní na garden party, můžete často slyšet zvláště v amerických filmech. Zní to honosně, a přitom jde prostě o večírek na zahradě. Na zahradní party se nemusíme již dávno dívat...  celý článek

Nádherně prostřený stůl. Poradíme vám, jak na to

18.11.2007  1:00
Dnes už asi málokdo tuší, že české lněné utěrky patřily společně s kapesníky k tomu nejlepšímu, co ve světě v těchto oborech existovalo. „Ještě v roce 1991, kdy jsem navštívila Austrálii, mi...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.