Drinky tohoto týdne

Řekové mají štěstí.
Řekové mají štěstí. Mají svou bohatou historii, nádherné slunce - a Metaxu. Právě slunce, které musí nechat uzrát a pak vysušit hrozny ze tří řeckých odrůd - Savatiano, Sultanina a Black Corinth - má hlavní zásluhu na unikátní chuti i barvě Metaxy. Zkvašený vinný mošt se dvakrát destiluje tradiční metodou, aby pak takzvané staření proběhlo v limuzínských dubových sudech po dobu tří až třiceti let! Mladý destilát se míchá s vybranými muškátovými víny ostrovů Limnos a Samos, aby získal charakteristický buket a sladkost. Cukrový karamel má na svědomí typickou barvu, vyluhováním rostlinek, kořínků a růžových okvětních lístků se zase vytváří charakteristická chuť. A síla nápoje? Tu koriguje malé množství destilované dejodisované vody

Metaxa Tonic

4cl Metaxa 5*
* 2dcl Tonic
* plátek citronu
* led

Metaxa Sprite

4cl Metaxa 5*
* 2dcl Sprite
* plátek pomeranče
* led

Metaxa Sour

4cl Metaxa 5*
* 1dcl orange juice
* 1cl lenom juice
* 1cl Grenadine
* dolít sodou