Reklama

Majitel si nechal přistavět k domu vlastní knihovnu. Má tisíce knih

Soukromá knihovna navazující na stávající rodinný dům? Žádný problém. Dostavba v podobě hranolu přisazeného k jižní fasádě rodinného domu vyřešila i takové přání majitele.

Jedinou výraznou barevnu složku představují barevné hřbety knih a dubový pracovní stůl se zavěšeným světlem. | foto: Pagáč Photoproduction

Nástup do objektu byl vytvořený v návaznosti na stávající obytný prostor ve druhém nadzemním podlaží. Odtud je dostupný ochoz zpřístupňující horní část knihovny a také jednoramenné schodiště vedoucí do spodní části knihovny.

Architektonický časopis Stavba přináší čtyřikrát ročně novinky ze světa...

Přízemí objektu se celou západní fasádou otevírá do plochy zahrady, horní část stavby je prosvětlena a provětrána průběžným světlíkem umístěným rovnoběžně s východní fasádou domu.

Odkryté části povrchu stěn a stropu, podlaha objektu i vestavěná ocelová konstrukce ochozu a schodiště jsou v bílé barvě stejně jako materiál knihovny.

Jedinou výraznou složku představuje prostor formující barevné hřbety knih a dubový pracovní stůl se zavěšeným světlem, umístěný v těžišti objektu.

Jako vnější plášť objektu posloužil vertikální obklad smrkovými lamelami s povrchovou úpravou černým nátěrem.

Technické údaje

Architekt: Chládek architekti /Pavel Chládek

Realizace: 9/2014 - 4/2015

Zastavěná plocha: 32 m2

Užitná plocha: 39,7 m2

Obestavěný prostor: 256 m3

Jako vnější plášť objektu posloužil vertikální obklad smrkovými lamelami.

Jako vnější plášť objektu posloužil vertikální obklad smrkovými lamelami.

Přízemí objektu se celou západní fasádou otevírá do zahrady.

Přízemí objektu se celou západní fasádou otevírá do zahrady.

Reklama
Sdílet článek Facebook Twitter Google Plus
Reklama

47 příspěvků v diskusi

Další z rubriky Stavba

Reklama