- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kulatou rozpínací dortovou formu s úplně stejným patentem mám doma po babičce ještě z doby Rakouska-Uherska, a stejně tak obdélníkovou roztahovací formu. Opravdu superdesign.
A taky má pod sebou ten smaltovaný talíř, co vypadá jako porcelánový?
Jinak roztahovací forma s obyč. plechovým dnem, co zapadá do bočnice je samozřejmě obvyklá od našich babiček dodnes.. Vždycky mě ale rozčilovalo, že musím dort ode dna buď odříznout a přenést na něco úhlednějšího a nebo to nechat i s tím plechem vespodu, ale pak to zase po servírovacím talíři jezdilo jak blázen...
Tydýtů(ek) potkávám denně na ulici dost. Hodina bez vody asi hrozí kolapsem.
Blbin na pečení je mraky, ale koupit pánev s nepřilnavým povrchem a rukojetí co snese teplotu v troubě víc než 150 stupňů je docela honička.
Ono je to totiž docela těžké dosáhnout toho aby se z plastů neuvolňovali škodlivé látky. Profi kuchaři používají ocelové pánve. Já na ně přešel taky. Je v podstatě nezničitelná a pokud se o ní staráte (nemýt v myčce, potírat olejem) za pár měsíců má podobné vlastnosti jako teflonová nebo keramická. Zde je článek o škodlivosti teflonu a podobných sloučenin: http://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/skodlivost-teflonovych-panvi/
Jediné co bych využil je ta dortová forma s talířem
napřed naučte lidi vařit, na to spoustu tědlech blbin nepotřebujou....
Celkem zbytečnosti. Ale designově je to určitě zajímavé.