Diskuze

Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč

Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to bývá výsledek nastavených večerů, kdy se maminka obětuje a peče vánoční cukroví jako o život. Všechno jde ale zvládnout rychleji. A bez problémů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O ergonomi v kuchyni mi říkali celkemdost věcí a jsem ráda, že jsem je v tomhle ohledu poslechla, protožepřesně jak píšete, člověk když má celý život troubu dole pod sporákem, tak muani nepřijde, jak je to nepohodlný. Já jsem si to taky uvědomila až po tom, cojsme předělali kuchyň a kuchyň mi dali právě do výšky, tak je to opravdu o hodnělepší a tím spíš jak člověk stárne, ráda peču, takže u nás je troubatéměř obden v provozu a kdybych se k tomu měla pořád hýbat, takby mi brzo asi odešli záda. Já určitě souhlasím s článkem. S výběrem troubysi rady nevím, protože to mi doporučovali u oresi při koupi celé kuchyně a s tímjsem taky spokojená.

1 0
možnosti

presne tak u nas. Manzelka i ja jsme byli odmala zvykli na tradicni sporak a troubu dole. Rok po svatbe jsme se stehovali do naseho prvniho vlastniho domku, kde byla tzv. "trouba ve zdi" (wall oven) zabudovana v kuchynske jednotce. Od te doby jsme nechteli jinak a kdyz jsme po 10 letech navrhovali dum c.2 a delali vykresy kuchyne pro stavitele a jeho truhlare, samozrejme jsme v tom pokracovali.

Kdyz jsem napsal, ze dno trouby je ve stejne vysce jako pracovni deska kuchyne, nekdo odvetil, ze do pekacu polozenych na vrchni "polici" v troube neni videt a jejich sejimani z "takove vysky" je obtizne a nebezpecne.

Vedel jsem, ze to neni pravda. ale byl jsem v te dobe na navstve u pribuznych asi 1000km odtud a nemohl jsem odpovedet s konkretnimi rozmery. Tady to je. Vyska kuchynske pracovni plochy a soucasne vyska dolni vnejsi hrany trouby 92cm. (jsme oba dost vysoci)

Vyska vnitrniho dna trouby je 109 cm, nejnizsi police 115 a nejvyssi 136cm. Dvirka trouby se sice otviraji dolu, ale je mozne je zasunout pod dno trouby pro blizsi pristup- to umozni pristup az 20cm k otevrene troube. Police se daji bezpecne vytahnout 25 cm ven z trouby, aniz by cokoliv na nich sjizdelo ven nebo dovnitr.

Jeden by musel byt trpajzlik, aby nevidel do pekace na nejvrchnejsi polici 136 cm od zeme a vytazene ven z trouby 25cm! Nebo aby nemohl ten pekac bezpecne sejmout.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Ohýbání sice nezdravé je, ale když se přitom jednou rukou opřete o linku, je to v pohodě. Ale podle titulku jsem napřed myslel, že nebezpečí je někde jinde, když se žena často ohýbá dolů, tak ... no prostě dochází ke zdržením

3 0
možnosti

Trouba musí být přece ve výšce očí! To ví přece každý trouba! Stejně tak jako dřez, varná deska a lednice!;-O

2 0
možnosti

dřez, varná deska ve výšce očí???

0 0
možnosti

Přísně z pohledu ergonomie by v kuchyni nemělo být NIC níže než 70 cm nad podlahou. To je samozřejmě v naprosté většině případů nesmysl a nelze to zařídit.

Trouba pod sporákem jedině s výsuvem. Používám to takto už 10 let. Troubu výš dát nemohu. Není kam.

Kdybych se měl teď rozohodovat a mohl dát troubu nahoru, asi bych to neudělal. Výsuv mi vyhovuje víc. Dokonce bych řekl, že je daleko praktičtější. I manipulace s horkými plechy a pekáči mi přijde bezpečnější.

1 0
možnosti

Troubu vem čert, co jsem ale v nové kuchyni prosadila, je myčka ve vyšší poloze. Je to skvělé! Už se neohýbám - a že to bylo při naplnění a vyskládání myčky nějakého hrbení... R^

2 0
možnosti

R^ To je ale opravdu super postřeh - ten horní výsuv v myčce budiž, ale ten spodní je opravdu naprd

3 0
možnosti

Jestli by na to neměl Láďa Hruška nějakou vychytávku..... Třeba y PET lahví :D

1 0
možnosti

Takže troubu, ve které se peče jednou za týden, umístíme nahoru a pod ní dáme např nádobí, které se potřebuje skoro každej každej den ...

12 0
možnosti

J25i89ř68í 77Š35v80a13g38r

6. 12. 2016 20:24

U nás se peče cca. 2x denně. Každý to máme jinak.

0 0
možnosti

L79i28b96o74r 37D65a12n50ě43k

6. 12. 2016 10:46

Jakožto návrhář kuchyní i muž v kuchyni doporučuji kompromis. Trouba tak napůl. Pod pracovní deskou, je moc nízko - horší kontrola, ohýbání se, .... a dno ve výšce pracovní desky je zase moc vysoko - protože pečete výš než je dno a když je i víc plechů, tak na horní plech už pomale není ani vidět, natož s tím manipulovat ve výšce ramen.

Obzvláště proto, že se nad takhle umístěnou troubu dá rozumě dát i mikrovlnka, který se pořád dobře obsluhuje.

3 0
možnosti

1. Ono ohýbání se je nezdravé a škodí (i starému) tělu?

2. Trouba se (u nás) používá minimálně, max. tak 1x o víkendu, takže řešit umístění trouby v kuchyni je nepodstatné.

4 0
možnosti

Ten bod 2 se dá pochopit i tak, že tu troubu snad ani umístovat nemusíte, jen ji jednou za týden vytáhnete ze špajzu....;-)

1 0
možnosti