Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

R59a65d45e96k 16H97o71l57e10c67e24k 3486410768581

To je zase blbost. Pokud by byla trouba ve výšce jako na tom obrázku, tak si paní zašpiní, případně popálí prsa, až bude potřebovat "píchnout" do masa či vánočky. Navíc do toho pekáče či plechu vůbec neuvidí.

A když se jí takový pekáč s rozpáleným tukem zvrtne, třeba proto, že s ním vyjela moc dopředu na těch fórových ližinkách, opaří se hezky celá.

+27/0
doporučit
6.12.2016 5:28

M14a57r80t27i97n17a 32T86r57o60j13a53n98o29v45á 5983898805

"...teleskopickými výsusy. Ty lze dokoupit i samostatně, ale z finančního hlediska bývá lepší investovat to rouby,..."

Je takový problém si to po sobě přečíst?

Jinak stokrát se asi člověk ohýbat nebude, že jo, sto plechů s cukrovím...? A z hlediska manipulace je výrazně bezpečnější a pohodlnější vytahovat třeba těžký pekáč s husou odspoda a hned položit na varnou desku, než to tahat ve výši očí a polejt se s tím a pak to nosit někam na bok.

Ale chápu, Siemens si zaplatil reklamu, tak je potřeba to napsat stůj co stůj.

+20/0
doporučit
6.12.2016 8:49

P47e64t23r 17K20o26l60o87m34a83z47n32í83k 8474863810816

Takže troubu, ve které se peče jednou za týden, umístíme nahoru a pod ní dáme např nádobí, které se potřebuje skoro každej každej den ...

+12/0
doporučit
6.12.2016 11:21

M53i76r60e59k 38G51a43j58e49r 5541936279570

Nevim, kde prisli na to, ze dno trouby by mělo být ve výšce přibližně 115 cm od podlahy. Podle me je to prilis vysoko na prumerne vysokou zenu. Urcite bych jeji dno nedoporucoval vyse nez do boku, tedy do 100 cm, kvuli bezpecnejsi manipulaci s horkym obsahem.

+8/0
doporučit
6.12.2016 4:27

J80a32n25a 57K59u38b92o89v49á 6709102468280

Raději budu riskovat "pouhé" opaření nohou, než aby mi vylítl pekáč s rozpáleným vepřovým na hrudník a na hlavu.

Děti se motaly kolem trouby odmala, byla bych hrůzou bez sebe.

+6/0
doporučit
6.12.2016 10:26

P97e12t19r 38K28o15v22a47ř62í54k 1221303879367

1. Ono ohýbání se je nezdravé a škodí (i starému) tělu?

2. Trouba se (u nás) používá minimálně, max. tak 1x o víkendu, takže řešit umístění trouby v kuchyni je nepodstatné.

+4/0
doporučit
6.12.2016 10:31

M70a73r61t76i16n 93N16e36r65m10u68t 9887367528889

Ohýbání sice nezdravé je, ale když se přitom jednou rukou opřete o linku, je to v pohodě. Ale podle titulku jsem napřed myslel, že nebezpečí je někde jinde, když se žena často ohýbá dolů, tak ... no prostě dochází ke zdržením

+3/0
doporučit
7.12.2016 9:57

L62i37b88o58r 90D33a44n55ě39k 4257751223

Jakožto návrhář kuchyní i muž v kuchyni doporučuji kompromis. Trouba tak napůl. Pod pracovní deskou, je moc nízko - horší kontrola, ohýbání se, .... a dno ve výšce pracovní desky je zase moc vysoko - protože pečete výš než je dno a když je i víc plechů, tak na horní plech už pomale není ani vidět, natož s tím manipulovat ve výšce ramen.

Obzvláště proto, že se nad takhle umístěnou troubu dá rozumě dát i mikrovlnka, který se pořád dobře obsluhuje.

+3/0
doporučit
6.12.2016 10:46

P45a43v68e69l 44S39o49u65č29e74k 7184332397345

Trouba musí být přece ve výšce očí! To ví přece každý trouba! Stejně tak jako dřez, varná deska a lednice!;-O

+2/0
doporučit
6.12.2016 19:50

D91a75n52a 38T58e25n84z93l73e90r 5840402395453

Troubu vem čert, co jsem ale v nové kuchyni prosadila, je myčka ve vyšší poloze. Je to skvělé! Už se neohýbám - a že to bylo při naplnění a vyskládání myčky nějakého hrbení... R^

+2/0
doporučit
6.12.2016 14:27

K47a38r15e46l 90T27r92o89n32n40e97r 2546954130324

Mně jeden důvod napadá, ale ten sem nemohu napsat, hned by ho smazali.

+2/0
doporučit
6.12.2016 9:33

I43v61a 79K34o60m97á52r78k86o86v26á 5953596494932

O ergonomi v kuchyni mi říkali celkemdost věcí a jsem ráda, že jsem je v tomhle ohledu poslechla, protožepřesně jak píšete, člověk když má celý život troubu dole pod sporákem, tak muani nepřijde, jak je to nepohodlný. Já jsem si to taky uvědomila až po tom, cojsme předělali kuchyň a kuchyň mi dali právě do výšky, tak je to opravdu o hodnělepší a tím spíš jak člověk stárne, ráda peču, takže u nás je troubatéměř obden v provozu a kdybych se k tomu měla pořád hýbat, takby mi brzo asi odešli záda. Já určitě souhlasím s článkem. S výběrem troubysi rady nevím, protože to mi doporučovali u oresi při koupi celé kuchyně a s tímjsem taky spokojená.

+1/0
doporučit
7.12.2016 13:54

L78u59d98v20í30k 81G46a13j86d48o16š97í84k 2305963594702

Přísně z pohledu ergonomie by v kuchyni nemělo být NIC níže než 70 cm nad podlahou. To je samozřejmě v naprosté většině případů nesmysl a nelze to zařídit.

Trouba pod sporákem jedině s výsuvem. Používám to takto už 10 let. Troubu výš dát nemohu. Není kam.

Kdybych se měl teď rozohodovat a mohl dát troubu nahoru, asi bych to neudělal. Výsuv mi vyhovuje víc. Dokonce bych řekl, že je daleko praktičtější. I manipulace s horkými plechy a pekáči mi přijde bezpečnější.

+1/0
doporučit
6.12.2016 17:24

M87a89r51t57i33n 59F14a83b48i85á35n59e13k 2103968406827

Jestli by na to neměl Láďa Hruška nějakou vychytávku..... Třeba y PET lahví :D

+1/0
doporučit
6.12.2016 13:47

I45l29o94n96a 92S11c60h25e76j47b21a90l54o93v66á 8882665352707

Teleskopický výsun už nikdy! Otevíráte troubu a rovnou na Vás vyjíždí horký pekáč s mastným, tuhle vychytávku v příští troubě s radostí vynechám a nedoporučuju nikomu. Mrzí mě, že se už prakticky nedělají trouby, kde se dvířka nevyklápí, ale vysouvají rovnou s konstrukcí na držení plechů...

+1/−3
doporučit
6.12.2016 8:41





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.