Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nahraďte vepřový bůček lososem a pochutnejte si jako mlsní Francouzi

Když si chtějí ve Francii pochutnat na slavném receptu rillettes z vepřového bůčku, musí počkat až osm hodin. Tak dlouho se musí maso péct, aby vytvořilo kompaktní hmotu. S lososem a parní troubou to zvládnete za pár desítek minut.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T12a82d20e84á98š 74V94y38s97k90o28č72i44l 4817247208371

Rillettes z lososa?

Jdu blejt...

0/0
28.10.2015 19:07

K24a67r82e42l 94B22e73d15ř60i11c52h 7573633613541

Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.

+5/0
27.10.2015 22:40

P73a66v33e25l 17O85d32r75a96z37i49l 6114789877630

V textu je to celkem logicky vysvětleno.

Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?

http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx

http://www.auchandirect.fr/charcuterie-traiteur/charcuterie/pates,-rillettes,-terrines/rillette-doie/id1/625/3822

--

Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.

0/0
29.10.2015 12:47

P31e65t49r 51V59o61ň61k29a 2177703469793

až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie;-D

+1/0
27.10.2015 22:12

J48o73s51e79f 44N38o72v97a76k 5588972136518

Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?

0/−8
27.10.2015 17:32

P91a91v84e14l 54O20d93r27a95z79i85l 6184229127920

Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.

0/0
27.10.2015 21:52

K22a46r25e54l 69B16e83d12ř55i57c15h 7723163883851

Pochopil jste text? To není žádný český recept na bůček, ale rillettes z vepřového bůčku je opravdu jedna z francouzských delikates.

0/0
27.10.2015 22:43

M71i67c45h98a66l 68M75i24l62l59e51r 9616512939642

pro me je bucek ve stejne kategorii jako "pohadka mladi". Je to uz hodne let kdy jsem ho naposledly jedl, ale vaze se mi ke vzpominkam z mladi, byl to staly produkt socijaaaalistickeho reznictvi.

Mama upekla bucek v sobotu, v nedeli vecer jsme meli zbyly studeny bucek spolu s vypecenym sadlem, kuzickou a zelovatou stavou namazany na chleba.

0/0
29.10.2015 8:32

P71a31v36e78l 84O40d42r53a42z45i17l 6884399567480

V Ausii jsou bezbůčkoví vepři?

0/0
31.10.2015 16:19

M47i87c37h20a17l 28M72i22l44l33e46r 9316622939272

v Aussie se vepri bouraji trochu jinak nez v Cesku a bucek nepatri mezi oblibene kusy. Sice se da koupit, ale casto se zuzitkovava jinak nez je tradici v Cesku.

Bucek byl soucasti jidel, ktere jsme mel rad v mladi, ale to neznamena, ze bych ho mel jist i ted. Prave tak krupicovou kasi politou maslem a posypanou kakaem nebo vyjimecne strouhanou cokoladou =pohadku mladi. Veprove mam rad a ma ho rada i moje zde narozena rodina, ale nevim proc bychom meli z veproveho kupovat zrovna bucek, kdyz mame k dispozici kvalitnejsi kusy.

Nejcasteji kupujeme horni cast kyty zvanou "rump", rizky a dalsi kousky vcetne kotlet z kyty, steaky a kotlety z pecinky, steaky z krkovicky.

Obcas panenku zvanou eye fillet a nekdy plec - jeji horni masitejsi cast. To nam dava pestry jidelnicek alternativ z veproveho.

0/0
1.11.2015 4:57

M53i42c18h89a84l 83M45i36l14l55e38r 9236122639592

PS. pri navstevach Ceska jsem nevidel veprovy bucek u clenu rodiny jako caste jidlo. Sem tam obcas.

0/0
1.11.2015 6:27

P79a45v67e23l 22O63d33r41a85z46i98l 6194909557480

To jste viděl správně, ono to málokdo chce. Proto je to taky levné.

0/0
1.11.2015 22:23

A18l79e58n24a 90V73e80s48e70l64á 3113611335638

Proč hned posedlost? Však to člověk nejí pětkrát denně, ne? Občas je fajn...

+1/0
29.10.2015 11:42

M78i15c69h57a83l 53P10t63a48c81e63k 9306112318536

Furt ty Vaše parní trouby...

+2/0
27.10.2015 16:20

J85i73ř53í 80K64r47u58t63i86l 2720844970958

Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně. 

Takže zpátky k bůčku.

Bůček, knedlo, zelo.

Bůčková pomazánka.

Bůček jako závin.

Bůček jako

Atd, atd.

+5/0
27.10.2015 14:57

J95o58s20e11f 10K76r17o40u38p60a 1179112476538

Jakom žabožrouti8-o To snad ne;-O

0/0
27.10.2015 13:06

J40a76r60o70m72í59r 94Š83e89b57e80l67a 5262292508819

Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?

+4/0
27.10.2015 10:47

M83a98r55t13i67n 89S70e61d29l33á24č22e57k 1230469780274

Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.;-D

+6/0
27.10.2015 10:32

Š92á27r85k36a 12M22a47t11y21á67š62o30v41á 1601865892569

lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...

0/0
27.10.2015 9:50

L75u17k54a43s 84N50e16m97e50c 7499440812364

A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....

+9/0
27.10.2015 10:37

Š76á20r11k50a 32M12a63t54y81á86š17o12v56á 1311185412879

no právě....

0/0
29.10.2015 9:57

P36a32v10l46a 38N33o82v18á 3765798379600

A když nemáte bůček, tak si upečte lososa!

+6/0
27.10.2015 9:50

J72a13n28a 83S90t51e28h89l37í84k35o11v92á 2309470410386

Tohle nahrazování tradičních surovin mi přijde dost podivné a nesmyslné..

+7/−1
27.10.2015 9:10

F28r97a66n61t75i17š59e36k 40F80a77l66e24š34n83í27k 8314249141823

Podle nadpisu jsem si představil francouzskou mňamku: losos, knedlo, zelo.

+9/0
27.10.2015 8:43

L71u40k65a22s 96N44e51m95e97c 7529180852514

I ja, okamzite.

+2/0
27.10.2015 10:37

J78i57ř80í 70G97a95l94a67m57b59o69š 8508326233592

Jsem mlsný Čech a proto taději bůček !

Pečený, uzený, se zelím, na studeno. Hodně variací. Francouzi by jen čuměli.:-)

+5/0
27.10.2015 8:09
Foto

R51i83c71h16a43r57d 65P87o41l53á63š41e65k 9634373870729

to jsou zase bláboly, ryba bude pořád jenom ryba a bůček je bůček a ten ryba nikdy nenahradí. ;-€

+6/0
27.10.2015 7:59

B91o25h44u76m12i55l32a 27M19a25j24e79r95o71v73á 4307901534

Nikdy jsem nepochopila proč dávat na lososa ještě olej

+4/0
27.10.2015 7:50

O23l79i 11H52a93n23z69a48l 4268435642388

vyhodime starou troubu(koupime za 25 tisic novou) a koupime lososa za 400kc/kg.

Jednoducha reseni jsou genialni.😉

+11/−1
27.10.2015 7:31

J13a29r71o95m57í17r 78K82r48á37l 4490879334419

A pořádný kus bůčku v ní stejně neupečete. ;-D

+3/0
27.10.2015 9:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.