Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nahraďte vepřový bůček lososem a pochutnejte si jako mlsní Francouzi

Když si chtějí ve Francii pochutnat na slavném receptu rillettes z vepřového bůčku, musí počkat až osm hodin. Tak dlouho se musí maso péct, aby vytvořilo kompaktní hmotu. S lososem a parní troubou to zvládnete za pár desítek minut.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T14a90d68e60á98š 83V36y22s94k56o37č25i95l 4487527338541

Rillettes z lososa?

Jdu blejt...

0/0
28.10.2015 19:07

K98a57r25e83l 49B40e28d85ř27i47c60h 7113743243191

Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.

+5/0
27.10.2015 22:40

P83a75v62e20l 91O83d24r28a25z93i78l 6494619537170

V textu je to celkem logicky vysvětleno.

Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?

http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx

http://www.auchandirect.fr/charcuterie-traiteur/charcuterie/pates,-rillettes,-terrines/rillette-doie/id1/625/3822

--

Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.

0/0
29.10.2015 12:47

P98e21t34r 53V64o60ň18k35a 2637603509743

až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie;-D

+1/0
27.10.2015 22:12

J80o45s74e20f 30N41o27v41a30k 5858422416698

Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?

0/−8
27.10.2015 17:32

P83a38v10e89l 69O90d66r41a19z47i49l 6764319597580

Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.

0/0
27.10.2015 21:52

K74a49r98e59l 50B19e43d82ř50i82c58h 7173433213861

Pochopil jste text? To není žádný český recept na bůček, ale rillettes z vepřového bůčku je opravdu jedna z francouzských delikates.

0/0
27.10.2015 22:43

M23i78c91h82a80l 31M17i45l92l69e83r 9426702979342

pro me je bucek ve stejne kategorii jako "pohadka mladi". Je to uz hodne let kdy jsem ho naposledly jedl, ale vaze se mi ke vzpominkam z mladi, byl to staly produkt socijaaaalistickeho reznictvi.

Mama upekla bucek v sobotu, v nedeli vecer jsme meli zbyly studeny bucek spolu s vypecenym sadlem, kuzickou a zelovatou stavou namazany na chleba.

0/0
29.10.2015 8:32

P43a97v81e68l 66O79d86r82a90z60i49l 6554599177210

V Ausii jsou bezbůčkoví vepři?

0/0
31.10.2015 16:19

M82i33c30h32a33l 70M83i48l77l37e66r 9146152889662

v Aussie se vepri bouraji trochu jinak nez v Cesku a bucek nepatri mezi oblibene kusy. Sice se da koupit, ale casto se zuzitkovava jinak nez je tradici v Cesku.

Bucek byl soucasti jidel, ktere jsme mel rad v mladi, ale to neznamena, ze bych ho mel jist i ted. Prave tak krupicovou kasi politou maslem a posypanou kakaem nebo vyjimecne strouhanou cokoladou =pohadku mladi. Veprove mam rad a ma ho rada i moje zde narozena rodina, ale nevim proc bychom meli z veproveho kupovat zrovna bucek, kdyz mame k dispozici kvalitnejsi kusy.

Nejcasteji kupujeme horni cast kyty zvanou "rump", rizky a dalsi kousky vcetne kotlet z kyty, steaky a kotlety z pecinky, steaky z krkovicky.

Obcas panenku zvanou eye fillet a nekdy plec - jeji horni masitejsi cast. To nam dava pestry jidelnicek alternativ z veproveho.

0/0
1.11.2015 4:57

M75i71c83h25a48l 59M35i73l54l17e36r 9946112319402

PS. pri navstevach Ceska jsem nevidel veprovy bucek u clenu rodiny jako caste jidlo. Sem tam obcas.

0/0
1.11.2015 6:27

P75a57v38e80l 86O60d22r48a73z62i58l 6594139407980

To jste viděl správně, ono to málokdo chce. Proto je to taky levné.

0/0
1.11.2015 22:23

A74l80e92n34a 83V77e70s44e67l61á 3563581745248

Proč hned posedlost? Však to člověk nejí pětkrát denně, ne? Občas je fajn...

+1/0
29.10.2015 11:42

M96i74c82h26a47l 61P19t75a33c12e16k 9636322208616

Furt ty Vaše parní trouby...

+2/0
27.10.2015 16:20

J89i98ř31í 42K55r41u55t12i76l 2460614140228

Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně. 

Takže zpátky k bůčku.

Bůček, knedlo, zelo.

Bůčková pomazánka.

Bůček jako závin.

Bůček jako

Atd, atd.

+5/0
27.10.2015 14:57

J69o29s39e11f 46K34r75o87u74p43a 1649782886978

Jakom žabožrouti8-o To snad ne;-O

0/0
27.10.2015 13:06

J56a89r28o30m54í60r 81Š76e61b34e25l29a 5812512728169

Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?

+4/0
27.10.2015 10:47

M78a84r56t95i15n 13S72e14d27l97á43č73e24k 1650669630654

Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.;-D

+6/0
27.10.2015 10:32

Š42á97r22k57a 26M16a52t40y92á67š14o85v26á 1511345242689

lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...

0/0
27.10.2015 9:50

L63u79k31a91s 92N52e26m23e12c 7569260182624

A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....

+9/0
27.10.2015 10:37

Š94á67r61k62a 49M52a60t57y62á77š13o65v22á 1451685272109

no právě....

0/0
29.10.2015 9:57

P56a18v58l55a 12N85o41v73á 3495548949440

A když nemáte bůček, tak si upečte lososa!

+6/0
27.10.2015 9:50

J23a59n35a 32S39t71e45h34l62í11k80o63v20á 2119110280356

Tohle nahrazování tradičních surovin mi přijde dost podivné a nesmyslné..

+7/−1
27.10.2015 9:10

F79r17a57n95t12i10š18e58k 17F92a80l29e88š98n97í65k 8234489281763

Podle nadpisu jsem si představil francouzskou mňamku: losos, knedlo, zelo.

+9/0
27.10.2015 8:43

L43u82k72a32s 91N46e54m36e93c 7449100842234

I ja, okamzite.

+2/0
27.10.2015 10:37

J47i68ř46í 46G47a21l59a27m72b32o77š 8638146733122

Jsem mlsný Čech a proto taději bůček !

Pečený, uzený, se zelím, na studeno. Hodně variací. Francouzi by jen čuměli.:-)

+5/0
27.10.2015 8:09
Foto

R82i97c95h62a81r50d 91P96o44l35á13š64e54k 9804633710919

to jsou zase bláboly, ryba bude pořád jenom ryba a bůček je bůček a ten ryba nikdy nenahradí. ;-€

+6/0
27.10.2015 7:59

B95o16h50u40m60i28l75a 36M67a59j69e59r93o67v87á 4727521534

Nikdy jsem nepochopila proč dávat na lososa ještě olej

+4/0
27.10.2015 7:50

O95l48i 47H12a71n55z70a12l 4208435562148

vyhodime starou troubu(koupime za 25 tisic novou) a koupime lososa za 400kc/kg.

Jednoducha reseni jsou genialni.😉

+11/−1
27.10.2015 7:31

J46a19r59o85m67í96r 32K71r31á78l 4300359234899

A pořádný kus bůčku v ní stejně neupečete. ;-D

+3/0
27.10.2015 9:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.