Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nahraďte vepřový bůček lososem a pochutnejte si jako mlsní Francouzi

Když si chtějí ve Francii pochutnat na slavném receptu rillettes z vepřového bůčku, musí počkat až osm hodin. Tak dlouho se musí maso péct, aby vytvořilo kompaktní hmotu. S lososem a parní troubou to zvládnete za pár desítek minut.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T16a56d51e19á52š 12V34y84s47k15o65č29i75l 4887967668811

Rillettes z lososa?

Jdu blejt...

0/0
28.10.2015 19:07

K96a13r56e60l 67B23e26d58ř17i77c44h 7913433163501

Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.

+5/0
27.10.2015 22:40

P40a71v23e72l 33O34d67r71a28z22i26l 6184959237650

V textu je to celkem logicky vysvětleno.

Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?

http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx

http://www.auchandirect.fr/charcuterie-traiteur/charcuterie/pates,-rillettes,-terrines/rillette-doie/id1/625/3822

--

Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.

0/0
29.10.2015 12:47

P22e73t19r 89V47o96ň62k34a 2487423359603

až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie;-D

+1/0
27.10.2015 22:12

J44o34s89e92f 14N97o25v88a13k 5748342426578

Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?

0/−8
27.10.2015 17:32

P38a40v37e47l 50O15d29r44a50z65i70l 6814529687520

Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.

0/0
27.10.2015 21:52

K76a47r74e39l 96B72e32d47ř38i29c22h 7193803343621

Pochopil jste text? To není žádný český recept na bůček, ale rillettes z vepřového bůčku je opravdu jedna z francouzských delikates.

0/0
27.10.2015 22:43

M46i49c76h41a18l 65M34i85l96l37e16r 9266932679292

pro me je bucek ve stejne kategorii jako "pohadka mladi". Je to uz hodne let kdy jsem ho naposledly jedl, ale vaze se mi ke vzpominkam z mladi, byl to staly produkt socijaaaalistickeho reznictvi.

Mama upekla bucek v sobotu, v nedeli vecer jsme meli zbyly studeny bucek spolu s vypecenym sadlem, kuzickou a zelovatou stavou namazany na chleba.

0/0
29.10.2015 8:32

P20a60v39e71l 22O65d10r94a44z84i16l 6924989287380

V Ausii jsou bezbůčkoví vepři?

0/0
31.10.2015 16:19

M94i48c20h87a28l 30M14i21l59l85e52r 9606762119902

v Aussie se vepri bouraji trochu jinak nez v Cesku a bucek nepatri mezi oblibene kusy. Sice se da koupit, ale casto se zuzitkovava jinak nez je tradici v Cesku.

Bucek byl soucasti jidel, ktere jsme mel rad v mladi, ale to neznamena, ze bych ho mel jist i ted. Prave tak krupicovou kasi politou maslem a posypanou kakaem nebo vyjimecne strouhanou cokoladou =pohadku mladi. Veprove mam rad a ma ho rada i moje zde narozena rodina, ale nevim proc bychom meli z veproveho kupovat zrovna bucek, kdyz mame k dispozici kvalitnejsi kusy.

Nejcasteji kupujeme horni cast kyty zvanou "rump", rizky a dalsi kousky vcetne kotlet z kyty, steaky a kotlety z pecinky, steaky z krkovicky.

Obcas panenku zvanou eye fillet a nekdy plec - jeji horni masitejsi cast. To nam dava pestry jidelnicek alternativ z veproveho.

0/0
1.11.2015 4:57

M55i38c78h19a18l 60M78i18l21l96e46r 9546412569122

PS. pri navstevach Ceska jsem nevidel veprovy bucek u clenu rodiny jako caste jidlo. Sem tam obcas.

0/0
1.11.2015 6:27

P72a35v67e67l 41O66d16r15a49z97i15l 6494799857690

To jste viděl správně, ono to málokdo chce. Proto je to taky levné.

0/0
1.11.2015 22:23

A14l32e92n53a 38V76e24s88e19l77á 3263401975908

Proč hned posedlost? Však to člověk nejí pětkrát denně, ne? Občas je fajn...

+1/0
29.10.2015 11:42

M80i74c72h64a57l 23P26t92a19c68e34k 9496322388206

Furt ty Vaše parní trouby...

+2/0
27.10.2015 16:20

J12i21ř98í 31K51r91u24t60i87l 8279345571458

Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně. 

Takže zpátky k bůčku.

Bůček, knedlo, zelo.

Bůčková pomazánka.

Bůček jako závin.

Bůček jako

Atd, atd.

+5/0
27.10.2015 14:57

J57o89s25e36f 18K24r68o32u42p84a 1319722526208

Jakom žabožrouti8-o To snad ne;-O

0/0
27.10.2015 13:06

J23a34r28o88m54í85r 78Š17e66b26e18l55a 5972652238849

Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?

+4/0
27.10.2015 10:47

M46a33r64t80i44n 28S52e96d41l17á69č87e69k 1350769580984

Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.;-D

+6/0
27.10.2015 10:32

Š81á11r36k68a 38M78a71t66y50á33š97o27v61á 1261125182569

lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...

0/0
27.10.2015 9:50

L47u96k18a70s 74N93e80m30e57c 7469250902474

A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....

+9/0
27.10.2015 10:37

Š40á49r59k55a 26M64a86t25y18á53š91o24v93á 1931535792789

no právě....

0/0
29.10.2015 9:57

P90a66v78l22a 86N78o50v37á 3165168559470

A když nemáte bůček, tak si upečte lososa!

+6/0
27.10.2015 9:50

J80a42n55a 74S13t92e58h67l15í10k47o31v41á 2399530250566

Tohle nahrazování tradičních surovin mi přijde dost podivné a nesmyslné..

+7/−1
27.10.2015 9:10

F80r10a36n50t77i54š58e21k 35F52a69l19e28š19n57í41k 8774379211463

Podle nadpisu jsem si představil francouzskou mňamku: losos, knedlo, zelo.

+9/0
27.10.2015 8:43

L22u72k90a28s 56N79e57m35e34c 7809340162284

I ja, okamzite.

+2/0
27.10.2015 10:37

J96i12ř86í 96G63a77l49a88m57b86o89š 8888896623122

Jsem mlsný Čech a proto taději bůček !

Pečený, uzený, se zelím, na studeno. Hodně variací. Francouzi by jen čuměli.:-)

+5/0
27.10.2015 8:09
Foto

R42i78c17h89a98r42d 38P15o63l39á63š54e94k 9434833460849

to jsou zase bláboly, ryba bude pořád jenom ryba a bůček je bůček a ten ryba nikdy nenahradí. ;-€

+6/0
27.10.2015 7:59

B51o22h80u34m33i49l84a 22M60a15j63e84r10o38v66á 4277551924

Nikdy jsem nepochopila proč dávat na lososa ještě olej

+4/0
27.10.2015 7:50

O55l72i 43H17a85n67z96a32l 4668985332538

vyhodime starou troubu(koupime za 25 tisic novou) a koupime lososa za 400kc/kg.

Jednoducha reseni jsou genialni.😉

+11/−1
27.10.2015 7:31

J47a76r81o76m18í39r 32K77r47á36l 4740299634109

A pořádný kus bůčku v ní stejně neupečete. ;-D

+3/0
27.10.2015 9:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.