Diskuze

Nešetřete na kuchyňské desce, radí ředitel Institutu bytového designu

Čeká vás zařizování nové kuchyně a nechcete, aby na to padly všechny vaše úspory? Nevíte, jak si poradit s malým prostorem? Petr Tschakert, ředitel Institutu bytového designu, doporučuje investovat na těch správných místech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BZ

Dcera si nechala udelat desku z Granitu a je to nadhera take. Ma ji uz leta a je to stale jak nove, ale take drahe. Ale kuchyn pak vypada luxusne. Ma  bile skrinky a cernobily Granit.

0 0
možnosti
BZ

Ja mam kuchynskou desku ze Silestone, je to nejaka kompozice kamene a jsem velmi spokojena. Muzu na to postavit rozpaleny hrnec, cokoliv a stale je to krasne. Ale bylo to velmi drahe, stalo mne to na celou kuchyn  skoro 7000 dolaru.Kuchyn mam  cherry a desku zelenou, je to krasne.Ta kuchynska linka mne stala 25 tisic dolaru. No ale delaji se tez za 60 tisic.\ I tuhle mam na zakazku. hezke veci jsou holt  drahe, ale pravda je, ze na desce se nema setrit.

0 0
možnosti
PO

Ano, nějaké emigrantské vychloubání tu doopravdy chybělo R^

1 0
možnosti
MN

Problém Technistone je cena - 10 000,- za m2 je víc, než za přírodní kámen.

0 0
možnosti
PO

Přitom je to prostě epoxidovej kompozit. No, doma si to člověk neodleje...

0 1
možnosti
MS

máme desku z umělého kamene (jen deska stála 100  tisíc) a je šílený jak lehce se dá poškrábat. Jsem z ní velice zklamaný...

1 0
možnosti
MK

To jste tak konzervativní, že vnímáte desku na lince jen pra vaření? Já bych to teda koupil i kvůli pohodlnéhu š*k*ní, že ano :-)

3 0
možnosti
LG

Jo jo.

Filozofická fakulta už taky "vyrábí" designéry... teoretiky. :-/

To jsou "moudra", že by se jeden po...

.

- Laciný korpus na který dáte desku ze šutru bude vypadat luxusně - jenže taky ta cena nebude už laciná.

- Vestavná lednice: Ano pro volně stojící, ale nikoliv kvůli designu ale proto, že i ta největší vestavná lednice je prostě malá.

- O kolik méně místa zabírá standardní konvice oproti rychlovarné?

- Mikrovlnka jednoznačne ano. Nezbytný kuchyňská přístroj důležitější než trouba.

2 0
možnosti
JV

Ta perla na Ikea kuchyni dát drahou desku je stejný nesmysl jako dát do Felicie příplatkové autorádio ze Superbu

0 0
možnosti
JP

J81a36n 29P72e55k30a

7. 7. 2015 16:40

Na článek jsem klikl, abych se dozvěděl, co to do háje, je "instutut bytového designu" ... a aha, je to SROčko, jak mi řekla justice :)

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=687430&typ=UPLNY

vtipné. Právní formu si na propagovaném webu neuvedou. Proč, stydí se za ni?

2 0
možnosti
PO

Deska je samozřejmě výrazným prvkem, o tom není sporu. Sporák v rohu není vůbec doménou panelákových kuchyní, viděl jsem ho tak v řadě bytů z I. republiky a i starších. Výhoda je, když lze hrnce odkládat aspoň na jednu stranu, ne jak u ostrůvků, kde prostě není kolem desky místo žádné.

LED samozřejmě hřejí a ano, osvětlení v kuchyni je velmi důležité, jako ostatně na každém pracovišti.

0 0
možnosti
JZ

Já jak slyším slovo designér , tak mi začne bublat krev v žilách . Nejlépe je , aby si truhlář sedl se zákazníkem a probrali to spolu. Zákazník ušetří za člověka , který mu vnutí věc , která se mu nelíbí a jsou tam nepraktické věci . Truhlář už dopředu ví , jak co bude dělat a není postaven před hotovou věc . Designér trvá na všem , co vymyslel a truhlář pak musí zlevňovat svou práci , aby se vešel do ceny .

1 0
možnosti
LG

Úplně bych s vámi nesouhlasil.

Truhlář vám nic nenavrhne. V nejlepším případě vám nabídne řešení, které se mu bude nejsnáze dělat a "už to zná". O ergonomii nebo dokonce o estetice neví většinou vůbec nic.

Bohužel u designérů je to podobné jako s pražskými taxikáři - Spousta neschopných vyžírků podobných Petru Tschakertovi a skutečného designéra abyste hledal lupou. Podle toho taky vypadá jejich pověst. "Designérem" se dneska nazývá každý imbecil. Stačí vystudovat FFUK a hned můžete mít "institut designu". :-(

3 0
možnosti
MT

"Dopad ohřevu v mikrovlnce na potraviny je sporný" - nebyl by nějaký odkaz na seriózní výzkum, v čem jsou mikrovlny škodlivější než obyčejné IR záření? Nebo jsem snad zaspal dobu a decimetrové vlny se nám přestěhovaly do rodiny ionizujících záření?

Nerovnoměrnost ohřevu jídla bych jako argument pochopil, ale i s tím se dá vyrovnat. Jistěže to nepatří do restaurací, zde se bavíme o domácnosti, kde člověk přijde večer domů a řeší ohřev jídla, které zbylo z neděle (u nás doma zbyde cíleně, nejsme takoví masochisti, abychom museli každý večer za každou cenu vyvářet).

Nabízet parní troubu - proč ne, ale cena je proti mikrovlně jinde.

7 0
možnosti
VS

Po přečtení medailonku pana bytového architekta je vše jasné: vystudoval dějiny umění na Filozofické fakultě. Lidé s humanitním vzděláním by se vůbec neměli  vyjadřovat k věcem jako je mikrovlnka, očkování, státní rozpočet, atd. Ne snad že by byli nějak méněcenní, ale prostě to není jejich obor a nemůžou tomu rozumět. Stejně tak by o vzniku románského slohu měl psát do novin někdo jiný, než konstruktér plynových turbín.

2 0
možnosti