- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dcera si nechala udelat desku z Granitu a je to nadhera take. Ma ji uz leta a je to stale jak nove, ale take drahe. Ale kuchyn pak vypada luxusne. Ma bile skrinky a cernobily Granit.
Ja mam kuchynskou desku ze Silestone, je to nejaka kompozice kamene a jsem velmi spokojena. Muzu na to postavit rozpaleny hrnec, cokoliv a stale je to krasne. Ale bylo to velmi drahe, stalo mne to na celou kuchyn skoro 7000 dolaru.Kuchyn mam cherry a desku zelenou, je to krasne.Ta kuchynska linka mne stala 25 tisic dolaru. No ale delaji se tez za 60 tisic.\ I tuhle mam na zakazku. hezke veci jsou holt drahe, ale pravda je, ze na desce se nema setrit.
Ano, nějaké emigrantské vychloubání tu doopravdy chybělo
Problém Technistone je cena - 10 000,- za m2 je víc, než za přírodní kámen.
Přitom je to prostě epoxidovej kompozit. No, doma si to člověk neodleje...
máme desku z umělého kamene (jen deska stála 100 tisíc) a je šílený jak lehce se dá poškrábat. Jsem z ní velice zklamaný...
To jste tak konzervativní, že vnímáte desku na lince jen pra vaření? Já bych to teda koupil i kvůli pohodlnéhu š*k*ní, že ano :-)
Jo jo.
Filozofická fakulta už taky "vyrábí" designéry... teoretiky.
To jsou "moudra", že by se jeden po...
.
- Laciný korpus na který dáte desku ze šutru bude vypadat luxusně - jenže taky ta cena nebude už laciná.
- Vestavná lednice: Ano pro volně stojící, ale nikoliv kvůli designu ale proto, že i ta největší vestavná lednice je prostě malá.
- O kolik méně místa zabírá standardní konvice oproti rychlovarné?
- Mikrovlnka jednoznačne ano. Nezbytný kuchyňská přístroj důležitější než trouba.
Ta perla na Ikea kuchyni dát drahou desku je stejný nesmysl jako dát do Felicie příplatkové autorádio ze Superbu
Na článek jsem klikl, abych se dozvěděl, co to do háje, je "instutut bytového designu" ... a aha, je to SROčko, jak mi řekla justice :)
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=687430&typ=UPLNY
vtipné. Právní formu si na propagovaném webu neuvedou. Proč, stydí se za ni?
Deska je samozřejmě výrazným prvkem, o tom není sporu. Sporák v rohu není vůbec doménou panelákových kuchyní, viděl jsem ho tak v řadě bytů z I. republiky a i starších. Výhoda je, když lze hrnce odkládat aspoň na jednu stranu, ne jak u ostrůvků, kde prostě není kolem desky místo žádné.
LED samozřejmě hřejí a ano, osvětlení v kuchyni je velmi důležité, jako ostatně na každém pracovišti.
Já jak slyším slovo designér , tak mi začne bublat krev v žilách . Nejlépe je , aby si truhlář sedl se zákazníkem a probrali to spolu. Zákazník ušetří za člověka , který mu vnutí věc , která se mu nelíbí a jsou tam nepraktické věci . Truhlář už dopředu ví , jak co bude dělat a není postaven před hotovou věc . Designér trvá na všem , co vymyslel a truhlář pak musí zlevňovat svou práci , aby se vešel do ceny .
Úplně bych s vámi nesouhlasil.
Truhlář vám nic nenavrhne. V nejlepším případě vám nabídne řešení, které se mu bude nejsnáze dělat a "už to zná". O ergonomii nebo dokonce o estetice neví většinou vůbec nic.
Bohužel u designérů je to podobné jako s pražskými taxikáři - Spousta neschopných vyžírků podobných Petru Tschakertovi a skutečného designéra abyste hledal lupou. Podle toho taky vypadá jejich pověst. "Designérem" se dneska nazývá každý imbecil. Stačí vystudovat FFUK a hned můžete mít "institut designu".
"Dopad ohřevu v mikrovlnce na potraviny je sporný" - nebyl by nějaký odkaz na seriózní výzkum, v čem jsou mikrovlny škodlivější než obyčejné IR záření? Nebo jsem snad zaspal dobu a decimetrové vlny se nám přestěhovaly do rodiny ionizujících záření?
Nerovnoměrnost ohřevu jídla bych jako argument pochopil, ale i s tím se dá vyrovnat. Jistěže to nepatří do restaurací, zde se bavíme o domácnosti, kde člověk přijde večer domů a řeší ohřev jídla, které zbylo z neděle (u nás doma zbyde cíleně, nejsme takoví masochisti, abychom museli každý večer za každou cenu vyvářet).
Nabízet parní troubu - proč ne, ale cena je proti mikrovlně jinde.
Po přečtení medailonku pana bytového architekta je vše jasné: vystudoval dějiny umění na Filozofické fakultě. Lidé s humanitním vzděláním by se vůbec neměli vyjadřovat k věcem jako je mikrovlnka, očkování, státní rozpočet, atd. Ne snad že by byli nějak méněcenní, ale prostě to není jejich obor a nemůžou tomu rozumět. Stejně tak by o vzniku románského slohu měl psát do novin někdo jiný, než konstruktér plynových turbín.