Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mixer a ovoce, které vám prodlouží život. Co znali už staří Číňané

I v jídle a pití fungují módní vlny. Mnohé se však vracejí pouze k tomu, co už tady dávno bylo. Dejte tomu ale anglický název, a je tu trend. A tak přišla vlna smoothie neboli jemného pyré z ovoce a zeleniny, které se nejlépe připravuje ve speciálních mixerech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I68r89e75n31a 21G36i49r53a25r56d 8170934459652

Susene goji se fakt neda jist, musi se nechat chvili ve vode, aby zmeklo. Jako takove nema vubec dobrou chut, pridavala jsem ho do jogurtu, ale ani tak jsem mu neprisla na chut. Mozna, ze rozmixovane s jinym ovocem se da snist/vypit, ale nejak me cinske ovoce nelaka, obzvlast, kdyz vime jak delaji med (a jine copycats)

0/−1
31.5.2015 15:20

P85a71v20e20l 80O87d60r58a87z33i70l 6134679837880

Jak dělají med? Co jsem viděl, tak mají takové dřevěné bedýnky a v nich žije takový drobný hmyz s křidélky, který sbírá nektar z květů či jiné sladké šťávy a z nich vyrábějí med.

Mimochodem, jste si jistá, že víte, co je to copycat?

0/−1
1.6.2015 22:18

L94u75d35v10í61k 63G22a62j67d85o12š97í84k 2205293374312

Měl jsem dojem, že požívat kašičky a dětské výživy je pro většinu dospělých lidí něco dosti odporného. Ale když se tomu dá ten anglický název a kolem se udělá marketingové divadýlko, tak na to asi pár vymaštěných trendistů naskočí. :-/

+2/0
29.5.2015 10:16

P83a35v98e44l 25O84d45r23a71z19i12l 6524599187670

Hm a proč by to mělo být odporné?

0/0
1.6.2015 22:20

L64u64m29i80r 81N93o82v11a73k 8181523336788

staří Číňaně určitě věděli, že smíchat grapfruit s cukrem (sladkým ovocem) nastartuje v žaludku kvašení... a také to, že kustovnice patří mezi nejzávažnější alergeny;-D;-D;-D

0/−3
28.5.2015 12:55

A89l75e47n67a 94V48e29s42e84l53á 3793901885858

Vy to berete, jako by se to v žaludku skladovalo jako švestky v bečce na slivovici... žaludeční šťávy to zlikvidují o hodně rychleji, než by nějaké kvašení vůbec mohlo začít.

+3/0
28.5.2015 16:25

L89u53m19i20r 17N77o43v42a29k 8901483546378

co říká wikipedie: Hořká chuť grapefruitu svádí k použití cukru, ale toto spojení není příliš vhodné, protože grapefruit s cukrem v žaludku kvasí...

0/0
29.5.2015 9:50

A10l33e34n36a 72V60e66s33e94l71á 3443571205878

Co říká selský rozum: Jak dlouho trvá, než vám naložené ovoce v cukru začne kvasit? Minimálně pár hodin... Kde a v jakém stavu bude tou dobou zkonzumované ovoce? V žaludku už ne a v podobě "ovoce s cukrem" už dávno ne...

0/0
29.5.2015 10:11

L35u78d21v48í88k 91G17a92j57d63o97š44í54k 2445563554562

Mohu vás ujistit, že proces kvašení je daleko rychlejší, než proces trávení.

0/0
29.5.2015 10:09

A28l49e21n28a 18V59e27s17e39l32á 3623931815748

No, vzhledem k tomu, že jsme tu slivovici doma léta pálili - můžu vás ujistit, že to není pravda.

0/0
29.5.2015 10:12

P62a96v88e18l 62O18d51r58a62z30i17l 6754709377370

A měli jste bečku s mačem nahřátou na 37 stupňů?

0/0
1.6.2015 22:20
Foto

M16i31l75o49s25l26a17v98a 68C26e29j93p41k59o69v53á 4977756876459

A budou účinky stejné, když ingredience rozmixuju v normálním mixéru a vypiju doma, aniž bych šla po ulici se speciální lahví ? ;-)

+7/0
28.5.2015 11:56

P47a64v36e92l 47O14d68r86a90z21i42l 6884889787330

Budou, ale když si nekoupíte k vařiči rýže, vařiči kukuřice, vařiči vajec a dalším důležitým vařičům tento krám, tak okradate výrobce o jejich právoplatný zisk.

+5/0
28.5.2015 12:17

P11e86t54r65a 58N54o96v30á90k43o24v19á 7988916754198

Tak pokud máte mixér a chce se vám ho vytahovat, nebo ho máte trvale na lince, tak proč kupovat nový, to máte pravdu. Ale pokud ho nemáte nebo nechcete velký pořád vytahovat...

+2/0
28.5.2015 21:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.