Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mixer a ovoce, které vám prodlouží život. Co znali už staří Číňané

I v jídle a pití fungují módní vlny. Mnohé se však vracejí pouze k tomu, co už tady dávno bylo. Dejte tomu ale anglický název, a je tu trend. A tak přišla vlna smoothie neboli jemného pyré z ovoce a zeleniny, které se nejlépe připravuje ve speciálních mixerech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I98r80e23n42a 48G36i74r46a59r81d 8150574949702

Susene goji se fakt neda jist, musi se nechat chvili ve vode, aby zmeklo. Jako takove nema vubec dobrou chut, pridavala jsem ho do jogurtu, ale ani tak jsem mu neprisla na chut. Mozna, ze rozmixovane s jinym ovocem se da snist/vypit, ale nejak me cinske ovoce nelaka, obzvlast, kdyz vime jak delaji med (a jine copycats)

0/−1
31.5.2015 15:20

P21a88v96e27l 63O60d40r34a95z87i26l 6724909357570

Jak dělají med? Co jsem viděl, tak mají takové dřevěné bedýnky a v nich žije takový drobný hmyz s křidélky, který sbírá nektar z květů či jiné sladké šťávy a z nich vyrábějí med.

Mimochodem, jste si jistá, že víte, co je to copycat?

0/−1
1.6.2015 22:18

L55u50d28v60í84k 72G98a44j38d38o64š65í45k 2265293444952

Měl jsem dojem, že požívat kašičky a dětské výživy je pro většinu dospělých lidí něco dosti odporného. Ale když se tomu dá ten anglický název a kolem se udělá marketingové divadýlko, tak na to asi pár vymaštěných trendistů naskočí. :-/

+2/0
29.5.2015 10:16

P73a82v24e45l 14O48d74r39a45z67i56l 6274549327630

Hm a proč by to mělo být odporné?

0/0
1.6.2015 22:20

L83u21m12i36r 63N39o43v84a47k 8881623886358

staří Číňaně určitě věděli, že smíchat grapfruit s cukrem (sladkým ovocem) nastartuje v žaludku kvašení... a také to, že kustovnice patří mezi nejzávažnější alergeny;-D;-D;-D

0/−3
28.5.2015 12:55

A95l73e87n78a 68V81e75s26e51l43á 3193451785858

Vy to berete, jako by se to v žaludku skladovalo jako švestky v bečce na slivovici... žaludeční šťávy to zlikvidují o hodně rychleji, než by nějaké kvašení vůbec mohlo začít.

+3/0
28.5.2015 16:25

L55u37m41i86r 20N83o42v12a60k 8151273176418

co říká wikipedie: Hořká chuť grapefruitu svádí k použití cukru, ale toto spojení není příliš vhodné, protože grapefruit s cukrem v žaludku kvasí...

0/0
29.5.2015 9:50

A44l49e38n97a 25V85e85s14e49l92á 3683471855498

Co říká selský rozum: Jak dlouho trvá, než vám naložené ovoce v cukru začne kvasit? Minimálně pár hodin... Kde a v jakém stavu bude tou dobou zkonzumované ovoce? V žaludku už ne a v podobě "ovoce s cukrem" už dávno ne...

0/0
29.5.2015 10:11

L86u66d68v67í27k 28G59a57j39d20o57š74í77k 2515623714372

Mohu vás ujistit, že proces kvašení je daleko rychlejší, než proces trávení.

0/0
29.5.2015 10:09

A73l50e73n44a 81V12e15s21e30l91á 3983501865478

No, vzhledem k tomu, že jsme tu slivovici doma léta pálili - můžu vás ujistit, že to není pravda.

0/0
29.5.2015 10:12

P28a71v97e92l 24O92d46r58a89z23i83l 6904979867660

A měli jste bečku s mačem nahřátou na 37 stupňů?

0/0
1.6.2015 22:20
Foto

M20i18l61o85s31l40a73v44a 74C52e84j65p62k16o96v67á 4577876336209

A budou účinky stejné, když ingredience rozmixuju v normálním mixéru a vypiju doma, aniž bych šla po ulici se speciální lahví ? ;-)

+7/0
28.5.2015 11:56

P15a53v69e57l 43O37d91r83a31z97i20l 6164349627810

Budou, ale když si nekoupíte k vařiči rýže, vařiči kukuřice, vařiči vajec a dalším důležitým vařičům tento krám, tak okradate výrobce o jejich právoplatný zisk.

+5/0
28.5.2015 12:17

P90e88t11r26a 86N97o63v27á70k18o79v95á 7828256264438

Tak pokud máte mixér a chce se vám ho vytahovat, nebo ho máte trvale na lince, tak proč kupovat nový, to máte pravdu. Ale pokud ho nemáte nebo nechcete velký pořád vytahovat...

+2/0
28.5.2015 21:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.