Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak uvařit čtyři různá jídla v troubě najednou. Navíc rychle a chutně

Děti nejedí maso, muž zeleninu a manželka drží dietu… Vyjít vstříc takové rodině není snadné, zejména když chybí čas. V jedné troubě však můžete připravit několik jídel najednou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J98i20ř29í 95K22r46a92m44p57l 4676404166566

supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)

+2/0
24.10.2014 10:15

V27í18ť94a 46N32o36v67á60k 1428483405761

A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..

+2/0
23.10.2014 15:14

P77a54v61e81l 96O47d80r97a49z71i75l 6314159447520

Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.

Vy jste to pochopil jinak?

0/0
24.10.2014 8:32

P37a88v41e15l 21F24a37r26a 9387547604641

"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."

A jak tomu ten ventilátor brání?

+3/0
22.10.2014 14:04

Š15t70ě67p66á71n87k29a 44P91o41u61l59o30v59á 1170169556420

čerstvé jahody v říjnu :-/ i kdyby byly odněkud dovezené :-/

+2/0
21.10.2014 21:36

J72a41r86o83s39l70a10v 43S29t61e50r37n32w36a46l82d 2757375

hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát :-P

+2/0
21.10.2014 21:16

P80a14v13e43l 84S10o60b95o36t80k83a 5610164

Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.

Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.

+1/−1
21.10.2014 20:03

B30o69h95u81m28i76l31a 40M96a65j38e68r66o92v64á 4187341234

Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje

+2/0
21.10.2014 19:43

L46u82d79v34í51k 38G39a55j86d32o43š43í28k 2585663554292

A kdepak je nápis "Komerční sdělení"?:-/

.

Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.

Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný)  tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda. ;-D

Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...

+3/0
21.10.2014 16:02

B66e36n 54P27a15v53k95a 1837473737731

Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.

+1/−1
21.10.2014 18:16

P28a16v95e86l 12O67d46r77a36z94i28l 6664519727890

Rýžovar je jen další krám do kuchyně, neexistuje žádný chemickofyzikální důvod, proč by měl rýžovar, nota bene pracující bez jakékoliv zpětné vazby, uvařit lepší rýži, než lidská obsluha.

+2/0
23.10.2014 14:43

M97a96r62t46i79n12a 21T72r96o81j79a94n41o39v82á 5503138635

Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.:-)

+15/−1
21.10.2014 14:01

L64u37d79v36í55k 41G60a21j88d28o34š48í69k 2125543254542

Přesně tak.

Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.

+8/0
21.10.2014 16:05

B97o31h10u93m71i16l42a 97M15a31j72e15r47o52v54á 4247121854

Přijdte k nám, každý jí něco jiného:-(

0/−1
21.10.2014 19:39
Foto

J44a19r71o51s30l85a68v23a 91Š48v58a22j76c50r25o84v83á 7290132694923

VPerfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.

0/−1
21.10.2014 12:46

R30e47n37é 49Š20r86ů15t50e75k 8798335666258

Zkusila jste ho zapnout? ;-D

+8/0
21.10.2014 17:01

H19e15l81e56n10a 23V34e58v23e93r49k92o54v32a 3899627

Dobrý večer,to ale není sporák, ale spešl parní trouba.Asi máte něco jiného.

+1/0
21.10.2014 20:21
Foto

J67a34r21o41s92l24a71v43a 11Š20v98a63j71c26r68o34v54á 7600402194123

Je to možné, ale ještě jsem neměla chuť projít všechny programy. V neděli to prověřím.   :-)

0/−1
21.10.2014 21:34

P37a28v88e45l 44O16d52r87a56z64i64l 6254869177540

Jo, tomu zabrání ventliátor, tomu bezmezně věřím, však i guru všech kuchařů, Horst Fuchs, v jedný takový supertroubě šrmdlá vanilkovej koláč, prejt gratinovaný tvarglama, nivovou omáčku a makrelový pekáč.

:-P

+3/−1
21.10.2014 11:27

R21i34c32h94a43r48d 55T89r24e70f85i96l 4341245489920

Sprostá reklama.:-/

+10/0
21.10.2014 9:40

J90i79n60d40r16i32c95h 58K17o28l55a54r 7540440475843

Predelanej tyden starej clanek se stejnyma fotkama a na stejny produkt? Tak tady by oznaceni, ze se jedna o reklamu, opravdu byt melo. A za chvili prijde pan Lzicar a zacne parni troubu propagovat i v diskusi i kdyz jsme se minule vsichni shodli, ze to je absolutne neprakticke reseni.

+6/−1
21.10.2014 9:12

H18e23l23e30n37a 45V75e63v81e37r73k73o57v19a 3289737

Přesně tohle mě napadlo.Asi se po minulé reklamní kampani prodej nezvýšil,tak znovu.

+4/0
21.10.2014 10:03

P71a72v44e35l 76O48d88r37a73z86i24l 6914109457790

Nepraktické? 8-o To jsem byl asi v jiné diskusi.

0/0
21.10.2014 11:27

J32i10n88d21r11i27c64h 54K14o96l57a77r 7570320105973

Velmi neprakticke, nutnost cekat nekolik minut, nez je mozne troubu otevrit, aby se dalo s pokrmem nejak dal pracovat. Nutnost mit vykonny odsavac a otevrene okno. Nutne po kazdem pouziti troubu do sucha vytrit a nechat vyschnout, jinak se objevi plisen. To vsechno a mnoho dalsiho tam nejvetsi propagator tohoto vyrobku (ovsem znacky Miele) pan Lzicar popsal. Prominte, ale to mi prijde klasicka trouba a poradny pekac s poklici mnohem praktictejsi reseni. Domacnost holt neni restauracni kuchyne, a tak neni zadny zmenseny hybrid konvektomatu, potreba.

+3/−1
21.10.2014 11:56

P10a81v46e81l 70O13d59r41a73z34i91l 6634589607700

Nic takového tam nepsal krom toho čekání, a i to je samozřejmě v normální domácnosti nesmysl, protože trouba spotřebuje velmi málo vody = může oproti klasické troubě odpařit jen velmi málo páry navíc. Sušení prádla v bytě rozhodně vygeneruje páry víc. Plíseň se tam nemá na čem objevovat, na rozdíl od kachlíček v koupelně, které pyrolyticky čistit nejdou.

+1/−2
21.10.2014 13:15

J80i91n93d50r57i29c16h 72K89o16l27a40r 7380280705403

Tak se tam vratte a prectete si vsechny jeho komentare znovu. Nutnost odsavani "Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut" ... Nutnost troubu vysusit: "Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit"  a "Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně" ... Mam hledat dal, nebo vam to staci? Nebo mi porad budete tvrdit, ze nic jineho, krome cekani tam nepsal???

+2/−1
21.10.2014 14:04

P15a73v87e24l 20O63d62r18a29z50i57l 6464759357110

Nutnost odsávání platí pro "vlhká doupata," pouštět odsavač 5 minut před vařením to dokládá. Ano, troubu je dobré vysušit, to se normálně dělá i s kastrolama a pekáčama a jiným nádobím, pokužitím horkovzduchu či přímého ohřevu bez páry toho dosáhnete celkem rychle. Psal vytřít NEBO vysušit, když už něco vytřete dosucha, už to nemusíte dál sušit, zatímco když to můžete vysušit, tak to nemusíte vytírat.

Ale chápu, že je to pro někoho zbytečná komplikace, že raději pracuje během vaření s horkými poklicemi a alobalem a tak podobně. Hlavní výhoda páry je v tom, že lépe přenáší teplo od zdroje k vařeným objektům, tudíž se to ohřívá rychleji. Kde nejde o čas, tak je to asi zbytečný. 

--

Ať si minusuje, asi nic jinýho dělat nemůže.

0/0
23.10.2014 15:05

P95a52v36e76l 84O63d81r52a77z92i18l 6564759537710

Jo a hlavně je potřeba prodávat. A vy to kazíte ;-)

+2/0
23.10.2014 15:12

J31i22n13d92r86i89c69h 46K59o27l38a84r 7310160715693

Mimochodem, uz nas tu oba minusuje, tak se ho snad ani nezastavejte :D

+1/0
21.10.2014 14:05

K95a63r15e30l 87B11a51r84t75á33k 3319203312116

To je tedy pokrok. Kde se to zastaví8-o

+2/0
21.10.2014 8:53

L16u86d64v56í29k 44G42a82j48d21o36š16í75k 2585563774602

To není pokrok. To je jen reklama. :-)

+3/0
21.10.2014 16:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.