Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak uvařit čtyři různá jídla v troubě najednou. Navíc rychle a chutně

Děti nejedí maso, muž zeleninu a manželka drží dietu… Vyjít vstříc takové rodině není snadné, zejména když chybí čas. V jedné troubě však můžete připravit několik jídel najednou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J50i90ř17í 31K60r59a60m37p71l 4926964176786

supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)

+2/0
24.10.2014 10:15

V10í61ť97a 98N33o39v55á70k 1588973255631

A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..

+2/0
23.10.2014 15:14

P54a44v24e16l 12O90d27r85a76z92i88l 6224879757350

Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.

Vy jste to pochopil jinak?

0/0
24.10.2014 8:32

P84a74v69e14l 69F95a84r27a 9597357234961

"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."

A jak tomu ten ventilátor brání?

+3/0
22.10.2014 14:04

Š80t72ě58p91á91n91k67a 16P25o45u30l69o12v78á 1310119176720

čerstvé jahody v říjnu :-/ i kdyby byly odněkud dovezené :-/

+2/0
21.10.2014 21:36

J85a21r57o14s70l95a87v 93S54t67e69r27n64w80a87l93d 2467225

hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát :-P

+2/0
21.10.2014 21:16

P27a10v95e30l 30S69o20b48o53t98k12a 5900734

Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.

Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.

+1/−1
21.10.2014 20:03

B82o19h86u49m12i48l75a 12M62a13j97e46r98o46v97á 4807491814

Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje

+2/0
21.10.2014 19:43

L17u41d18v83í16k 75G65a89j87d93o31š52í87k 2915633924852

A kdepak je nápis "Komerční sdělení"?:-/

.

Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.

Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný)  tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda. ;-D

Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...

+3/0
21.10.2014 16:02

B17e77n 40P84a54v70k20a 1637963967821

Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.

+1/−1
21.10.2014 18:16

P30a32v21e67l 13O27d93r58a65z97i13l 6204839217600

Rýžovar je jen další krám do kuchyně, neexistuje žádný chemickofyzikální důvod, proč by měl rýžovar, nota bene pracující bez jakékoliv zpětné vazby, uvařit lepší rýži, než lidská obsluha.

+2/0
23.10.2014 14:43

M81a80r19t24i16n82a 16T59r89o13j19a95n62o70v96á 5293198775

Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.:-)

+15/−1
21.10.2014 14:01

L81u69d64v81í62k 49G70a96j14d36o87š13í66k 2565723924872

Přesně tak.

Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.

+8/0
21.10.2014 16:05

B38o54h81u90m98i24l72a 30M64a92j30e41r86o67v77á 4937421114

Přijdte k nám, každý jí něco jiného:-(

0/−1
21.10.2014 19:39
Foto

J51a95r98o28s69l53a18v77a 78Š71v85a45j62c33r68o81v67á 7740362864823

VPerfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.

0/−1
21.10.2014 12:46

R55e90n60é 96Š55r49ů65t26e67k 8198195346548

Zkusila jste ho zapnout? ;-D

+8/0
21.10.2014 17:01

H31e96l88e20n84a 37V81e30v44e11r43k28o40v96a 3719157

Dobrý večer,to ale není sporák, ale spešl parní trouba.Asi máte něco jiného.

+1/0
21.10.2014 20:21
Foto

J10a13r66o54s28l95a14v47a 30Š23v14a52j61c20r62o76v21á 7170112704923

Je to možné, ale ještě jsem neměla chuť projít všechny programy. V neděli to prověřím.   :-)

0/−1
21.10.2014 21:34

P56a89v97e15l 61O21d89r26a78z25i51l 6924219677150

Jo, tomu zabrání ventliátor, tomu bezmezně věřím, však i guru všech kuchařů, Horst Fuchs, v jedný takový supertroubě šrmdlá vanilkovej koláč, prejt gratinovaný tvarglama, nivovou omáčku a makrelový pekáč.

:-P

+3/−1
21.10.2014 11:27

R51i78c36h35a91r50d 89T70r33e38f68i33l 4481665179320

Sprostá reklama.:-/

+10/0
21.10.2014 9:40

J94i11n22d52r22i68c49h 66K83o24l30a50r 7960610585493

Predelanej tyden starej clanek se stejnyma fotkama a na stejny produkt? Tak tady by oznaceni, ze se jedna o reklamu, opravdu byt melo. A za chvili prijde pan Lzicar a zacne parni troubu propagovat i v diskusi i kdyz jsme se minule vsichni shodli, ze to je absolutne neprakticke reseni.

+6/−1
21.10.2014 9:12

H52e56l34e41n80a 75V78e51v65e28r73k75o91v86a 3509597

Přesně tohle mě napadlo.Asi se po minulé reklamní kampani prodej nezvýšil,tak znovu.

+4/0
21.10.2014 10:03

P70a92v55e91l 98O25d92r82a39z68i50l 6764299497720

Nepraktické? 8-o To jsem byl asi v jiné diskusi.

0/0
21.10.2014 11:27

J71i79n29d80r91i42c75h 50K29o31l69a85r 7920930735743

Velmi neprakticke, nutnost cekat nekolik minut, nez je mozne troubu otevrit, aby se dalo s pokrmem nejak dal pracovat. Nutnost mit vykonny odsavac a otevrene okno. Nutne po kazdem pouziti troubu do sucha vytrit a nechat vyschnout, jinak se objevi plisen. To vsechno a mnoho dalsiho tam nejvetsi propagator tohoto vyrobku (ovsem znacky Miele) pan Lzicar popsal. Prominte, ale to mi prijde klasicka trouba a poradny pekac s poklici mnohem praktictejsi reseni. Domacnost holt neni restauracni kuchyne, a tak neni zadny zmenseny hybrid konvektomatu, potreba.

+3/−1
21.10.2014 11:56

P96a72v70e79l 14O15d65r50a36z63i50l 6124229357110

Nic takového tam nepsal krom toho čekání, a i to je samozřejmě v normální domácnosti nesmysl, protože trouba spotřebuje velmi málo vody = může oproti klasické troubě odpařit jen velmi málo páry navíc. Sušení prádla v bytě rozhodně vygeneruje páry víc. Plíseň se tam nemá na čem objevovat, na rozdíl od kachlíček v koupelně, které pyrolyticky čistit nejdou.

+1/−2
21.10.2014 13:15

J31i26n55d12r94i72c16h 58K27o94l51a36r 7690380395983

Tak se tam vratte a prectete si vsechny jeho komentare znovu. Nutnost odsavani "Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut" ... Nutnost troubu vysusit: "Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit"  a "Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně" ... Mam hledat dal, nebo vam to staci? Nebo mi porad budete tvrdit, ze nic jineho, krome cekani tam nepsal???

+2/−1
21.10.2014 14:04

P88a64v93e53l 14O58d68r67a65z23i77l 6534389907720

Nutnost odsávání platí pro "vlhká doupata," pouštět odsavač 5 minut před vařením to dokládá. Ano, troubu je dobré vysušit, to se normálně dělá i s kastrolama a pekáčama a jiným nádobím, pokužitím horkovzduchu či přímého ohřevu bez páry toho dosáhnete celkem rychle. Psal vytřít NEBO vysušit, když už něco vytřete dosucha, už to nemusíte dál sušit, zatímco když to můžete vysušit, tak to nemusíte vytírat.

Ale chápu, že je to pro někoho zbytečná komplikace, že raději pracuje během vaření s horkými poklicemi a alobalem a tak podobně. Hlavní výhoda páry je v tom, že lépe přenáší teplo od zdroje k vařeným objektům, tudíž se to ohřívá rychleji. Kde nejde o čas, tak je to asi zbytečný. 

--

Ať si minusuje, asi nic jinýho dělat nemůže.

0/0
23.10.2014 15:05

P38a93v30e48l 68O47d90r77a12z89i23l 6534839627780

Jo a hlavně je potřeba prodávat. A vy to kazíte ;-)

+2/0
23.10.2014 15:12

J95i22n96d63r61i46c27h 81K96o72l56a86r 7460810935623

Mimochodem, uz nas tu oba minusuje, tak se ho snad ani nezastavejte :D

+1/0
21.10.2014 14:05

K30a35r32e23l 42B49a88r69t60á96k 3869913622896

To je tedy pokrok. Kde se to zastaví8-o

+2/0
21.10.2014 8:53

L14u84d15v85í27k 64G56a73j38d35o20š22í33k 2755213604542

To není pokrok. To je jen reklama. :-)

+3/0
21.10.2014 16:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.