Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak uvařit čtyři různá jídla v troubě najednou. Navíc rychle a chutně

Děti nejedí maso, muž zeleninu a manželka drží dietu… Vyjít vstříc takové rodině není snadné, zejména když chybí čas. V jedné troubě však můžete připravit několik jídel najednou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J66i41ř94í 55K52r73a74m42p26l 4546414606386

supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)

+2/0
24.10.2014 10:15

V79í82ť35a 79N24o83v95á89k 1198733655491

A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..

+2/0
23.10.2014 15:14

P87a53v87e14l 98O46d47r40a37z67i54l 6504319207130

Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.

Vy jste to pochopil jinak?

0/0
24.10.2014 8:32

P90a19v91e11l 33F54a48r58a 9577467294561

"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."

A jak tomu ten ventilátor brání?

+3/0
22.10.2014 14:04

Š67t39ě15p32á25n68k83a 38P10o53u56l38o43v44á 1930529556380

čerstvé jahody v říjnu :-/ i kdyby byly odněkud dovezené :-/

+2/0
21.10.2014 21:36

J61a57r97o64s74l94a67v 86S81t88e15r23n88w58a53l65d 2927305

hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát :-P

+2/0
21.10.2014 21:16

P11a35v54e82l 31S59o73b10o48t19k11a 5310924

Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.

Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.

+1/−1
21.10.2014 20:03

B51o74h14u70m35i90l64a 10M33a53j70e23r21o66v53á 4207431504

Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje

+2/0
21.10.2014 19:43

L39u80d85v80í54k 92G75a30j74d73o78š96í14k 2225953784802

A kdepak je nápis "Komerční sdělení"?:-/

.

Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.

Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný)  tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda. ;-D

Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...

+3/0
21.10.2014 16:02

B67e61n 93P76a80v82k69a 1197923307881

Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.

+1/−1
21.10.2014 18:16

P14a68v87e76l 60O74d44r33a83z54i46l 6704339137780

Rýžovar je jen další krám do kuchyně, neexistuje žádný chemickofyzikální důvod, proč by měl rýžovar, nota bene pracující bez jakékoliv zpětné vazby, uvařit lepší rýži, než lidská obsluha.

+2/0
23.10.2014 14:43

M95a44r24t61i40n24a 64T68r54o91j47a97n57o96v26á 5703618725

Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.:-)

+15/−1
21.10.2014 14:01

L38u76d72v94í35k 31G89a69j73d12o86š35í94k 2405883744482

Přesně tak.

Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.

+8/0
21.10.2014 16:05

B98o42h84u22m75i85l35a 67M82a83j96e46r85o71v19á 4427771324

Přijdte k nám, každý jí něco jiného:-(

0/−1
21.10.2014 19:39
Foto

J77a74r21o75s72l47a62v30a 45Š73v33a73j88c13r24o82v78á 7580502654473

VPerfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.

0/−1
21.10.2014 12:46

R20e22n31é 83Š65r59ů22t81e81k 8558115406578

Zkusila jste ho zapnout? ;-D

+8/0
21.10.2014 17:01

H69e49l30e31n84a 73V93e65v61e76r20k67o98v16a 3449477

Dobrý večer,to ale není sporák, ale spešl parní trouba.Asi máte něco jiného.

+1/0
21.10.2014 20:21
Foto

J66a61r89o90s16l87a50v47a 62Š27v31a43j40c43r74o61v57á 7720762704803

Je to možné, ale ještě jsem neměla chuť projít všechny programy. V neděli to prověřím.   :-)

0/−1
21.10.2014 21:34

P58a45v20e25l 66O52d76r43a12z69i68l 6284989137860

Jo, tomu zabrání ventliátor, tomu bezmezně věřím, však i guru všech kuchařů, Horst Fuchs, v jedný takový supertroubě šrmdlá vanilkovej koláč, prejt gratinovaný tvarglama, nivovou omáčku a makrelový pekáč.

:-P

+3/−1
21.10.2014 11:27

R40i39c78h84a53r28d 97T59r87e33f67i72l 4691855329230

Sprostá reklama.:-/

+10/0
21.10.2014 9:40

J76i17n26d78r74i49c45h 73K14o60l57a62r 7250400405863

Predelanej tyden starej clanek se stejnyma fotkama a na stejny produkt? Tak tady by oznaceni, ze se jedna o reklamu, opravdu byt melo. A za chvili prijde pan Lzicar a zacne parni troubu propagovat i v diskusi i kdyz jsme se minule vsichni shodli, ze to je absolutne neprakticke reseni.

+6/−1
21.10.2014 9:12

H27e62l59e84n32a 91V98e79v16e56r78k55o13v77a 3329947

Přesně tohle mě napadlo.Asi se po minulé reklamní kampani prodej nezvýšil,tak znovu.

+4/0
21.10.2014 10:03

P69a61v63e39l 49O79d23r47a11z34i18l 6364419827640

Nepraktické? 8-o To jsem byl asi v jiné diskusi.

0/0
21.10.2014 11:27

J15i29n73d32r23i57c41h 55K82o50l65a66r 7560810115583

Velmi neprakticke, nutnost cekat nekolik minut, nez je mozne troubu otevrit, aby se dalo s pokrmem nejak dal pracovat. Nutnost mit vykonny odsavac a otevrene okno. Nutne po kazdem pouziti troubu do sucha vytrit a nechat vyschnout, jinak se objevi plisen. To vsechno a mnoho dalsiho tam nejvetsi propagator tohoto vyrobku (ovsem znacky Miele) pan Lzicar popsal. Prominte, ale to mi prijde klasicka trouba a poradny pekac s poklici mnohem praktictejsi reseni. Domacnost holt neni restauracni kuchyne, a tak neni zadny zmenseny hybrid konvektomatu, potreba.

+3/−1
21.10.2014 11:56

P47a18v45e26l 68O62d63r51a46z48i22l 6824969827710

Nic takového tam nepsal krom toho čekání, a i to je samozřejmě v normální domácnosti nesmysl, protože trouba spotřebuje velmi málo vody = může oproti klasické troubě odpařit jen velmi málo páry navíc. Sušení prádla v bytě rozhodně vygeneruje páry víc. Plíseň se tam nemá na čem objevovat, na rozdíl od kachlíček v koupelně, které pyrolyticky čistit nejdou.

+1/−2
21.10.2014 13:15

J47i33n91d72r35i39c54h 19K46o38l15a79r 7880820225663

Tak se tam vratte a prectete si vsechny jeho komentare znovu. Nutnost odsavani "Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut" ... Nutnost troubu vysusit: "Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit"  a "Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně" ... Mam hledat dal, nebo vam to staci? Nebo mi porad budete tvrdit, ze nic jineho, krome cekani tam nepsal???

+2/−1
21.10.2014 14:04

P64a10v75e70l 28O95d65r95a52z65i31l 6844739447570

Nutnost odsávání platí pro "vlhká doupata," pouštět odsavač 5 minut před vařením to dokládá. Ano, troubu je dobré vysušit, to se normálně dělá i s kastrolama a pekáčama a jiným nádobím, pokužitím horkovzduchu či přímého ohřevu bez páry toho dosáhnete celkem rychle. Psal vytřít NEBO vysušit, když už něco vytřete dosucha, už to nemusíte dál sušit, zatímco když to můžete vysušit, tak to nemusíte vytírat.

Ale chápu, že je to pro někoho zbytečná komplikace, že raději pracuje během vaření s horkými poklicemi a alobalem a tak podobně. Hlavní výhoda páry je v tom, že lépe přenáší teplo od zdroje k vařeným objektům, tudíž se to ohřívá rychleji. Kde nejde o čas, tak je to asi zbytečný. 

--

Ať si minusuje, asi nic jinýho dělat nemůže.

0/0
23.10.2014 15:05

P58a10v77e27l 43O64d19r75a29z92i98l 6974879637810

Jo a hlavně je potřeba prodávat. A vy to kazíte ;-)

+2/0
23.10.2014 15:12

J74i67n34d81r57i82c31h 22K52o51l67a94r 7300690175683

Mimochodem, uz nas tu oba minusuje, tak se ho snad ani nezastavejte :D

+1/0
21.10.2014 14:05

K44a12r80e56l 79B20a65r78t12á55k 3349563762296

To je tedy pokrok. Kde se to zastaví8-o

+2/0
21.10.2014 8:53

L96u76d42v69í90k 63G60a91j86d73o36š86í35k 2755753684872

To není pokrok. To je jen reklama. :-)

+3/0
21.10.2014 16:06





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.