Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i „zdravá“ trouba může nabídnout skvělý zážitek i z typicky české kuchyně. Včetně křupavé kůrčičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M57a82r24t18i85n 66L12ž82i94č32a11ř 9135317192624

Když už cenzor iDnes porušuje svobodu slova danou ústavou ČR a maže příspěvky, tak ať měří všem stejným metrem. DĚKUJI

0/0
14.10.2014 18:26

D39a92n29y 91S53c74o59t70t 8854981113178

Přidám jednu nepříliš následováníhodnou zkušenost s parní troubou... babička slavila pokročilé kulatiny, celá rodina se shodla na tom že jí po loňské koupi nové pračky opět něčím ulehčíme život, tentokrát něčím výrazně dražším a los padl na parní troubu... zhruba po čtvrt roce používání jsme řešili problém plesnivění koutu za varnou věží v kuchyni, babička byla donucena více větrat když vaří v parní troubě, což nelibě nesla (vzhledem k vrozené/získané spořivosti) - digestoř logicky poslední dekádu zapínala jen když vařila na sporáku, tedy přímo u zdroje páry. Po cca roční zkušební době obecní úřad rozhodl o výměně starých oken za nová, lépe těsnící, a za další dva měsíce musela parní troubu nahradit levnější horkovzdušná, která jí neprodukovala tolik páry a tolik plísně ve všech kuchyňských záhybech...  ne do každé domácnosti se prostě pára hodí :-/

+1/0
14.10.2014 12:55

M48a88r42t11i81n 97L36ž10i95č12a93ř 9845167942234

S tím jsem se ještě nesetkal, doufám že nedělala stejnou chybu jako u myčky, po skončení vaření (mytí) hned otevřela dvířka?

U páry se má po skončení pár minut počkat, lehce pootevřít dvířka, nechat páru volně plynout a poté otevřít dvířka. U lepších modelů je toto otevíraní automatické, trouba si pootevře dvířka sama. Průdké otevření může poničit dvířka kuchyně, zvlášť pokud je z dýhy nebo masivu

0/0
14.10.2014 13:34

D79a69n96y 45S88c41o29t13t 8174131883678

ne, pochopitelně po dovaření čekala než jídlo vystydne, a pak se teprve jala nandavat na talíř...   co to je za hloupý dotaz? Ne, pardon, přeháním, ale přijde mi to jako komplikace pro komplikaci...  Skutečný pokrok - trouba vám rychle upeče, ale pak by měla mít zámek jako pračka, aby z ní náhodou během následující půlhodiny neutekla pára :-)  ... Samozřejmě že se nenechala opařit a otevírala pozvolna - pekáč taky neodkryjete najednou když nad ním stojíte...  tím pozvolným otevíráním se ale nesnížila koncetrace vzdušné vlhkosti která se dostává do místnosti zřejmě už při pečení/dušení. V kombinaci s plastovými okny to byl prostě zabiják a už jsme pro ní nenašli dost pádný argument proč by se neměla vrátit k osvědčené klasice... škoda, nepovedlo se prodat bez značné ztráty, přeci jen už měla trouba rok a čtvrt odslouženo :-/

+2/0
14.10.2014 13:59

M25a14r17t63i46n 10L67ž10i75č56a43ř 9685127492204

Však já mluvím o minutách ne o půlhodině ;-D

Babička zanedbala důležitou věc co zapomínají a neřeší i zákazníci s kterými jednám, odsavač musí být v kuchyni funkční a mít dostatečný odtah. Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut. Potom i s hermetickými plastovými okny vlhkost eliminujete až o 90%

Samozřejmě i dnes hodně lidí odsavač nechce a chce jen otevřít okno, ale to je zásadní chyba

+1/−1
14.10.2014 14:15

D36a38n96y 26S97c68o68t64t 8574151393148

Babička nezanedbala nic, co by nebylo v návodu na užívání... Nicméně to co píšete je pro ní která je zvyklá zapnout troubu, vložit pekáč, vypnout troubu a jíst dost komplikované. Odsavač par při pečení nikdy nepoužívala, a je jí myslím na kulové pokud nepřivede do bytu další zdroj čerstvého vzduchu (vzniká podtlak a odsavač nic neodsává)... a už vidím jak jí budu přesvědčovat aby v zimě dvě hodinky během vaření větrala.  A vašich 90% eliminace vlhkosti je hodně směšné číslo když běžné klima v bytě je 50-60%  :-D ... Ještě jsem od vás nečetl bohužel nic konstruktivního, co by jí život usnadnilo, ale spoustu věcí které se jí jen prodraží a zesložití...  Vy jdete koukám proti proudu kdy chtějí mít lidé bezstarostnější a lehčí život :-)

+2/0
14.10.2014 15:49

M71a59r56t22i96n 73L94ž46i42č79a97ř 9855307682944

No vidíte a já nedávno realizoval kuchyni u 76 leté paní a vše se naučila používat, chce to jen trpělivost

90% vlhkosti beru nově vytvořenou vlhkost během vaření co jde z hrnců a né okolní vlhkost to je rozdíl

Během vaření nemusíte mít otevřené okno, stačí aby byla otevřena mikroventilace a dveře do kuchyně pokud to není kk. Odsavač na maximální stupeň kdy by vám odsavač vyměnil vzduch v místnosti cca 8x za hodinu nikdo nezapíná víc než na pár minut, když třebe přeteče mléko

Nevím co je slžitého při pvaření používat odsavač, pro staršího človeka je daleko složitější pochopit ovládání indukce, trouby a myčky...

0/0
14.10.2014 17:18

J55i78n93d49r11i29c38h 79K91o80l74a91r 7510270455483

pan Lzicar opravdu pusobi jako fanaticky propagator Miele. Jako muset cekat par minut, nez muzu vyndat, nebo si jen zkontrolovat pripravovany pokrm (buchta spejli, nebo maso tim, ze do toho treba pichnu a vim jak je mekke), to je opravdu nesmysl. Ted cekam argument, ze u parni trouby nepotrebuu nic kontrolovat a troubu otevirat, ze to je masina, ze ktere leze vsechno perfektni na prvni pokus.

+2/−1
14.10.2014 14:20

M98a88r93t38i95n 13L96ž85i55č15a74ř 9255887942264

Přesně jak píšete u páry je proces automatický, otevírá se až po skončení a to platí pro všechny výrobce :-) a s tím otvíráním to platí taky pro všechny výrobce, fyzika je jasná ne? Nebo Vám bude jedno že si zničíte kuchyni, zeď pokud je vedle a makeup manželky co to bude otvírat ;-D

To stejný když lidi brečí u kuchyně kde mají obyčejnou pracovní desku a pod ní myčku že jim uhnívá pracovní deska zespod a každý otvírá myčku hned po mytí, to je potom težký ;-D

0/0
14.10.2014 14:35

J28i21n47d98r69i11c35h 44K63o69l39a27r 7420140915303

Vy jste blazen, regulerni blazen .. ale v tom pripade je cela parni trouba k nicemu, kdyz musim par minut cekat, nez ji vubec muzu otevrit a nejake marketingove vareni vice jidel najednou je pak uplny nesmysl, kdyz kazde jidlo potrebuje jiny cas na upeceni. ... Mimochodem vubec zde neresim mycku a nepotrebuji ji otevirat hned a ani to nedelam, ale u trouby opravdu chci mit moznost v pripade potreby otevrit, pokud to podle vas neni mozne, nechci takhle varit a radeji zustanu u osvedcenych metod. Cili jste pripravil Miele o jednoho potencialniho zakaznika, spokojeny? :)

+2/−2
14.10.2014 14:43

P54a90v62e62l 46O30d79r10a26z81i89l 6524249737330

Ale to je normální postup, co píše pan Lžičař, i u běžné elektrické trouby není radno otevřít dvířka při teplotě uvnitř 200°C a hned tam strčit kebuli, protože se vyvalí ta pára, která se ze surovin obvykle uvolňuje a díky celkem uzavřené konstrukci trouby se tak dobře neodvede (moje trouba vyfukuje zadem směr digestoř).

U myčky to platí taky, stačí počkat, než teplo přejde přes stěny do okolí a na těch stěnách se pak velká část vlhkosti srazí. U trouby nečekám, ale zase aspoň tomu parnímu oblaku uhnu. Máme doma i pod 40% R.H., takže pára přijde vhod.

+2/0
14.10.2014 14:57

J14i76n91d78r75i32c15h 96K49o39l86a67r 7920420435663

No u trouby par minut opravdu necekam, to mi neprijde jako normalni postup, proste vim, ze se na me vyfoukne horkej vzduch nebo para, takze otviram opatrne, ale otviram hned, kdyz potrebuju pichnout do buchty, nebo polejt maso ... pokud u parni trouby musim cekat par minut, pak na celou parni troubu hazu bobek :)

+1/−1
14.10.2014 15:12

D68a22n10y 81S93c44o14t63t 8644731263298

řekl bych že se diskuse o páře kterou trouba generuje a zapříčinila tak plísně v koutech přesunula v nesmyslnou debatu o tom, jak správně otevírat myčku, nebo troubu tak, aby se člověk neopařil. O to tady ale přece vůbec nešlo...  Jinak samozřejmě při kontrole jídla je to samozřejmě o to větší problém, protože automatický program neudělá stejný výsledek u kilogramové kachny jako u dvoukilogramové, stejně jako se peče jinak dort než nízký koláč. To je jasné i kuchařskému mlíčňákovi u konvektomatu a ten taky poctivě kontroluje jak je jeho produkt hotový, nebo dochucený (některé ingredience se často přidávají až v průběhu)... pak si k masu přidá babi v půlce ještě na dodělání brambory a to všechno znamená zase mnohem víc vlhkosti... Obzvlášť v zimě je to sakra velký nárůst vlhkosti, ale pro pana Lžičaře opakuji - nemá to nic společné s technikou otevírání trouby a opatrnosti před možným opařením, jen o množství produkované páry což se nám vymstilo...

+1/0
14.10.2014 16:01

M68a83r52t54i20n 55L65ž93i38č36a10ř 9515777672564

Tak se poprvé shodneme R^

0/0
14.10.2014 15:26

M64a96r90t91i41n 33L49ž56i84č55a60ř 9325327812564

Otevřel jste někdy hrnec kde se vařila voda a byl zakrytý poklicí? Je rozdíl, když odděláte celou poklici hned a nebo když ji pomale nadzvedáte?

Stejně tak se pracuje s dvířky trouby proboha!!!, pomale otevřu a potom otvírám, menu samozřejmě dělat jde s tímto postupem

Vy by jste asi chtěl aby při otevření vše naráz přestalo, pára byla pryč, to je zatím scifi

A to není o Miele, princip vestavné parní trouby je u všech stejný

0/0
14.10.2014 15:24

J73i22n66d40r79i30c70h 12K24o48l31a86r 7100730835723

vzdyt jste mluvil o minutach cekani a ted najednou o opatrnem otevreni, ktere lze provadet ihned, ktere jsem mel od zacatku na mysli ja ... tak jak to teda je? Opravdu Miele neprodate tak, ze z ostatnich budete delat blbce.

0/−1
14.10.2014 15:27

M80a52r65t46i16n 10L76ž35i36č36a60ř 9135967352984

Ano mluvil většina lidí nedělá menu, ale jedno jídlo a pro to plat postup co jsem říkal.Na konci pečení v troubě, lehce pootevřete dvířka pokud to trouba neudělá za vás a necháte páru volně pomale odcházet, dle množství páry to může být 2-3 minuty

Když děláte menu a měníte jídlo uvnitř, tak pomale pootevřete potom otevřete vložíte či vyložíte a zavřete, trouba přes čidla zjistí unik páry a přispůsobí se (budete muset častěji dolévat vodu do zásobníku, prodlouží se doba přípravy) a jedete dál

Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit

Stačí tento postup? Je to už dost jasné?

0/0
14.10.2014 15:35

D15a71n16y 54S53c76o65t10t 8264831763308

abych tu debatu o otevírání dvířek ukončil (protože to nebyla vůbec původní myšlenka a babička neměla s otevíráním nejmenší problém, zato měla problém s vlhkostí)...  podle vašeho doporučení viz těch pár příspěvků výše je k parní troubě nutná nějaká výkonnější digestoř, zapnout zároveň s troubou na dejme tomu 2h, samozřejmě otevřít nejlépe v protějším koutě bytu okno abych dostal 90% té vyprodukované páry z bytu ven a digestoř se jen nesnažila překonat podtlak. Po dopečení nechat ještě pár minut páru usadit a až poté digestoř vypnout... v případě že jí budu chtít ještě vyčistit a pak ohřevem vysušit tak to větrání ještě o něco protáhnu.... no, v chladném období od října do března je to tedy celkem dost špatná varianta vaření/pečení, ale přes léto by to nemuselo být špatné pokud nebudu chtít zrovna grilovat venku, je to tak? Řekněme že mě jste nepřesvědčil k opětovnému nákupu tak drahého zařízení, a to jsem tomu dost fandil, babičku ale nemáte myslím čím zlomit i kdyby to dostala opět zdarma :-/  (samozřejmě jí nemůžeme říct kolik ten dáreček stál, to by jí kleplo a bylo by asi po starostech s plísněmi v kuchyni nadobro :-) )

+2/0
14.10.2014 16:18

M88a27r83t27i68n 83L81ž75i58č50a38ř 9905377152664

To je vaše varianta řešení a váš přístup, já to vidím jinak

0/0
14.10.2014 17:24

J63i54n92d43r51i21c51h 95K87o94l12a77r 7280370755983

Ano, vse je mi naprosto jasne. A predevsim to, ze parni troubu doma nechci. Dekuji za vysvetleni.

0/−1
14.10.2014 16:20

D45a89n25y 98S15c46o19t76t 8844371503278

jo, zapomněl jsem že by se do té trouby pokud možno nemělo lézt, ale to tak nějak vyplynulo z mnoha příspěvků nahoře...  a ještě poslední dotaz - tentokrát prosím bez dalších reklamních sloganů okolo, jen jednoduchou odpověď - po dopečení je lépe tu troubu vždycky houbou vysušit, nebo by se měla nechávat otevřená jako pračka aby nezasmrádla? Když jí zabouchnu a nějakou sraženou páru tam nechám, tak další neděli až budu chtít zase upéct kachnu tak na mě asi něco bafne, ne?  Díky za stručnou odpověď.

0/0
14.10.2014 16:32

M39a22r64t25i61n 48L60ž42i61č38a82ř 9855477152424

Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně

0/0
14.10.2014 17:46

J31i80n88d78r96i39c22h 62K90o90l25a50r 7630490565333

Tak takovej spotrebic je teda pak na dve veci ... vite ktery ... Jen by me zajimalo. Varite v tom vy sam, nebo jenom vase pani? (vcetne veskereho toho cisteni a udrzby, tak aby spotrebic i kuchyn byly 10 let jako nove)

+1/−1
14.10.2014 18:00

D74a35n23y 55S69c65o88t22t 8134741363488

díky za stručnou a věcnou odpověď... tímto nebrojím proti vaší osobě, ale ze souhrnu mi vyplývá, že oproti docela málo výhodám parní trouby (které lze většinou získat mnohem jednodušeji bez opečovávání výparníku a vynaložením rapidně vyšších prostředků) se staví větší počet docela neopominutelných nevýhod tohoto řešení kuchyňského spotřebiče... škoda že jsem tyto informace neměl dřív... i tak díky za objasnění a ponaučení...

+3/0
14.10.2014 18:48

J12o37s85e25f 28Z97a13h43á63l56k60a 4483419818516

Nebude také uzavřena tato diskuze? Na přání majitele trouby?

+6/0
14.10.2014 11:41

M61a70g57d45a 91K96a88t36z62o72v78á 9296751219328

To je fajn, že jste na to reagoval. U článku se píše, žer diskuse "nebyla otevřena", ale ve skutečniosti byla zavřena. Asi majitelé bytu čekali nadšené hýkání a ono ne, většinou se dočkali kritiky. Tady se zřejmě diskutuje podle hesla "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit". Těším se na další diskuse a majiteli bytu vzkazuju, že pochválím cokoliv, aby taky diskusi nepřerušil. ;-D

+3/0
14.10.2014 12:01

M89a83g36d47a 35K51a87t86z64o48v31á 9576291409718

Omlouvám se za překlepy. odklepla jsem moc brzy,

0/0
14.10.2014 12:02

H65e93l31e34n17a 70V50e14v78e13r20k40o96v88a 3649357

Já, pokud jsem stihla přečíst pár názorů,tak ohlasy nebyly špatné.A mě se to líbilo moc.Tak nechápu co se stalo.Asi si uděláme diskuzi tady,nebylo by to poprvé.

+1/0
14.10.2014 14:43

M34a24g87d44a 38K57a56t55z14o36v28á 9686571369588

Doufala jsem, nepovedlo se, probírá se trouba. No nic. Mně by se to snad líbilo někde v továrním loftu nebo úplné novostavbě. Ty secesní byty mají svůj "genius loci" a s podobným zařízením se prostě tlučou. Pár věcí je tam ale hezkých, to zase jo.

+2/0
14.10.2014 16:04

J66o78s42e41f 17Z62a80h89á97l82k23a 4853439568486

Problém je, že do starého tématu se už nikdo neprokliká. Nicméně komické zůstává, že redakce poslední dobou často zamyká diskuze u návštěv v bytech a článcích s cikánskou tématikou. Jinde jsem se toho nevšiml. Z hlediska přitáhnutí čtenáře na reklamu (a o tom dnes TV a zpravodajské portály jsou) je to k ničemu. Člověk takový článek proběhne a víckrát už se tam nevrátí. U těch cikánů se to dá pochopit, redakce si nechce dělat problémy s neslušnými projevy diskutérů. U návštěv bytů je to ale s podivem, někdo veřejně prezentuje bydlení a potom neustojí kritiku.

+2/0
14.10.2014 20:51

B76o55h66u58m65i31l94a 26M83a31j65e72r76o60v65á 4247841194

asi je majitel trouba když se bojí názoru jiných a přesto jde s kůží na trh

+2/0
14.10.2014 14:01

M54a83r81t39i20n 32L92ž26i60č16a54ř 9395747422694

Cenzor iDnes už maže příspěvky...

0/0
14.10.2014 17:47

T70o78m79á90š 11Ř68e98z11n56í46č24e33k 2413258271314

Parní trouba asi nebude špatná, ale určitě je špatná tahle "reportáž". Vybrat si jako ukázku kvality trouby zrovna moravského vrabce a tvářit se kolik je s tím práce to je slabota. Každý, kdo se jen na chvíli podíval do kuchyně někde v hospodě, ví, že vrabec se dělá skoro sám jen tak mimochodem a skoro se mu nemusíte věnovat. Konkrétně tahle verze bez sosíku je úplně nenáročná na přípravu a navíc nepoužitelná třeba s houskovým knedlíkem.

Takže asi tak ;-)

+3/0
14.10.2014 10:53
Foto

L31u57b70o57š 46H92a92n73u37s 4487427371782

A kde má ten kuchař tu správně udělanou "vepřovku"? To podává jen s tou dochucenou mastnou vodou??? Ach jo....

+5/0
14.10.2014 9:53

D65a76n75i35e96l 43S90y93r44o14v28ý 4524245819385

Nedám dopustit na "pečení bez hlídání" Maso krátce ze všech stran na sádýlku nechám v kastrolu zatáhnout a dám když jdu spát do trouby ve které nastavím teplotu na 95 stupňů a nestarám se. Za 12 - 14 hodin je upečeno a především zdravě. Ona totiž teplota okolo 180 stupňů při které se maso běžně peče z něj neudělá nic moc zdravého. Děláte ho sice jen dvě hodiny, ale musíte ho hlídat Stejně tak to kromě onoho zatažení dělám s kachnou - na 80 stupňů. Tak přeji pěkný den.

+5/0
14.10.2014 9:24

M84i78l92a29n 89K37l18o53u84č97e22k 3410855968367

Jaktože je to zdravější?

0/0
14.10.2014 9:43

P41a59v67e28l 67O58d55r64a89z29i86l 6394629357530

Neuplatní se Maillardova reakce

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx

0/0
14.10.2014 12:15

H28e50l78e91n98a 85V57e58v85e45r86k48o27v52a 3589927

Takovým způsobem dělám hovězí vývar nebo guláš.Rozdíl v chuti je obrovský,navíc ráno vstanu a je navařeno.:-)

+2/0
14.10.2014 13:37

J80o12s28e30f25f 81M32u69s44i27l 7299465646100

Já zůstávám u starých pořádků a netrvá mně to nijak déle...

+1/0
14.10.2014 8:45

T17o31m24á31š 71L68u23d45v28í44k 5420738203686

Nejsem závodník. V mém pomalém hrnci mám vrabce za nějakých 5-6 hodin a rozhodně vypadá (a předpokládám, že i chutná) lépe.

+4/0
14.10.2014 8:13

D81a22n68y 25S72c76o38t45t 8804321353978

však pomalé vaření u nás opět získává na popularitě... sice musíte myslet na vaření předem, ale ve finále jsou menší ztráty na objemu, zachování šťavnatosti, struktury, vitamínů, zvýraznění vůně a zachování chutí...  tedy to co slibuje pára, ovšem bez zvýšených investic na energie a přístroj - jen to chce čas... tedy ne pracovní - vaření nepotřebuje u nízkých teplot žádnou kontrolu, nic se nepřipálí ani nepřepeče, pracovní čas i spotřebovaná energie jsou tak totožné, jen se musí založit do hrnce dřív. Oboje má svoje výhody a nevýhody, každopádně nikdy v konvektomatu nebo jiné parní lázni za 2hodiny nepřipravíte tak chutnou husu, jako v troubě přes celou noc pěkně na nízkou teplotu... :o)

+4/0
14.10.2014 13:05

T34o95m69á38š 50L39u39d48v80í85k 5400948373366

Proto jsem o tom psal. Rozdíl mezi husou "konvenční" a "pomalenou" je asi jako mezi vývarem taženým přes noc a vývarem z papiňáku.

0/0
14.10.2014 14:43

P30e22t88r 81M12o80t49y57č59k74a 1444161763484

Nerozumím jednomu - proč se tu snažíte ohnout parní troubu tak, aby pekla jako "normální". Resp. rozumím, je to ostatně reklamní článek, ale působí to směšně.

Pokud jde o to vepřové - není na tom nic objevného, vepřové v litinovém hrnci upečete do této podoby v čemkoli, zhruba za hodinu, samozřejmě, že pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe, kůrka nakonec se dodělá snadněji.

+4/0
14.10.2014 8:06

P37a40v92e77l 49O48d43r25a21z31i74l 6134329797390

U parní trouby lze páru vypnout, čili věta "pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe" je zcela nesmyslná.

0/0
14.10.2014 8:27

H42o41n81z84a 76R48o11č24e68k 3435529943532

mě stačí mikrovlnka a rychlovarná konvice ... student's life :)

+1/0
14.10.2014 1:14

M56a21r77t74i94n 32L70e42g58á10t 8129580858813

Proč je v nadpisu za hodinu a půl a v reportáži za hodinu a tři čtvrtě. Nenormální a debilní.

+1/−3
13.10.2014 22:25

J77o73s70e80f 15K45l34a79t 3459127743941

No ten výpek nic moc

+2/0
13.10.2014 21:58

O63t59a90k90a63r 80N15ě89m29e66c73k63ý 3354570849167

A nestačí dát do horkovzdušné trouby hrnek s vodou?

+5/−1
13.10.2014 19:11

M70a98r32t83i73n 89L24ž42i89č68a81ř 9245477202854

;-D

0/0
13.10.2014 20:50

B96o39h91u57m75i78l98a 19M21a94j15e75r87o54v13á 4167511204

Stačí dát do jakékoliv trouby litinový hrnec s poklicí

+1/−1
14.10.2014 10:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.