Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i „zdravá“ trouba může nabídnout skvělý zážitek i z typicky české kuchyně. Včetně křupavé kůrčičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M91a68r29t13i65n 95L11ž29i33č55a96ř 9435197122834

Když už cenzor iDnes porušuje svobodu slova danou ústavou ČR a maže příspěvky, tak ať měří všem stejným metrem. DĚKUJI

0/0
14.10.2014 18:26

D76a68n81y 65S98c30o26t38t 8164901843428

Přidám jednu nepříliš následováníhodnou zkušenost s parní troubou... babička slavila pokročilé kulatiny, celá rodina se shodla na tom že jí po loňské koupi nové pračky opět něčím ulehčíme život, tentokrát něčím výrazně dražším a los padl na parní troubu... zhruba po čtvrt roce používání jsme řešili problém plesnivění koutu za varnou věží v kuchyni, babička byla donucena více větrat když vaří v parní troubě, což nelibě nesla (vzhledem k vrozené/získané spořivosti) - digestoř logicky poslední dekádu zapínala jen když vařila na sporáku, tedy přímo u zdroje páry. Po cca roční zkušební době obecní úřad rozhodl o výměně starých oken za nová, lépe těsnící, a za další dva měsíce musela parní troubu nahradit levnější horkovzdušná, která jí neprodukovala tolik páry a tolik plísně ve všech kuchyňských záhybech...  ne do každé domácnosti se prostě pára hodí :-/

+1/0
14.10.2014 12:55

M14a69r61t30i56n 18L57ž84i61č92a81ř 9185187862144

S tím jsem se ještě nesetkal, doufám že nedělala stejnou chybu jako u myčky, po skončení vaření (mytí) hned otevřela dvířka?

U páry se má po skončení pár minut počkat, lehce pootevřít dvířka, nechat páru volně plynout a poté otevřít dvířka. U lepších modelů je toto otevíraní automatické, trouba si pootevře dvířka sama. Průdké otevření může poničit dvířka kuchyně, zvlášť pokud je z dýhy nebo masivu

0/0
14.10.2014 13:34

D71a86n39y 81S91c37o16t60t 8524371983708

ne, pochopitelně po dovaření čekala než jídlo vystydne, a pak se teprve jala nandavat na talíř...   co to je za hloupý dotaz? Ne, pardon, přeháním, ale přijde mi to jako komplikace pro komplikaci...  Skutečný pokrok - trouba vám rychle upeče, ale pak by měla mít zámek jako pračka, aby z ní náhodou během následující půlhodiny neutekla pára :-)  ... Samozřejmě že se nenechala opařit a otevírala pozvolna - pekáč taky neodkryjete najednou když nad ním stojíte...  tím pozvolným otevíráním se ale nesnížila koncetrace vzdušné vlhkosti která se dostává do místnosti zřejmě už při pečení/dušení. V kombinaci s plastovými okny to byl prostě zabiják a už jsme pro ní nenašli dost pádný argument proč by se neměla vrátit k osvědčené klasice... škoda, nepovedlo se prodat bez značné ztráty, přeci jen už měla trouba rok a čtvrt odslouženo :-/

+2/0
14.10.2014 13:59

M25a82r66t44i36n 96L24ž45i29č12a39ř 9685377272274

Však já mluvím o minutách ne o půlhodině ;-D

Babička zanedbala důležitou věc co zapomínají a neřeší i zákazníci s kterými jednám, odsavač musí být v kuchyni funkční a mít dostatečný odtah. Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut. Potom i s hermetickými plastovými okny vlhkost eliminujete až o 90%

Samozřejmě i dnes hodně lidí odsavač nechce a chce jen otevřít okno, ale to je zásadní chyba

+1/−1
14.10.2014 14:15

D51a72n98y 29S45c51o22t67t 8524541963128

Babička nezanedbala nic, co by nebylo v návodu na užívání... Nicméně to co píšete je pro ní která je zvyklá zapnout troubu, vložit pekáč, vypnout troubu a jíst dost komplikované. Odsavač par při pečení nikdy nepoužívala, a je jí myslím na kulové pokud nepřivede do bytu další zdroj čerstvého vzduchu (vzniká podtlak a odsavač nic neodsává)... a už vidím jak jí budu přesvědčovat aby v zimě dvě hodinky během vaření větrala.  A vašich 90% eliminace vlhkosti je hodně směšné číslo když běžné klima v bytě je 50-60%  :-D ... Ještě jsem od vás nečetl bohužel nic konstruktivního, co by jí život usnadnilo, ale spoustu věcí které se jí jen prodraží a zesložití...  Vy jdete koukám proti proudu kdy chtějí mít lidé bezstarostnější a lehčí život :-)

+2/0
14.10.2014 15:49

M34a94r81t57i57n 69L78ž75i92č33a86ř 9305647802864

No vidíte a já nedávno realizoval kuchyni u 76 leté paní a vše se naučila používat, chce to jen trpělivost

90% vlhkosti beru nově vytvořenou vlhkost během vaření co jde z hrnců a né okolní vlhkost to je rozdíl

Během vaření nemusíte mít otevřené okno, stačí aby byla otevřena mikroventilace a dveře do kuchyně pokud to není kk. Odsavač na maximální stupeň kdy by vám odsavač vyměnil vzduch v místnosti cca 8x za hodinu nikdo nezapíná víc než na pár minut, když třebe přeteče mléko

Nevím co je slžitého při pvaření používat odsavač, pro staršího človeka je daleko složitější pochopit ovládání indukce, trouby a myčky...

0/0
14.10.2014 17:18

J42i56n14d72r46i65c40h 90K25o32l34a69r 7120870645483

pan Lzicar opravdu pusobi jako fanaticky propagator Miele. Jako muset cekat par minut, nez muzu vyndat, nebo si jen zkontrolovat pripravovany pokrm (buchta spejli, nebo maso tim, ze do toho treba pichnu a vim jak je mekke), to je opravdu nesmysl. Ted cekam argument, ze u parni trouby nepotrebuu nic kontrolovat a troubu otevirat, ze to je masina, ze ktere leze vsechno perfektni na prvni pokus.

+2/−1
14.10.2014 14:20

M92a62r96t93i10n 77L88ž70i25č82a30ř 9245267762264

Přesně jak píšete u páry je proces automatický, otevírá se až po skončení a to platí pro všechny výrobce :-) a s tím otvíráním to platí taky pro všechny výrobce, fyzika je jasná ne? Nebo Vám bude jedno že si zničíte kuchyni, zeď pokud je vedle a makeup manželky co to bude otvírat ;-D

To stejný když lidi brečí u kuchyně kde mají obyčejnou pracovní desku a pod ní myčku že jim uhnívá pracovní deska zespod a každý otvírá myčku hned po mytí, to je potom težký ;-D

0/0
14.10.2014 14:35

J71i86n81d43r90i59c30h 19K81o68l24a93r 7240110655153

Vy jste blazen, regulerni blazen .. ale v tom pripade je cela parni trouba k nicemu, kdyz musim par minut cekat, nez ji vubec muzu otevrit a nejake marketingove vareni vice jidel najednou je pak uplny nesmysl, kdyz kazde jidlo potrebuje jiny cas na upeceni. ... Mimochodem vubec zde neresim mycku a nepotrebuji ji otevirat hned a ani to nedelam, ale u trouby opravdu chci mit moznost v pripade potreby otevrit, pokud to podle vas neni mozne, nechci takhle varit a radeji zustanu u osvedcenych metod. Cili jste pripravil Miele o jednoho potencialniho zakaznika, spokojeny? :)

+2/−2
14.10.2014 14:43

P39a37v91e94l 15O42d55r27a40z68i48l 6334529127430

Ale to je normální postup, co píše pan Lžičař, i u běžné elektrické trouby není radno otevřít dvířka při teplotě uvnitř 200°C a hned tam strčit kebuli, protože se vyvalí ta pára, která se ze surovin obvykle uvolňuje a díky celkem uzavřené konstrukci trouby se tak dobře neodvede (moje trouba vyfukuje zadem směr digestoř).

U myčky to platí taky, stačí počkat, než teplo přejde přes stěny do okolí a na těch stěnách se pak velká část vlhkosti srazí. U trouby nečekám, ale zase aspoň tomu parnímu oblaku uhnu. Máme doma i pod 40% R.H., takže pára přijde vhod.

+2/0
14.10.2014 14:57

J96i24n54d45r97i86c15h 44K34o76l84a79r 7310230945553

No u trouby par minut opravdu necekam, to mi neprijde jako normalni postup, proste vim, ze se na me vyfoukne horkej vzduch nebo para, takze otviram opatrne, ale otviram hned, kdyz potrebuju pichnout do buchty, nebo polejt maso ... pokud u parni trouby musim cekat par minut, pak na celou parni troubu hazu bobek :)

+1/−1
14.10.2014 15:12

D79a64n61y 20S42c57o62t32t 8564841263378

řekl bych že se diskuse o páře kterou trouba generuje a zapříčinila tak plísně v koutech přesunula v nesmyslnou debatu o tom, jak správně otevírat myčku, nebo troubu tak, aby se člověk neopařil. O to tady ale přece vůbec nešlo...  Jinak samozřejmě při kontrole jídla je to samozřejmě o to větší problém, protože automatický program neudělá stejný výsledek u kilogramové kachny jako u dvoukilogramové, stejně jako se peče jinak dort než nízký koláč. To je jasné i kuchařskému mlíčňákovi u konvektomatu a ten taky poctivě kontroluje jak je jeho produkt hotový, nebo dochucený (některé ingredience se často přidávají až v průběhu)... pak si k masu přidá babi v půlce ještě na dodělání brambory a to všechno znamená zase mnohem víc vlhkosti... Obzvlášť v zimě je to sakra velký nárůst vlhkosti, ale pro pana Lžičaře opakuji - nemá to nic společné s technikou otevírání trouby a opatrnosti před možným opařením, jen o množství produkované páry což se nám vymstilo...

+1/0
14.10.2014 16:01

M61a32r38t23i75n 36L67ž76i83č42a26ř 9815857342584

Tak se poprvé shodneme R^

0/0
14.10.2014 15:26

M97a89r86t20i28n 52L63ž14i98č75a26ř 9625747112584

Otevřel jste někdy hrnec kde se vařila voda a byl zakrytý poklicí? Je rozdíl, když odděláte celou poklici hned a nebo když ji pomale nadzvedáte?

Stejně tak se pracuje s dvířky trouby proboha!!!, pomale otevřu a potom otvírám, menu samozřejmě dělat jde s tímto postupem

Vy by jste asi chtěl aby při otevření vše naráz přestalo, pára byla pryč, to je zatím scifi

A to není o Miele, princip vestavné parní trouby je u všech stejný

0/0
14.10.2014 15:24

J88i28n31d52r34i90c28h 32K57o73l37a78r 7270270425323

vzdyt jste mluvil o minutach cekani a ted najednou o opatrnem otevreni, ktere lze provadet ihned, ktere jsem mel od zacatku na mysli ja ... tak jak to teda je? Opravdu Miele neprodate tak, ze z ostatnich budete delat blbce.

0/−1
14.10.2014 15:27

M95a65r31t93i54n 72L52ž10i54č74a96ř 9795257852484

Ano mluvil většina lidí nedělá menu, ale jedno jídlo a pro to plat postup co jsem říkal.Na konci pečení v troubě, lehce pootevřete dvířka pokud to trouba neudělá za vás a necháte páru volně pomale odcházet, dle množství páry to může být 2-3 minuty

Když děláte menu a měníte jídlo uvnitř, tak pomale pootevřete potom otevřete vložíte či vyložíte a zavřete, trouba přes čidla zjistí unik páry a přispůsobí se (budete muset častěji dolévat vodu do zásobníku, prodlouží se doba přípravy) a jedete dál

Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit

Stačí tento postup? Je to už dost jasné?

0/0
14.10.2014 15:35

D57a57n40y 78S21c82o20t17t 8944331883378

abych tu debatu o otevírání dvířek ukončil (protože to nebyla vůbec původní myšlenka a babička neměla s otevíráním nejmenší problém, zato měla problém s vlhkostí)...  podle vašeho doporučení viz těch pár příspěvků výše je k parní troubě nutná nějaká výkonnější digestoř, zapnout zároveň s troubou na dejme tomu 2h, samozřejmě otevřít nejlépe v protějším koutě bytu okno abych dostal 90% té vyprodukované páry z bytu ven a digestoř se jen nesnažila překonat podtlak. Po dopečení nechat ještě pár minut páru usadit a až poté digestoř vypnout... v případě že jí budu chtít ještě vyčistit a pak ohřevem vysušit tak to větrání ještě o něco protáhnu.... no, v chladném období od října do března je to tedy celkem dost špatná varianta vaření/pečení, ale přes léto by to nemuselo být špatné pokud nebudu chtít zrovna grilovat venku, je to tak? Řekněme že mě jste nepřesvědčil k opětovnému nákupu tak drahého zařízení, a to jsem tomu dost fandil, babičku ale nemáte myslím čím zlomit i kdyby to dostala opět zdarma :-/  (samozřejmě jí nemůžeme říct kolik ten dáreček stál, to by jí kleplo a bylo by asi po starostech s plísněmi v kuchyni nadobro :-) )

+2/0
14.10.2014 16:18

M30a10r31t20i79n 17L56ž93i15č10a73ř 9795707102874

To je vaše varianta řešení a váš přístup, já to vidím jinak

0/0
14.10.2014 17:24

J30i38n35d96r37i12c11h 83K78o71l52a44r 7520790795813

Ano, vse je mi naprosto jasne. A predevsim to, ze parni troubu doma nechci. Dekuji za vysvetleni.

0/−1
14.10.2014 16:20

D45a96n41y 73S87c71o64t89t 8834911953208

jo, zapomněl jsem že by se do té trouby pokud možno nemělo lézt, ale to tak nějak vyplynulo z mnoha příspěvků nahoře...  a ještě poslední dotaz - tentokrát prosím bez dalších reklamních sloganů okolo, jen jednoduchou odpověď - po dopečení je lépe tu troubu vždycky houbou vysušit, nebo by se měla nechávat otevřená jako pračka aby nezasmrádla? Když jí zabouchnu a nějakou sraženou páru tam nechám, tak další neděli až budu chtít zase upéct kachnu tak na mě asi něco bafne, ne?  Díky za stručnou odpověď.

0/0
14.10.2014 16:32

M37a56r19t68i41n 74L62ž22i89č32a25ř 9575587102424

Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně

0/0
14.10.2014 17:46

J88i51n81d59r66i13c98h 88K11o97l57a53r 7760570545243

Tak takovej spotrebic je teda pak na dve veci ... vite ktery ... Jen by me zajimalo. Varite v tom vy sam, nebo jenom vase pani? (vcetne veskereho toho cisteni a udrzby, tak aby spotrebic i kuchyn byly 10 let jako nove)

+1/−1
14.10.2014 18:00

D90a14n69y 20S89c10o86t53t 8684871823718

díky za stručnou a věcnou odpověď... tímto nebrojím proti vaší osobě, ale ze souhrnu mi vyplývá, že oproti docela málo výhodám parní trouby (které lze většinou získat mnohem jednodušeji bez opečovávání výparníku a vynaložením rapidně vyšších prostředků) se staví větší počet docela neopominutelných nevýhod tohoto řešení kuchyňského spotřebiče... škoda že jsem tyto informace neměl dřív... i tak díky za objasnění a ponaučení...

+3/0
14.10.2014 18:48

J18o49s31e14f 55Z95a12h76á93l68k80a 4623779568766

Nebude také uzavřena tato diskuze? Na přání majitele trouby?

+6/0
14.10.2014 11:41

M78a89g92d13a 55K86a33t36z55o60v52á 9876221939368

To je fajn, že jste na to reagoval. U článku se píše, žer diskuse "nebyla otevřena", ale ve skutečniosti byla zavřena. Asi majitelé bytu čekali nadšené hýkání a ono ne, většinou se dočkali kritiky. Tady se zřejmě diskutuje podle hesla "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit". Těším se na další diskuse a majiteli bytu vzkazuju, že pochválím cokoliv, aby taky diskusi nepřerušil. ;-D

+3/0
14.10.2014 12:01

M44a74g97d38a 77K20a97t69z98o17v68á 9706521819648

Omlouvám se za překlepy. odklepla jsem moc brzy,

0/0
14.10.2014 12:02

H47e15l43e14n84a 75V74e29v12e18r40k92o54v35a 3659137

Já, pokud jsem stihla přečíst pár názorů,tak ohlasy nebyly špatné.A mě se to líbilo moc.Tak nechápu co se stalo.Asi si uděláme diskuzi tady,nebylo by to poprvé.

+1/0
14.10.2014 14:43

M98a31g17d45a 54K16a27t13z87o65v95á 9656681809888

Doufala jsem, nepovedlo se, probírá se trouba. No nic. Mně by se to snad líbilo někde v továrním loftu nebo úplné novostavbě. Ty secesní byty mají svůj "genius loci" a s podobným zařízením se prostě tlučou. Pár věcí je tam ale hezkých, to zase jo.

+2/0
14.10.2014 16:04

J93o57s44e61f 81Z88a14h34á65l90k91a 4433909718766

Problém je, že do starého tématu se už nikdo neprokliká. Nicméně komické zůstává, že redakce poslední dobou často zamyká diskuze u návštěv v bytech a článcích s cikánskou tématikou. Jinde jsem se toho nevšiml. Z hlediska přitáhnutí čtenáře na reklamu (a o tom dnes TV a zpravodajské portály jsou) je to k ničemu. Člověk takový článek proběhne a víckrát už se tam nevrátí. U těch cikánů se to dá pochopit, redakce si nechce dělat problémy s neslušnými projevy diskutérů. U návštěv bytů je to ale s podivem, někdo veřejně prezentuje bydlení a potom neustojí kritiku.

+2/0
14.10.2014 20:51

B93o84h32u42m49i67l44a 51M70a91j79e76r11o84v54á 4677831574

asi je majitel trouba když se bojí názoru jiných a přesto jde s kůží na trh

+2/0
14.10.2014 14:01

M11a23r89t66i69n 69L46ž40i50č27a50ř 9955717642304

Cenzor iDnes už maže příspěvky...

0/0
14.10.2014 17:47

T98o60m70á98š 76Ř87e54z13n84í67č67e95k 2653708841964

Parní trouba asi nebude špatná, ale určitě je špatná tahle "reportáž". Vybrat si jako ukázku kvality trouby zrovna moravského vrabce a tvářit se kolik je s tím práce to je slabota. Každý, kdo se jen na chvíli podíval do kuchyně někde v hospodě, ví, že vrabec se dělá skoro sám jen tak mimochodem a skoro se mu nemusíte věnovat. Konkrétně tahle verze bez sosíku je úplně nenáročná na přípravu a navíc nepoužitelná třeba s houskovým knedlíkem.

Takže asi tak ;-)

+3/0
14.10.2014 10:53
Foto

L56u50b71o97š 91H98a92n98u77s 4747657201422

A kde má ten kuchař tu správně udělanou "vepřovku"? To podává jen s tou dochucenou mastnou vodou??? Ach jo....

+5/0
14.10.2014 9:53

D37a79n35i19e17l 63S54y14r49o42v61ý 4394585689675

Nedám dopustit na "pečení bez hlídání" Maso krátce ze všech stran na sádýlku nechám v kastrolu zatáhnout a dám když jdu spát do trouby ve které nastavím teplotu na 95 stupňů a nestarám se. Za 12 - 14 hodin je upečeno a především zdravě. Ona totiž teplota okolo 180 stupňů při které se maso běžně peče z něj neudělá nic moc zdravého. Děláte ho sice jen dvě hodiny, ale musíte ho hlídat Stejně tak to kromě onoho zatažení dělám s kachnou - na 80 stupňů. Tak přeji pěkný den.

+5/0
14.10.2014 9:24

M18i98l46a62n 61K71l47o20u14č95e34k 3420885848127

Jaktože je to zdravější?

0/0
14.10.2014 9:43

P30a47v82e14l 92O68d74r96a87z95i29l 6864239227900

Neuplatní se Maillardova reakce

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx

0/0
14.10.2014 12:15

H72e81l91e38n54a 73V35e32v58e13r78k21o67v11a 3179277

Takovým způsobem dělám hovězí vývar nebo guláš.Rozdíl v chuti je obrovský,navíc ráno vstanu a je navařeno.:-)

+2/0
14.10.2014 13:37

J91o51s76e94f50f 35M61u44s34i28l 7239445416230

Já zůstávám u starých pořádků a netrvá mně to nijak déle...

+1/0
14.10.2014 8:45

T88o43m27á44š 31L36u54d92v65í24k 5170358903406

Nejsem závodník. V mém pomalém hrnci mám vrabce za nějakých 5-6 hodin a rozhodně vypadá (a předpokládám, že i chutná) lépe.

+4/0
14.10.2014 8:13

D20a75n45y 52S24c69o96t38t 8204421793158

však pomalé vaření u nás opět získává na popularitě... sice musíte myslet na vaření předem, ale ve finále jsou menší ztráty na objemu, zachování šťavnatosti, struktury, vitamínů, zvýraznění vůně a zachování chutí...  tedy to co slibuje pára, ovšem bez zvýšených investic na energie a přístroj - jen to chce čas... tedy ne pracovní - vaření nepotřebuje u nízkých teplot žádnou kontrolu, nic se nepřipálí ani nepřepeče, pracovní čas i spotřebovaná energie jsou tak totožné, jen se musí založit do hrnce dřív. Oboje má svoje výhody a nevýhody, každopádně nikdy v konvektomatu nebo jiné parní lázni za 2hodiny nepřipravíte tak chutnou husu, jako v troubě přes celou noc pěkně na nízkou teplotu... :o)

+4/0
14.10.2014 13:05

T80o83m21á61š 31L58u36d17v76í27k 5760438823926

Proto jsem o tom psal. Rozdíl mezi husou "konvenční" a "pomalenou" je asi jako mezi vývarem taženým přes noc a vývarem z papiňáku.

0/0
14.10.2014 14:43

P81e60t38r 86M61o33t89y39č17k78a 1344571293344

Nerozumím jednomu - proč se tu snažíte ohnout parní troubu tak, aby pekla jako "normální". Resp. rozumím, je to ostatně reklamní článek, ale působí to směšně.

Pokud jde o to vepřové - není na tom nic objevného, vepřové v litinovém hrnci upečete do této podoby v čemkoli, zhruba za hodinu, samozřejmě, že pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe, kůrka nakonec se dodělá snadněji.

+4/0
14.10.2014 8:06

P86a97v12e16l 68O84d83r40a32z68i85l 6954919207350

U parní trouby lze páru vypnout, čili věta "pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe" je zcela nesmyslná.

0/0
14.10.2014 8:27

H39o91n34z89a 91R21o69č30e42k 3255139713962

mě stačí mikrovlnka a rychlovarná konvice ... student's life :)

+1/0
14.10.2014 1:14

M89a38r10t91i71n 74L83e86g86á68t 8639570458623

Proč je v nadpisu za hodinu a půl a v reportáži za hodinu a tři čtvrtě. Nenormální a debilní.

+1/−3
13.10.2014 22:25

J36o50s87e58f 26K31l54a32t 3489127883421

No ten výpek nic moc

+2/0
13.10.2014 21:58

O37t93a86k76a76r 75N60ě93m47e21c98k64ý 3634760179637

A nestačí dát do horkovzdušné trouby hrnek s vodou?

+5/−1
13.10.2014 19:11

M41a11r94t89i10n 48L93ž46i55č37a43ř 9175497542754

;-D

0/0
13.10.2014 20:50

B73o50h82u25m66i65l42a 46M25a55j56e30r98o55v10á 4817481544

Stačí dát do jakékoliv trouby litinový hrnec s poklicí

+1/−1
14.10.2014 10:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.