Diskuze

Kuchyně českých šéfkuchařů. V čem vaří profesionálové v soukromí

Jak moc se liší vaše kuchyně od té, ve které vaří mistři svého oboru? Budete se divit, ale pravděpodobně moc rozdílů nenajdete. V technice se spokojí s nabídkou stejných obchodů, v jakých nakupují všichni, v rozmístění spotřebičů dbají na ergonometrii, aby se příliš nenaběhali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

"...Měděné rendlíky si Pavel Sapík chválí a doporučuje je na vaření omáček a sosů, které v nich vydrží horké i půl hodiny..."

.

Fyzikální NESMYSL!

0 0
možnosti
JV

J41o77s69e31f 80V67a79l58a

25. 2. 2014 19:01

a jeste dotaz : indukcni varna plocha s prevodovou deskou - to je snad levnejsi a ekologictejsi jakykoli jiny zpusob ohrivani jidla vcetne klasickych litinovych elektrickych sporaku z minuleho stoleti, ne ?

0 0
možnosti
JV

J19o62s69e82f 52V32a58l48a

25. 2. 2014 18:56

vida tak za mne jeste ve fyzice platilo, ze med (Cu) vede vyborne teplo, proto se delaly kdysi medene hrnce, aby netrvalo hodiny, nez se rozehreje litinak. Ale jak se rychle ohreje, tak take stejne rychle chladne Fyzika se da sice okecat, ale neda se menit......

1 0
možnosti
MB

Zase ten titulek!!!  Jaké kuchyně? Přestavili nám jednu a dost mizerněRvRvRv

0 0
možnosti
MZ

Měděné nádobí používám taky (ono označení měděné je trochu zkreslující, když vaříte prakticky na standardním nerezu), rychle se zahřívá, jídlo v něm pak opravdu vydrží déle. Nicméně pokud ho chcete mít stále nablízkané jak na fotkách, tak musíte minimálně po každém pátém vaření použít nějaký speciální roztok na čištění (případně třeba citron, ale ten se mi moc neosvědčil). Ta měď poměrně rychle oxiduje, takže nádobí nemůžete jen tak umýt a nechat odkapat, musíte ho hned utřít do sucha. A jelikož moc nevěřím zdravotní nezávadnosti mědi, tak suším vnější (měděnou) část zvláštní utěrkou, kterou nepoužívám na nic jiného. Pokud má někdo zkušenosti se snadnější údržbou mědi, rád se přiučim :-) ...

0 0
možnosti
BP

B30e21n 20P29a17v74k53a

25. 2. 2014 11:13

Teda jako nemám, ale zdá se mně to jako zbytečnost, to furt leštit. Tak se to holt potáhne měděnkou a bude to zelené.

Hlavně koukám, kolik taková sranda stojí.

0 0
možnosti
Foto

Použitím převodové desky u indukční plotny má po úspoře

1 0
možnosti
PO

Jo, to je vtipná část článku.

0 0
možnosti
VV

Však on říká, že tam zavěšuje věci, které používá často. Mně to připadá jako skvělý nápad.

1 0
možnosti
PN

A těch zaprášených hrncích se mu pak vaří dobře?

2 3
možnosti

Pokud je často používá, tak ten prach konzumuje často a po malých dávkách, tak to asi není znát. :-P

1 0
možnosti