- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"...Měděné rendlíky si Pavel Sapík chválí a doporučuje je na vaření omáček a sosů, které v nich vydrží horké i půl hodiny..."
.
Fyzikální NESMYSL
a jeste dotaz : indukcni varna plocha s prevodovou deskou - to je snad levnejsi a ekologictejsi jakykoli jiny zpusob ohrivani jidla vcetne klasickych litinovych elektrickych sporaku z minuleho stoleti, ne ?
vida tak za mne jeste ve fyzice platilo, ze med (Cu) vede vyborne teplo, proto se delaly kdysi medene hrnce, aby netrvalo hodiny, nez se rozehreje litinak. Ale jak se rychle ohreje, tak take stejne rychle chladne Fyzika se da sice okecat, ale neda se menit......
Zase ten titulek!!! Jaké kuchyně? Přestavili nám jednu a dost mizerně
Měděné nádobí používám taky (ono označení měděné je trochu zkreslující, když vaříte prakticky na standardním nerezu), rychle se zahřívá, jídlo v něm pak opravdu vydrží déle. Nicméně pokud ho chcete mít stále nablízkané jak na fotkách, tak musíte minimálně po každém pátém vaření použít nějaký speciální roztok na čištění (případně třeba citron, ale ten se mi moc neosvědčil). Ta měď poměrně rychle oxiduje, takže nádobí nemůžete jen tak umýt a nechat odkapat, musíte ho hned utřít do sucha. A jelikož moc nevěřím zdravotní nezávadnosti mědi, tak suším vnější (měděnou) část zvláštní utěrkou, kterou nepoužívám na nic jiného. Pokud má někdo zkušenosti se snadnější údržbou mědi, rád se přiučim ...
Teda jako nemám, ale zdá se mně to jako zbytečnost, to furt leštit. Tak se to holt potáhne měděnkou a bude to zelené.
Hlavně koukám, kolik taková sranda stojí.
Použitím převodové desky u indukční plotny má po úspoře
Však on říká, že tam zavěšuje věci, které používá často. Mně to připadá jako skvělý nápad.
A těch zaprášených hrncích se mu pak vaří dobře?
Pokud je často používá, tak ten prach konzumuje často a po malých dávkách, tak to asi není znát.