Diskuze
Nový trend v kuchyních: dejte jídlo v igelitovém sáčku do parní trouby
Děkujeme za pochopení.
V47á49c62l59a96v 12J83e37b63a61v50ý
Jako by nestačily ty pesticidy na ovoci a zelenině případně to čím krmíme zvířata. Ještě do toho nahnat to co se z pytlíku odpaří...
B88o53h61u82m27i94l28a 74M62a13j51e84r25o86v20á
Jo jo není nad pořádný těžký litinový hrnec a vrazit do něj na tři hodiny maso a po třech hodinách v troubě konzumovat.
A38l28e53x12a46n79d22r 32K28o94s29t31k34a
Přiklopit poklicí a troubu pěkně na minimum. :)
O76d70s11t35r63a69n60ě83n63ý 30U59ž76i92v93a58t86e95l
P63a46v71e85l 72O65d83r61a25z70i75l
Základem je ten pytlík.
Parní trouba není potřeba vůbec, stačí vodní lázeň, dobře cirkulující (zamezení lokálnímu přehřátí).
P30e42t87r 97V73i92n97t91r11l25í31k
už jen to slovo igelit ve spojení s jídlem... já nevím, radši mám rád klasická jídla.. kuchyně typu Italská, Francouzská, Čínská, nebo Mexická tolik neexperimentují a jsou nejoblíbenější
M55i35l35a73n 96K92l35o53u85č63e45k
Proto je tato metoda pojmenována francouzsky ...
D32a40n 82M58a48c13h15o27l73d48a
priste si budem jidlo tlacit z tuby jak kosmonauti, hnus velebnosti
M97i84c63h30a42l 61N13o98v95á66k
Mám rád různé technické vychytávky a novinky. Ovšem vařit jídlo v igeliťáku mi připadá nechutné.
P85a79v42e89l 46O60d98r67a89z35i71l
Je to zvláštní, ale technicky jsou horší kuchyňské kovy, které se opravdu do jídla uvolňují, než nějaký plast.
T83o22m83á20š 57K24a24p54l93a86n
podstata sous vide je v tom, že např. medium maso má mít uvnitř 60°C, takže když jej pečete na 200°C, tak jej pečete tak dlouho, až uvnitř je ta správná teplota (a logicky kdekoliv kromě středu byla teplota vyšší, takže tam je maso přepečené), zatímco u sous vide jej vakuově zabalíte a pečete právě při těch 60°C (samozřejmě výrazně déle) a tak má tu teplotu po celé hloubce masa (a pak jen uděláte tu kůrčičku).
Nemusíte kvůli tomu mít ale ani tu troubu za sto tisíc, sous vide se dá udělat třeba z přenosné chladničky, do které nalijete 60°C vodu a do ní vložíte vakuově zabalené maso. Jen musíte těch 60°C udržovat těch pár hodin, co je potřeba (což vlastně je přesně to, co dělají ty drahé trouby, prostě udržují dlouho danou teplotu).
Ale když na to máte už nějaké takové udělátko, tak už nebudete nikdy vařit jinak - šťavnaté, dokonale "propečené", dietní a vlastně i rychle připravené, protože u toho těch x hodin nemusíte stát, pár minut na to to připravit a potom pár minut na dodělání. A zejm. větší provozy ocení, že se tak dá připravit maso dopředu, když u sous vide přepísknete dobu, kdy se to má dělat, tak se nic nestane, takže klidně můžou hosté přijít třeba o hodinu později, vy pro ně během pár okamžiků budete mít perfektně propečený a právě dodělaný (třeba) roastbeaf.
M82i51l81a56n 50K71l52o64u40č32e53k
Na to by ale mohla stačit i normální elektrická trouba ne, ta umí teploty od 50°C.
M89a95r58e51k 96M91a22t87u13c47h37a
Ctu z prospektu - "The RRP is around € 2,859" - Jestli tohle ma byt cena do domacnostni, tak to se zblaznili...
K48a76r23e72l 78H20a83n46o88u54s11e79k
je to profi machine, čili cena odpovídá.... to není jako parní hrnec za 500....made in PRC dětská práce
B12o38h59u43m94i88l 55M12á58c12a
A co na to říkají třeba veterináři (tasemnice, motolice, svalovec, atd.)?
T27o93m25á35š 67K59a32p11l66a89n
naprosto nic. Ti se ničí právě při dosažení teploty uvnitř masa cca. 50-55°C. I proto se právě maso dělá na 60°C. Těch 45°C co píšou v článku myslí předpokládám pro zeleninu, kde vám jde spíš o blanšírování a zachování čerstvého vzhledu a chuti a nemusíte zabíjet parazity.
Parkoviště na sídlišti obsadily karavany, dodávky a teď tu zakotvila loď
Premium Po zavedení placených zón u nás ve městě se majitelé aut rozhodli, že budou využívat naše sídlištní...
Roubený dům ve strmém svahu si vyžádal roky práce, zařizování a trpělivosti
Sen o novém bydlení vznikl ve chvíli, kdy se děti rozlétly do světa a Petr s Janou zůstali v...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Český patriot zachránil barokní faru v Chudenicích. Chtěl pomoct své vlasti
Zchátralá barokní fara v Chudenicích u Klatov měla štěstí v neštěstí, když na ni narazil český...
Byt si šikovná žena proměnila i bez bourání, stačily jí dobré nápady
Karolina je manažerkou v obchodě s interiérovým vybavením. Bez větších stavebních zásahů, s pomocí...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Zpěvačka Rezková bydlí v Letňanech. Překonala tragédii a život nevzdává
Jako na houpačce žije svůj život zpěvačka Šárka Rezková, prožila několik lásek a jednu životní...
Obývací kuchyň od designéra majitelku překvapila. Je lepší než si vysnila
Kateřina si s manželem pořídila byt 3+kk v novostavbě na pražském Barrandově. Než se do něj...
Při rekonstrukci mezonetu pamatovali na spotřebu energií, bourali i příčky
Rekonstrukce bydlení je vždy velkým dobrodružstvím. To platí i o nedávné přestavbě dvoupodlažního...
Parkoviště na sídlišti obsadily karavany, dodávky a teď tu zakotvila loď
Premium Po zavedení placených zón u nás ve městě se majitelé aut rozhodli, že budou využívat naše sídlištní...
Roubený dům ve strmém svahu si vyžádal roky práce, zařizování a trpělivosti
Sen o novém bydlení vznikl ve chvíli, kdy se děti rozlétly do světa a Petr s Janou zůstali v...
Prodej, rodinný dům, 4+1, Třinec - Kanada
Míru, Třinec - Kanada, okres Frýdek-Místek
3 750 000 Kč