Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nový trend v kuchyních: dejte jídlo v igelitovém sáčku do parní trouby

Skvěle vařit lze i v igelitových sáčcích. Přesněji vakuovacích. Kuchařská metoda sous vide neboli "ve vakuu", která tyto sáčky využívá, přitahovala na veletrhu IFA v Berlíně profesionální kuchaře i laickou veřejnost. Stačilo ucítit skvělou vůni…
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako by nestačily ty pesticidy na ovoci a zelenině případně to čím krmíme zvířata. Ještě do toho nahnat to co se z pytlíku odpaří...

1 0
možnosti

Jo jo není nad pořádný těžký litinový hrnec a vrazit do něj na tři hodiny maso a po třech hodinách v troubě konzumovat.V

0 0
možnosti

Přiklopit poklicí a troubu pěkně na minimum. :)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Základem je ten pytlík.

Parní trouba není potřeba vůbec, stačí vodní lázeň, dobře cirkulující (zamezení lokálnímu přehřátí).

0 0
možnosti

už jen to slovo igelit ve spojení s jídlem... já nevím, radši mám rád klasická jídla.. kuchyně typu Italská, Francouzská, Čínská, nebo Mexická  tolik neexperimentují a jsou nejoblíbenější ;-)

3 0
možnosti

Proto je tato metoda pojmenována francouzsky ...

0 0
možnosti

priste si budem jidlo tlacit z tuby jak kosmonauti, hnus velebnosti

0 1
možnosti

Mám rád různé technické vychytávky a novinky. Ovšem vařit jídlo v igeliťáku mi připadá nechutné.

4 0
možnosti

Je to zvláštní, ale technicky jsou horší kuchyňské kovy, které se opravdu do jídla uvolňují, než nějaký plast.

0 0
možnosti

podstata sous vide je v tom, že např. medium maso má mít uvnitř 60°C, takže když jej pečete na 200°C, tak jej pečete tak dlouho, až uvnitř je ta správná teplota (a logicky kdekoliv kromě středu byla teplota vyšší, takže tam je maso přepečené), zatímco u sous vide jej vakuově zabalíte a pečete právě při těch 60°C (samozřejmě výrazně déle) a tak má tu teplotu po celé hloubce masa (a pak jen uděláte tu kůrčičku).

Nemusíte kvůli tomu mít ale ani tu troubu za sto tisíc, sous vide se dá udělat třeba z přenosné chladničky, do které nalijete 60°C vodu a do ní vložíte vakuově zabalené maso. Jen musíte těch 60°C udržovat těch pár hodin, co je potřeba (což vlastně je přesně to, co dělají ty drahé trouby, prostě udržují dlouho danou teplotu).

Ale když na to máte už nějaké takové udělátko, tak už nebudete nikdy vařit jinak - šťavnaté, dokonale "propečené", dietní a vlastně i rychle připravené, protože u toho těch x hodin nemusíte stát, pár minut na to to připravit a potom pár minut na dodělání. A zejm. větší provozy ocení, že se tak dá připravit maso dopředu, když u sous vide přepísknete dobu, kdy se to má dělat, tak se nic nestane, takže klidně můžou hosté přijít třeba o hodinu později, vy pro ně během pár okamžiků budete mít perfektně propečený a právě dodělaný (třeba) roastbeaf.

0 0
možnosti

Na to by ale mohla stačit i normální elektrická trouba ne, ta umí teploty od 50°C.

0 0
možnosti

Ctu z prospektu - "The RRP is around € 2,859" - Jestli tohle ma byt cena do domacnostni, tak to se zblaznili...

1 0
možnosti

je to profi machine, čili cena odpovídá.... to není jako parní  hrnec za 500....made in PRC dětská práce

2 0
možnosti

A co na to říkají třeba veterináři (tasemnice, motolice, svalovec, atd.)?

0 0
možnosti

naprosto nic. Ti se ničí právě při dosažení teploty uvnitř masa cca. 50-55°C. I proto se právě maso dělá na 60°C. Těch 45°C co píšou v článku myslí předpokládám pro zeleninu, kde vám jde spíš o blanšírování a zachování čerstvého vzhledu a chuti a nemusíte zabíjet parazity.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Parkoviště na sídlišti obsadily karavany, dodávky a teď tu zakotvila loď

19. dubna 2024

Premium Po zavedení placených zón u nás ve městě se majitelé aut rozhodli, že budou využívat naše sídlištní...

Roubený dům ve strmém svahu si vyžádal roky práce, zařizování a trpělivosti

18. dubna 2024

Sen o novém bydlení vznikl ve chvíli, kdy se děti rozlétly do světa a Petr s Janou zůstali v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Český patriot zachránil barokní faru v Chudenicích. Chtěl pomoct své vlasti

15. dubna 2024

Zchátralá barokní fara v Chudenicích u Klatov měla štěstí v neštěstí, když na ni narazil český...

Byt si šikovná žena proměnila i bez bourání, stačily jí dobré nápady

16. dubna 2024

Karolina je manažerkou v obchodě s interiérovým vybavením. Bez větších stavebních zásahů, s pomocí...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zpěvačka Rezková bydlí v Letňanech. Překonala tragédii a život nevzdává

17. dubna 2024

Jako na houpačce žije svůj život zpěvačka Šárka Rezková, prožila několik lásek a jednu životní...

Obývací kuchyň od designéra majitelku překvapila. Je lepší než si vysnila

20. dubna 2024

Kateřina si s manželem pořídila byt 3+kk v novostavbě na pražském Barrandově. Než se do něj...

Při rekonstrukci mezonetu pamatovali na spotřebu energií, bourali i příčky

19. dubna 2024

Rekonstrukce bydlení je vždy velkým dobrodružstvím. To platí i o nedávné přestavbě dvoupodlažního...

Parkoviště na sídlišti obsadily karavany, dodávky a teď tu zakotvila loď

19. dubna 2024

Premium Po zavedení placených zón u nás ve městě se majitelé aut rozhodli, že budou využívat naše sídlištní...

Roubený dům ve strmém svahu si vyžádal roky práce, zařizování a trpělivosti

18. dubna 2024

Sen o novém bydlení vznikl ve chvíli, kdy se děti rozlétly do světa a Petr s Janou zůstali v...