- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Konečně někdo napsal,že vysoké barové židličky v kuchyni jsou nesmysl.
Ostrůvek se sporákem je sice efektní zvláště s nějakou pěkno digestoří ale má to i jisté nepraktické stránky.
1) dostat digestoř "doprostřed" znamená obvykle nějaký podhled a tím snížení stropu v části ke de kuchyň - což né každý interier vůbec umožňuje a né každému interieru ten snížený strop prospívá
2) sporák uprostřed znamená při smažení a jiném vaření, které "prská" že vám to naprská i do jídelny - samozřejmě sporák u zdi prská stejně jako ten uprostřed, ale bordel prostě budete mít když už, tak jen v kuchyni a nezasajrajtíte si tím například stůl s ubrusem přiraženým k tomu ostrůvku.
A taky to zabere alespon 3-4 m2 navic. Do vetsiny bytu se to dost tezko vejde.
Ta kuchyně je divná, fouká do ní z obou stran, člověk v ní při tom vaření má pocit průvanu.
Zbytečně velká a překombinovaná efektní kuchyň je zlo. Člověk se pak nachodí a nadře s úklidem opravdu více, než kdyby šel pro brambory do sklepa.
Proč se všechny dělají prakticky na jedno brdo? Maximálně to "dozdobí" nějakými lapači prachu...
Všude lesklé povrchy a "dyzajnová" svítidla. Má ta paní "architektka" nějakou osobní zkušenost v kuchyni? Já jen, že aby si vyhradile jeden den o víkendu na drhnutí kuchyně.
"dyzajnová" svítidla mě taky moc neberou, ale víte proč jsou profi kuchyně celé v nerezu, tedy lesklé?
"Plovoucí" sporák uprostřed místnosti a z druhé strany jídelní stůl.... to je fakt mazec. Velice rád u takové sestavy pohostím paní architektku, podmínka je, že bude sedět u stolu za sporákem :-)
Lednička v řadě je pro mě dost nepraktická. Vedle lednice musí být "odkládací" deska. Jak pro roztříděný nákup určený do lednice a mrazáku, tak pro odložení vyndaných věcí a rychlé zavření (pokud vyndávám něco obouruč). To samé platí i pro troubu, atd.
Mimochodem jsem se chtěl zeptat, jaké máte doma konvence uloženého nádobí. Skleničky a talíře nahoře, hrnce a misky dole.....?
Obecně čím rozměrnější (a těžší) nádobí, tím níže - tedy skleničky, talíře a misky nahoře - hrnce, pánve mísy dole.
Mám jedinou otázku: kde v té kuchyni najdu cibuli?
V kuchyni ve videu jsou sice dvířka bílá ve lesku ( ), ale obklad za pracovní plochou a pracovní plocha sama je tmavošedá, takže nějaká vznešená slova o nepohlcování denního světla si mohli nechat od cesty. Člověk potřebuje vidět na pracovní ploše - takže světlá barva by se spíš šila kolem ní.
dobrý počin - myslím že úplným amatérům to může dost dát.
Nechápu, proč musí být kuchyně v obývacím pokoji. Kuchyně, pokud někdo normálně vaří má být samostatná, nanejvýš spojená s jídelnou. Obývací pokoj je na obývání, jak už to z názvu vyplývá a ne aby byl zamořen pachy z kuchyně. Žádná digestoř nezvládne takovou přípravu ryb nebo jenom klasických řízků. To by jste museli použíy na odsávání motor z tryskového letadla.
Oni ti architekti z minulého století věděli, proč navrhovali byty tak, že kuchyně byla vždycky co nejdál od obývacích prostorů. V jedné místnosti se žilo pouze na vesnicích a v pavlačových bytech chudých lidí.
Nojo, ale když byla kuchyně co nejdál, tak v ní vařil personál (který byl tím pádem taky co nejdál od "panstva"). Zatímco dnes si rodina obvykle vaří sama a tím pádem to "co nejdál" už nemá smysl.
Popravdě řečeno, ani oddělenou kuchyň bych nechtěla mít zamořenou pachy - a ani jsem se nesetkala s domácností, kde by tomu tak bylo.