Diskuze

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

1 0
možnosti

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0 0
možnosti

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

1 1
možnosti

T42o58m98á52š 32M39a22r21e59k

12. 12. 2012 22:11

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0 0
možnosti

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0 1
možnosti

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0 0
možnosti

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0 0
možnosti

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

1 0
možnosti

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

1 0
možnosti

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

1 4
možnosti

T36o87m28á59š 49M73a95r71e69k

12. 12. 2012 22:14

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0 0
možnosti