Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F16i54l81i30p 83M38a82t32u27s81k43a 6581498271207

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

+1/0
17.12.2012 22:26

P98a61v97e47l 51O10d44r44a23z85i90l 6264299667830

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0/0
18.12.2012 12:48

D90a22v48i62d 78P51r35a16ž48á18k 6554902452896

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

+1/−1
12.12.2012 21:20

T67o45m23á78š 16M65a42r93e75k 9410763709204

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0/0
12.12.2012 22:11

D68a43v91i22d 62P65r42a89ž31á20k 6854472672736

To není pravda. Profící vaří půl na půl indukce-plyn. Prostě podle typu jídla :-)

+1/−1
13.12.2012 10:41

P54a58v38e94l 18O98d53r54a49z77i47l 6234109517960

Profík vaří na tom, na čem je zvyklej. Podle typu jídla, no nevim. Indukce má řadu výhod (kupříkladu vyšší účinnost, není potřeba takovej odtah, snadněji se uklízí, umí držet nastavenou teplotu). Plyn je zase tradice.

0/0
13.12.2012 19:11

R46i16c85h17a40r65d 71M56i95k91u35l12e98n46k34a 3365406478917

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0/−1
12.12.2012 19:27

H86a44n46a 45F68i71n66k23o92v23á 1736495644906

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0/0
12.12.2012 18:46

B92a84r13b98o39r36a 18D82o12s42k12o81č95i53l18o25v51á 3171740186642

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0/0
12.12.2012 21:08

P70a27v45e73l 51O77d42r31a52z70i21l 6164619317360

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

+1/0
12.12.2012 16:56

L10u21d83v14í41k 13G42a85j74d22o15š77í71k 2665743564362

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

+1/0
12.12.2012 16:11

Š40á84r42k81a 93M61a65t14y69á21š59o21v84á 1471555922249

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

+1/−4
12.12.2012 9:43

T16o63m34á60š 30M94a37r40e70k 9600463989694

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0/0
12.12.2012 22:14

P57a60v21e32l 74O20d88r14a50z32i10l 6294149987570

Jó no pokud vám do friťáku nevadí sádlo...:-)

0/0
13.12.2012 9:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.