Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F20i91l65i11p 66M61a71t45u68s15k10a 6401368861967

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

+1/0
17.12.2012 22:26

P16a83v38e84l 38O66d88r69a19z59i81l 6944179157830

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0/0
18.12.2012 12:48

D41a67v88i35d 77P77r14a29ž24á13k 6664152342116

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

+1/−1
12.12.2012 21:20

T28o50m38á95š 46M36a14r11e54k 9970603319324

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0/0
12.12.2012 22:11

D56a51v83i65d 64P39r84a73ž42á50k 6104182282116

To není pravda. Profící vaří půl na půl indukce-plyn. Prostě podle typu jídla :-)

+1/−1
13.12.2012 10:41

P63a23v81e71l 61O63d67r89a18z53i97l 6694789787390

Profík vaří na tom, na čem je zvyklej. Podle typu jídla, no nevim. Indukce má řadu výhod (kupříkladu vyšší účinnost, není potřeba takovej odtah, snadněji se uklízí, umí držet nastavenou teplotu). Plyn je zase tradice.

0/0
13.12.2012 19:11

R22i90c74h56a55r57d 77M39i46k12u74l49e36n85k98a 3375876278357

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0/−1
12.12.2012 19:27

H49a86n71a 36F97i66n63k66o43v40á 1676935604156

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0/0
12.12.2012 18:46

B44a29r59b35o61r72a 53D85o82s45k69o85č24i41l13o18v25á 3201510526382

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0/0
12.12.2012 21:08

P51a49v63e75l 89O90d90r44a98z78i17l 6244439917650

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

+1/0
12.12.2012 16:56

L48u11d36v54í81k 63G13a36j66d21o51š32í62k 2345243564512

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

+1/0
12.12.2012 16:11

Š17á75r91k78a 94M59a71t80y62á51š83o66v61á 1711795482479

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

+1/−4
12.12.2012 9:43

T69o24m83á96š 70M74a47r23e96k 9630473689374

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0/0
12.12.2012 22:14

P19a83v31e65l 16O66d98r85a52z51i64l 6724299227290

Jó no pokud vám do friťáku nevadí sádlo...:-)

0/0
13.12.2012 9:04





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.