Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F76i71l54i18p 69M78a32t69u63s22k72a 6751118211357

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

+1/0
17.12.2012 22:26

P75a20v90e32l 73O24d51r51a96z74i46l 6524989977200

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0/0
18.12.2012 12:48

D60a81v27i23d 26P11r64a14ž21á14k 6204342442696

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

+1/−1
12.12.2012 21:20

T93o33m96á72š 56M94a82r19e17k 9390493359294

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0/0
12.12.2012 22:11

D56a42v32i35d 33P70r52a60ž89á57k 6874942342216

To není pravda. Profící vaří půl na půl indukce-plyn. Prostě podle typu jídla :-)

+1/−1
13.12.2012 10:41

P16a78v27e62l 88O16d80r13a50z48i79l 6514139377500

Profík vaří na tom, na čem je zvyklej. Podle typu jídla, no nevim. Indukce má řadu výhod (kupříkladu vyšší účinnost, není potřeba takovej odtah, snadněji se uklízí, umí držet nastavenou teplotu). Plyn je zase tradice.

0/0
13.12.2012 19:11

R73i87c72h90a80r17d 70M87i77k86u63l91e19n13k75a 3195776328837

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0/−1
12.12.2012 19:27

H75a39n89a 75F60i28n47k53o90v82á 1556805674256

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0/0
12.12.2012 18:46

B19a26r69b25o13r52a 13D44o90s48k75o35č24i71l98o74v39á 3111290286602

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0/0
12.12.2012 21:08

P20a83v22e21l 71O43d63r79a14z32i15l 6944769987860

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

+1/0
12.12.2012 16:56

L15u93d73v78í79k 41G48a50j98d35o14š74í53k 2255533544612

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

+1/0
12.12.2012 16:11

Š48á63r97k41a 56M13a41t19y49á64š86o26v70á 1391475722229

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

+1/−4
12.12.2012 9:43

T68o45m36á49š 48M29a71r42e22k 9850673679194

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0/0
12.12.2012 22:14

P63a60v76e53l 56O22d10r54a58z89i42l 6694399757610

Jó no pokud vám do friťáku nevadí sádlo...:-)

0/0
13.12.2012 9:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.