Diskuze

Vinný sklípek v kuchyni může mít každý. Stačí dobře si vybrat

Stálá teplota, požadovaná vlhkost, absence vibrací a ochranné sklo proti UV záření. To jsou ty nejlepší podmínky pro perfektní skladování a archivování vína. Na trhu jsou vinotéky, který veškerý požadovaný komfort nabízí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Korumpáč

10. 8. 2011 23:50
Soudek piva ve sklepě to nenahradí

;-D

0 0
možnosti

Jan9002

11. 8. 2011 8:06
Re: Soudek piva ve sklepě to nenahradí

Flašku vína soudek piva nenahradí nikdy;-D

2 0
možnosti

Neumětel

10. 8. 2011 8:37
Mám doma a nedoporučuji

1. Není to vhodné na dlouhodobé skladování (jde tam světlo, ventilátor vibruje). Sklep je prostě sklep.

2. Docela to žere - cca 1kWh/den = cca 150 Kč/měsíc.

3. Nelze ani provizorně použít v létě na rychlé zhlazení pivních lahváčů. Absorbční chlazení má malý výkon.

4. Jediné využití je, když máte v sobotu akci, tak v patek prázdnou vinotéku zapnete, naládujete flašky další den je vypijete a nasledně stroj zase vypnete.

---Už bych si ji znovu nekoupil. ---

1 0
možnosti

Lukas1000

10. 8. 2011 11:06
Re: Mám doma a nedoporučuji

A proto jsem koupil kompresorovou, ktera ma vyssi vykon a min jak polovicni spotrebu.

0 0
možnosti

MikeXH

10. 8. 2011 7:07
Hlavně si dejte pozor na rozestupy mezi policemi

Kupujte takovou, kde je větší variabilita v rozestupech polic. Některé láhve by se nemusely vejít. Jinak mám doma a doporučuji všem, co uvažují o koupi.

0 0
možnosti

uri

10. 8. 2011 5:55
ine vyuzitie

Mne príde vinoteka som vhodna nahrada za chaldnucku s presklenymi dverami. Vidim co je v nej a nemusim ju otvarat. Je vhodne taketo vyuzitie vinoteky? Preco ano, preco nie?

0 0
možnosti

billa98

10. 8. 2011 9:19
Re: ine vyuzitie

Bohužel není. Vinotéka nechladí tolik, jako lednička. Možná některé drahé typy už ano, to samozřejmě netuším.

0 0
možnosti

l.g

10. 8. 2011 2:01
Co dodat?

Snad akorát to, že super podmínky pro skladování vína jsou potřeba pouze u vín vhodných k archivaci. Těch je na našem trhu zlomek a žádný zákon vinařům neukládá, aby archivní víno bylo nějak zvláště označeno (musíte to prostě vědět). U ostatních vín je úplně šumák jak je skladujete, protože se stejně po čase zkazí.

Výrobci těchto "cajků" tuhle skutečnost velmi rádi zamlčují, protože by se jinak jejich předražené chladničky staly naprosto neprodejnými.

0 0
možnosti