Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Postavili si tak neútulnou jídelnu, že v ní ani nejedli. S vinotékou už to půjde

Křivá podlaha, mdlé barvy i nesmyslná dispozice. Tak vypadala kuchyně a jídelna, kterou si ve svém domě pořídili už před více než patnácti lety manželé z obce Horka nedaleko Žďáru nad Sázavou. O nápravu požádali designéry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

prasák

ukázalo

Svým dílem designeři ukázali, že s příčkou to nebylo až tak špatné řešení. ;-D

0/0
26.9.2010 9:50

helenakopacova

Před a po

Předtím to bylo stráááášnééé, potom je to strašné :-/

0/0
26.9.2010 7:47

tmf

377000 Kč

za to já dělám podkroví 11x10m 3+kk

0/0
24.9.2010 21:44

vena.m

Re: 377000 Kč

Ta cena je brutální .... Obávám se, že vybrali to nejdražší od každé položky .. protože třeba stavební práce za 114 tis Kč??? Co tam tak drahého stavěli???

0/0
25.9.2010 10:34

old fashioned Vince IV..

za obloučky by se měly lámat ruce...

0/0
24.9.2010 17:35

HancickaP

Re: za obloučky by se měly lámat ruce...

a za zaclony....

0/0
24.9.2010 17:54

Brundi

Re: za obloučky by se měly lámat ruce...

Proc za zaclony? Nemam rada, kdyz je dovnitr videt.

0/0
24.9.2010 20:01

;-)

Re: za obloučky by se měly lámat ruce...

Každý má právo postavit si, co chce. Ale lidé, kteří neumí respektovat jiný názor a chtějí na jejich nositele fyzicky útočit jsou pro společnost problémoví.

0/0
24.9.2010 19:47

prasák

Re: za obloučky by se měly lámat ruce...

A co bys tam měl mís¨to toho oblouku? Udělala bys tam obdélník? To by tomu teda pomohl. ;-D

0/0
26.9.2010 9:51

HancickaP

zaclony a zvadla trava ve vaze

to me docela rozesmalo. jinak bych asi dala drez k oknu misto smerem k jidelne, u drhnuti hrncu muze clovek kontrolovat, co se deje venku ;-D.

jinak je to rozhodne zmena k lepsimu.

0/0
24.9.2010 17:01

Kam se hrabe Bittner

Re: zaclony a zvadla trava ve vaze

To mi neříkejte, že jim do nové kuchyně nedali myčku ;-) (obzvlášť když spotřebiče vyšly skoro na 100 tisíc).

0/0
25.9.2010 21:50

fitzie

vybourat,

zlikvidovat ten oblouk, vyrovnat podlahu a přidělat další elektriku rozhodně smysl mělo.

no a ostatní je už otázka vkusu. mně uspokojuje pohled na ten (konečně normální) prostor.

0/0
24.9.2010 16:30

paskudilek

drahe a celkove nepovedene

se divim, ze si nechali plyn, mne nelibi vubec

0/0
24.9.2010 15:20

Trisws

Re: drahe a celkove nepovedene

plyn je na vaření to nejlepší, když je přívod, tak nemá smysl cokoli jiného

0/0
24.9.2010 18:50

paskudilek

Re: drahe a celkove nepovedene

pro me je lepsi indukce, je to usporne, rychle, dobre se to reguluje, bezpecne a ciste. Drive byl dobry plyn, ted uz je jina doba, taky cistit plynovy sporak je humus.. mela jsem litinu, sklokeramicky, plynovy a vitezi indukce.

dalsi vec, kdyz plynovy sporak nema termopojistku je nebezpecny..

0/0
24.9.2010 19:13

Deleter

Re: drahe a celkove nepovedene

V hospodách se z nějakého důvodu vaří na plynu. Plynovej sporák čistím, jen když mi něco přeteče, to s plynem nesouvisí. Ale existují desky plyn plus indukce, tam si nikdo nemůže stěžovat.

0/0
24.9.2010 20:54

paskudilek

Re: drahe a celkove nepovedene

V hospode mas profesionalni kuchyn a ne propojenou s jidelnou, nebo obyvakem, proto to nevadi. Nejhorsi pro me asi je, ze pri spanovani plynu vznikaji splodiny a je pak cela kuchyn, nevim jak to napsat zamastena po nejake dobe, netyka se to jen sporaku. Odsavac vsechno neodsaje. Ja uz plyn nikdy nechci:)) Kazdy at si udela co chce, pisu na to svuj nazor.

0/0
24.9.2010 21:08

Deleter

Re: drahe a celkove nepovedene

Já su asi blbej, ale netuším, co mastného může vznikat při reakci metanu se vzdušným kyslíkem. Jediný, co mě napadá je, že když pánev prská, a to vždy trochu prská, tak stoupající proud spalin od plynového hořáku strhne minikapičky tuku a ty se pak usadí někde nad a kolem sporáku. Ale že bych měl někdy zamaštěnou kuchyň... :-)

0/0
27.9.2010 8:08

kascha

Re: drahe a celkove nepovedene

Je samozřejmě fakt, že na plynu se vaří lépe, nebo chcete-li profi - oproti elektrice, hlavně kvůli rychlosti reakce. (Pak je ale neporovnatelná klasická, neuvěřitelně pomalá elektrika a sklokeramika či dokonce s indukcí.) Mám zkušenost se vším a proto úplně rozumím těm, kteří mají kuchyň propojenou s obývacím prostorem a jdou OD plynu: z toho se totiž při spalování uvolňuje spousta mastnoty, která se pak na všem usazuje, což je samozřejmě na pohled velmi nechutné:-( Takže plyn ano, ale do kuchyně - ne do společných prostor...

0/0
26.9.2010 14:37

Deleter

Re: drahe a celkove nepovedene

Plyn mám a žádné nechuné maštění všeho v dosahu nepozoruji.

0/0
28.9.2010 14:59

bulbik

zmena k lepsimu

Bezpochyby zmena k lepsimu, i barevne. Mozna nekomu prijde prostor prazdnejsi, me skrinky nechybi, ulozneho prostoru maji dost, neni daleko od pracovni plochy a je to super reseni z hlediska uklidu. Jen si nejsem jista umistenim trouby, je v te zdi nebo u linky? Doufam, ze ne v te zdi. Drez bych pod okno nedala, ale na te prave strane bych ho posunula bliz k oknu, mozna o umisteni spotrebicu rozhodly i rozvody. Jen mi neni jasny ten stul, je rozkladaci (tedy prodluzovaci)? Pokud ne, jsou to pro ten prostor vyhozene penize, kam posadi hosty? Budou jist na kolecka?

0/0
24.9.2010 15:09

equinox1

No to je humáč ta meruňková s tou červenou!

A ta hnusně vyříznutá stěna mezi jídelnou a kuchyňským pultem, to je taky príma prasárna! Víc už to snad zmršit nešlo! Rv;-D

0/0
24.9.2010 13:56

kovarova.kobyla

Foto č.12

Foto č. 12 - ta dřevěná stěna mi připomína stěnu v márnici, jak jsou v ní uloženy šuplíky s mrtvolama;-D

0/0
24.9.2010 13:18

Za pět minut dvanáct

Re: Foto č.12

fujtajxl ;-D

0/0
26.9.2010 11:06

Jolika

povazuji to za slusne

hlavne ve srovnani s verzi puvodni. Barevnost se mi moc libi, je utulna.

Co mi moc chybi, jsou zavesne skrinky. Mista je na ne dost, vesly by se lehce a jeste by to bylo i hezci. Proc tam tak divne visi jen jedna?

Jinak bych uz doupravila jen detaily. Napriklad "diru do jidelny" bych nad pracovnim stolem nenechala jen tak "zejt", vyplnila bych ji silne pruhlenou stenou z par pricek, tam by mohly stat potrebnosti pro kuchyn (korenky, caje, kavova doza ..) urcite by se naslo jeste plno, co by se hodilo.

0/0
24.9.2010 12:16

baru_d

Re: povazuji to za slusne

ona totiž ta jedna skříňka je, ehm, asi digestořR^

jinak souhlas, že vrchní skříňky by to trochu zútulnily

0/0
24.9.2010 12:30

Andrax

Re: povazuji to za slusne

Asi je. Ale takhle vytentockovanej bez niceho, skrinky vpravo i vlevo by vse zutulnily. Ridka prickova vypln mezi jidelnou a kuchyni by taky nebyla spatna, obzvlast kdyz by byla pristupna z obou stran.

;-D Meli se architekti prijit poradit sem do diskuse.

0/0
24.9.2010 13:16

svarak z krabicoveho vina

Re: povazuji to za slusne

Občas by to nebylo od věci...

0/0
24.9.2010 15:40

Jabadů

hmm,

Jen další důkaz, že bych toho tzv.designera hnal klackem..:-P

0/0
24.9.2010 11:56

uni

ne příliš vydařené

Úložných prostorů je dost, ale dispozičně ne příliš vydařené - přecházet se surovinami od prac. desky na opačnou stranu k troubě :-/ Chybí mi zde i horní skříňky, působí to nedodělaně. Rozhodně tohleto není kuchyň mých snů - a za ty prachy!!!

0/0
24.9.2010 11:01

fouane

musela tam být ta žlutá?

A není jí trošku moc??

Proč ne zelená a střídmě ? Rv

0/0
24.9.2010 10:44

Bětka

Cena

Ale proměna se zdá vydařená z estetického hlediska.Z hlediska kuchařky: než uvařím,tak se něco naběhám, samostatnou spíž bych nerušila, dřez bych dala spíš pod okno a směrem ke stolu jen čistou plochu.

A taky mohli říct,že metr plovouí podlahy s vinylovým nášlapem se pohybuje od 700 Kč/m2 bez DPH nahoru.

0/0
24.9.2010 10:21

svarak z krabicoveho vina

Re: Cena

Cena je děs. Za vyrovnání podlahy , natažení odpadů a vody a prosekání pár metrů zdi a natažení nových kabelů a pár zásuvek 150 000 tisíc? To už není ani vtip. Rv

0/0
24.9.2010 10:25

baru_d

Re: Cena

vinylová podlaha se dá pořídit levněji a když to srovnáte s plovoucí podlahou lamino (nějaká rozumná zátěž ¨- takže ideálně 32), tak vinyl vychází cenově stejně nebo levněji, s lepšími vlastnostmi - minimálně je teplejší na dotek, má lepší strukturu - takže se tváří opravdu jako dřevo (případně kachle atd.)

0/0
24.9.2010 11:52

Bětka

Rovinnost

No už se těším,jak na mě zákazník ječí,že na co stěrku, že v televizi to vyrovnala jen deska.Ach bože,takhle odfláknutá práce.

0/0
24.9.2010 10:16

Deleter

---

Hmm, kuličky se po šikmé ploše pohybují jako po šikmé ploše, to je překvapení. A vinotéka zútulní jídelnu. No to je zase něco strašlivýho.

0/0
24.9.2010 10:12

Alkoj

Hruza!

ten oblouk ve futrech??!! strasny, celkove je to k zbliti, to asi pan delal sam po vecerech po navratu z prace z IT oddeleni X

0/0
24.9.2010 9:59

trixs

Re: Hruza!

Co je na obloucích špatného? Mi se třeba líbí.

0/0
24.9.2010 10:02

elfinn

Re: Hruza!

Co je na nich špatného? Asi tak všechno. :-) Od kdy jsou dveře/okna do oblouku? Kromě románských oken a renesančních arkád. Tehdy to mělo svůj funkční a konstrukční význam.  Ale teď už jsme o pár století jinde...A někteří to ne a ne pochopit. ;-D

0/0
24.9.2010 12:55

mariol

Re: Hruza!

Prober se ty. Ne každý musí mít tvůj (???dobrý???) vkus.

0/0
24.9.2010 20:14

Deleter

Re: Hruza!

Vy zkuste pochopit, že je každého věc, co si domů dá.

0/0
28.9.2010 15:00

RAT

Velebnosti to je

ale neprakticky hnus! Meli si take pozvat nekoho na ergonomii!

1. vse dulezite daleko od sebe voda - sporak - mycka - skrinky s nadobim - stul

2. drez umisten naprosto nevhodne s malo mista na odkladani umyteho nadobi kolem sebe a pri myti nadobi nevhodneho do mycky se bude "cakat" az do jidelny! :-( + dalsi naklady s pripojenim vody a odpadu do mist kde to nebylo

3. pracovni desky nepresahuje dostatecne pres skrinky, pri kazdem priblizeni se uhodite o "nesmyslne uchyty", jedina vetsi pracovni plocha zabrana kvetinaci, malo svetla nad pracovnimi plochami

Skoda te "spajsky", pokud to je situovane na sever, tak jiste plnila dobre funkci a i vinoteku by zastala (s priadnym pridavnym dochlazovanim pres leto). Elektricky "jednookruh" nema vliv na vyhazovani pojistek (vyhazuji se jistice, pojistky se prepaluji) a pokud je to dostatecne dimenzovane, tak to nemuze mit vliv. Vetsinou to ve starsich zastavbach vyhazuje hlavni jistic u hodin, protoze to prekroci jeho jisteni.

0/0
24.9.2010 9:39

Ardan

Re: Velebnosti to je

Není co dodat.R^

0/0
24.9.2010 10:01

svarak z krabicoveho vina

Re: Velebnosti to je

Většina poznámek OK, ale s tím, že kolem dřezu je málo místa nesouhlasím. Většina nádobí půjde hned do myčky a těch pár hrnků se ke dřezu vleze bez problému. A proč by měli cákat až do jídelny, to už vůbec nechápu.

Ovšem ještě víc nechápu, proč není myčky vedle dřezu, s tím bych "designéry" hned z baráku vidlemi. Taky je super, jak schovali topení ua skříňky, to je určitě moc prima řešení. Rv

0/0
24.9.2010 10:23

RAT

Re: Velebnosti to je

prave, ze hrnky s glazurou se daji do mycky, problem je treba s drevenymi predmety (prkenka, valecek), nebo strojkem na domaci nudle, soucastkami k "presomatu", rimskym hrncem atd. Ktere se do mycky bud nevejdou nebo se nesmi do ni davat, ony ty veci po par cyklech v mycce jsou na vyhozeni. :-(

"Cakat?", tak se kouknete jak je vysoky "rantl" za baterii, pokud myjete jen hrnky je to skoro OK, ale pri vetsich a hlavne slozitejsich kouskach nadobi s ruznymi "zakoutimi",  a pri rychlem oplachovani rukou (kdyz mate ruce od testa a potrebujete rychle odstavit zapomenuty hrnec) se voda odrazi az ... "ke stropu" :-) Zkuste se nekdy podivat na dlazdicky za baterii, v jake vysce jsou skvrny po vode. Osobne bych zvedl i tu omyvatelnou plochu za sporakem. BTW kde je misto na uterky a chnapky?

Pokud nevarite a jen ohrivate, chapu, ze takove situace, vas nezastihnou. ;-) Ale kuchyn by mela byt o vareni, tim spis, kdyz je to takovy hangar, na ohrivani staci dvojplotynka postavena na mikrovlnce. :-D

0/0
24.9.2010 10:57

svarak z krabicoveho vina

Re: Velebnosti to je

Prave ze varim (na chalapa) celkem často a ruce od těsta taky mívám (domácí pekárna připraví těsto, ale housky nebo croissanty nevyválí...), takže si dokážu představit, jaký binec se při tom nadělá. U nás to ale určitě nevypadá podle vašeho popisu. Asi holt umývám jinak, než vy.

Nicméně souhlasím s tím, že dispozice není řešeně nijak úchvatně, je to prostě typicky české rádoby "profesionální" řešení na efekt.

0/0
24.9.2010 11:46

fouane

Re: Velebnosti to je

já teda nesouhlasím s tou špajzkou - bylo to jako pěst na oko - koho proboha napadne zaflákat prostor takovou kadibudkou? No jedině zlaté a hlavně levné české ručičky....

0/0
24.9.2010 10:47

BrumlajiciCmelak

Re: Velebnosti to je

Ale prdlačky. Jednak podle norem má mít každý spotřebič nad 2kW svůj okruh (například myčka). Druhak není možné udělat zásuvkový okruh silnější než 16A, což jsou s odřenými prsy dva silnější spotřebiče - např. Myčka a rychlovarka. Takže kuchyň správně potřebuje okruh pro troubu, myčku, někdy se dělá zvlášť i mikrovlnka, a deska vždy pokud je. U jednoho okruhu nejde zajistit, že ho stávající přehršel spotřebičů nebude vyhazovat. Pokud je ovšem spotřebičů hodně, můžou pak občas vyhodit i hlavní jistič (obvykle 25A) - to je pak problém, který na druhou stranu lze řešit tím, že se nepouští více než 3 tepelné spotřebiče zaráz, a prakticky moc nenastává....8-o

0/0
24.9.2010 11:33

svarak z krabicoveho vina

Re: Velebnosti to je

Myčka, trouba, MW a varná konvice, to u nás jede celkem často. Většinou bez problému, ale pokud na troubě zapojíme určité režimy, které více žerou proud, tak nám to občas při výše popsané konfiguraci taky vyhodí proud. Takže 1 okruh do kuchyně je fakt málo, protože člověk nikdy neví, co bude zrovna potřebovat zapnout.

0/0
24.9.2010 11:49

BrumlajiciCmelak

Re: Velebnosti to je

O to jde... musí se setkat okamžiky, kdy spotřebiče mají velkou spotřebu (myčka, pračka ohřívá vodu, trouba zrovna topí, ...) I friťák s tím může zamávat.... :-)

0/0
24.9.2010 12:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.