Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Z odpudivého přízemí vznikl bar, kde najdete i kus Japonska

Starý omšelý dům, ospalé lázeňské město. Mladý pár se rozhodl mnohé změnit. A bez pomoci architektů. Ze zoufalého prostoru ve tvaru L tak vytvořili bar s moderním interiérem. Místo dortů či kávy zde lákají hlavně na sushi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

holyholy

Dopručuju

Do Maui chodíme již asi půl roku. Tento podnik se vymyká veškerým zvyklostem. Osobní přístup majitelů k hostům, skvělí barmani, kteří dělají show pro lidi, čisto, útulno, a jídlo na jedničku. Bydlíme cca 60 km od Mariánských lázní...a přes to se nám vyplatí jezdit za zábavou zrovna tam...Strávili jsme zde i Silvestra. Menu za příjemnou cenu, ovšem jídlo...kulinářský zážitek. Díky Radku...dělejte to dál tak jak děláte. Většina z okolí, podnikající v gastronomii, by se od tebe mohla učit. Ríša OstrovR^

0/0
3.1.2010 20:57

Martina Svobodová

Tokyo?

Omáčka má být Kikkoman-ale to je jen překlep (i když teda pochopitelně může být i jiná značka...) ale zaujalo mě, že se sushi dostalo do Japonska z Číny-a poprvé se začalo prodávat před branami Tokya....to trochu nesedí, ne?

0/0
6.12.2009 0:36

verua

Reklama

Určitě výborná reklama pro paní majitelku !3 fotky s interiérem a dalších 20 s jejich nabídkou jídla.. A to by mě ještě zajímalo, jaký pak mají ceny :-P

0/0
5.12.2009 21:30

marycka magdonova

Re: Reklama

http://www.mauilounge.cz/jidlopiti/

http://www.mauilounge.cz/home/

0/0
6.12.2009 0:31

vegab

...

Vypadá to příjemně, ale jako sushi bar mi to moc nepřipomíná - spíš kavárnu. Jestli mají sushi jen v té chladící skříni, tak tam bych asi na něj nešla...asi jsem buď gurmán, nebo ovlivněná tím, jak takový sushi bar má opravdu vypadat...

0/0
5.12.2009 18:32

Teleke z Téléké

čerstvost mořských surovin?

to by mi v takový díře jako jsou mariánky celkem zajímalo...

0/0
5.12.2009 17:00

vazne.jo

Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

1. Obdivuji je, že se do toho pustili  a -  v již nijak moc atraktivní díře, jako Mariánky, kterých bohužel sláva dávno uhasla - něco tak zajímavého stvořili R^R^

2. Přesto žasnu, že ceny odpovídají cenám v cizině - např. v Berlíně, ( níže pro srovnání několik sushi barů. Stačí kliknout na bar a na jejich cenník....Přitom jsou náklady služeb a platy personálu v BRD ca 3-4 x vyšší, dovolená min. 3 týdny atd... )

Snad sympatický bar vydrží v M.L. déle než rok, držím palce, eventualně za cenu korektury cen na běžnou úroveň tak, aby nebylo prázdno...R^

http://www.google.de/#hl=de&source=hp&q=suschi+bar+berlin&btnG=Google-Suche&

0/0
5.12.2009 13:42

vazne.jo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a budoucností....

Ještě se zamýšlím, proč je v Česku s levnou pracovní silou skoro vše dažší, než na západě EU?.....Ale asi to bude ta naše česká pandemie - bacil, ktery napadl mozky každého, kdo může nějak vydělávat a vystavit účet......Neboť tak, jak se majitelé baru zde stěžovali, že jim byl nabízen předražený architektonický projekt za 800 tisíc, tak vlastně oni sami zase........

Inu, ta známá česká nemoc.[>-]

0/0
5.12.2009 14:29

eizoeizo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

1. Znám podobně velkoryse zařízené podniky s vyššími cenami i v horších dírách, jen je mi záhadou, z čeho tam vlastně žijí, protože jsou i v sobotu večer zejí prázdnotou. Něteré po pár měsících ztrachují, některé tam jsou léta. Některým majitelům tedy asi nevadí, že jejich podniky nevydělávají, a to i několik let. Každý si o tom může myslet, co chce. Ale těžko někdo tohle bude mít jako koníčka nebo z čiré misantropie.

2. Berlín není tak drahý město a platy hospodskýho personálu tam jsou docela mizerný, často načerno i pod úrovní minimální mzdy, takže s nějakými násobky platů bych byla opatrná, navíc třeba čerstvé ryby tam budou levnější než tady.

0/0
5.12.2009 14:55

vazne.jo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

ad 1)  da core ! Také se často divím ;-)

ad 2a)  Barkellner...http://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Barkellner-Barkellnerin.html

ad 2b)  Bedienung: ".....Anfangslohn von 7,50 Euro plus Trinkgeld. Kommt ca. auf 8,50 bis 9 Euro raus... In Bars etwas mehr. Mit dem Trinkgeld wird unterschiedlich gehandhabt. Teilweise wird

nicht geteilt, teilweise unter dem Service-Personal (Kellner/Bar) und

manchmal noch mit der Küche, falls vorhanden...."

0/0
5.12.2009 15:27

eizoeizo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

Jo, ale tohle jsou legálové.... Kolik procent jich tam z personálu bývá, to je otázkou. Znám pomocného kuchaře z výborné tamní restaurace, který si nevydělal ani na zaplacení  ubytovny a přespával třeba v mhd. Byl totiž z Tunisu. A jak to mají v těch tureckých čtvrtích, do toho bych nešťourala už vůbec...;-)

No ale divné zvěsti kolují i o zaměstnancích českých restaurací, tak aby se v tom čert vyznal, jak to nakonec vychází.

0/0
5.12.2009 15:40

vazne.jo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

...nichts desto trotz - udivuje mně, jak v ospalém městečku v zastrčené ulici nad městskou radnicí v Mariánkách, totálně mimo proud turistů, s cenami západoněmeckého velkoměsta jim to bude prosperovat.... ale jak říkáš, toky peněz v Banánové republice jsou nevyzpatetelné!...[>-];-D

Ale přeju jim to, v tý díře nic podobnýho není a na drink nebo carpaccio je jistě budu testovat ;-)

0/0
5.12.2009 16:02

eizoeizo

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

Tak to se tam možná sejdeme. No, aspoň se tam nebudeme sami bát. ;-D

0/0
5.12.2009 16:07

bechernik

Re: Dobrý počin s otaznou rentabilitou a s budoucností....

vy nevite ze vetsina techto podniku slouzi jen a pouze pro prani spinavych penez?

0/0
7.12.2009 13:35

kocka cernobila

Dobry

Nemeli tady pred casem byt?Taky se mi zda,ze jsem je uz nekde videla,jinak kavarna dobra,skoda,ze je v clanku vic fotek jidla nez interieru,zajimala by me kuchyne.Susi nejim,jeste mohli otisknout menu;-D

0/0
5.12.2009 13:31

ladin28

pěkné

měli tu před časem určitě byteček, v podobném stylu včetně barevnosti a materiálů. V době focení reportáže tam nevidím snídat nikoho než majitele (působí sympaticky a věřím že jsou v pohodě a to že je prázdno je nebude vůbec stresovat), a mám pocit, že si kavárnu otevřeli skutečně tak trochu pro sebe, maj prachy nahoře pěknej bejvák, splnili si sen, je to příjemný snídat ve své kavárničce a to jestli budou vydělávat je zas až tak netíží.

0/0
5.12.2009 13:04

ArcusTangens

Kromě rukou je sushi možné jíst i hůlkami

Autor se asi spletl, že. Snad chtěl napsat "kromě hůlek - pokud to s nimi neumíte - je možno jíst sushi i rukami".

http://www.japanbusinesssolutions.cz/cs/content/kaiseki-ryori-form-ln-stolov-n

0/0
5.12.2009 11:38

Alfons_Skokan

Re: Kromě rukou je sushi možné jíst i hůlkami

rukama

0/0
5.12.2009 12:42

rychtar

Peknej podnik.

Ovsem na suschi bych v zadnem pripade nesel. Proste to nemam rad. Treba takovej byftecek s lahvinkou dobreho cerveneho by bylo neco uplne jineho ..... ;-)

0/0
5.12.2009 11:12

Alfons_Skokan

Re: Peknej podnik.

Člověk si na to musí zvyknout. Potom se ti o tom bude i zdát. Je to luxus.

0/0
5.12.2009 12:42

hany1

Interiér je pěkný,

ale jak jdou kšefty ?

0/0
5.12.2009 10:20

hnupobijce

Zajimalo by mne

jestli v cizine delali na cerno  ... jestli ano, tak mne takoveto "uspechy" nezajimaji ... jestli ne, tak to je super .

0/0
5.12.2009 9:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.