Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Originální kuchyně se šuplíkovou stěnou a „létajícím“ stolem

Linku plnou šuplíků nám do soutěže o kuchyni, kde se dobře vaří, zaslala její spokojená majitelka. Netradiční řešení navrhlo architektonické studio, které stojí i za nápadem odlehčeného stolu bez nohou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ppeppe

Stůl

je výbornej. To by mě nenapadlo, že jde udělat stůl bez nohy. Hezký. A ještě jeden postřeh k diskutérům. Vůbec nezáleží na podobě kuchyně - někteří kritizují všechno, co se jim předhodí, a jiní jsou naopak ke všemu obdobně konzistentně vstřícní. Takže je vlastně úplně jedno, co pošlete :-P

0/0
1.12.2009 20:02

from hell

Ale jo

trochu jak v kosmicke lodi, ale jinak stylove ciste, funkcni, napadite. Dobry

0/0
1.12.2009 19:57

kocka cernobila

Teda

Nemuzu si pomoct ale prijde mi to jako reseni z nouze,ja bych v tom vyklenku varit nemohla,nicmene pokud je majitelka spokojena......navic se mi to zda docela tmave,nutno svitit  porad:-/ Zelena se mi libi,jinak nic pro me.

0/0
1.12.2009 16:14

veroniika

shrnutí

děkuji za všechny příspěvky, které jste tu v průběhu dne k naší kuchyni napsali. Ráda bych zodpověděla několik často opakovaných otázek či připomínek.

1) horní skříňky začínají ve výšce 175 cm (ja jsem o par cm menší :)) ) - druhá (horní) polička je v úrovni 196cm. zde mám uloženy věci, které opravdu k běžnému vaření nepoužívám! celá kuchyně je vysoká 225 cm.

2) dvouplotýnka/ dřez = bohatě stačí k uvaření i několika chodů, což mám vyzkoušeno. při vaření/ mytí jsem dostatečně daleko od hrany kuchyně, takže si žádné lokty "neodírám".....kuchyň je dělaná na mojí míru, takže jsem spokojena.

0/0
30.11.2009 22:52

HancickaP

Re: shrnutí

a tak to ma byt. je to vase kuchyne, delana pro vas a pokud vam vyhovuje, tak to je prece nejdulezitejsi. :-)

0/0
30.11.2009 23:50

starej pardal

Re: shrnutí

mate to moc hezky, smekam. v pripade ze bych potreboval delat kuchyn na minimalnim prostoru, obslehnu vase vychytavky.

vase kuchyne je prijemnym prekvapenim v cele te skale nudnych a tuctovych prispevku

docela by me zajimal zbytek bytu, jen tak ze zvedavosti. dovedu si predstavit ze i tam mate zajimavy veci hodny napodobeni

R^

0/0
1.12.2009 7:57

julie k.

Re: shrnutí

Paní Veroniko, Vaše kuchyně je úžasná, už jsem se k tomu vyjádřila v diskuzi. S malou kuchyní mám bohaté zkušenosti, takže tu Vaši (perfektní) dovedu ocenit. Zdravím.   

0/0
1.12.2009 7:59

vasek001

Re: shrnutí

Jsem rad ,ze mam obcas i pravdu. To potesi ;-)

0/0
1.12.2009 8:33

Marš Mal

Re: shrnutí

Moc pěkná kuchyně, gratuluju k povedené "stavbě". Ať se vám dobře žije.

0/0
1.12.2009 14:46

Brad Pittbull

U sporáku mi chybí

polička s kořenkami, háčky na obracečky, chňapky... A hlavně digestoř. Kuchyň se mi moc nelíbí...

0/0
30.11.2009 22:30

HancickaP

Re: U sporáku mi chybí

a kdyby to tam bylo, tak uz by tady bylo minimalne 10 prispevku na tema, jakej ta zenksa ma bordel v kuchyni. a muzu vas ubezpecit, ze ani jedna z tech veci nemusi byt vystavena a prece se da dobre varit.

0/0
30.11.2009 23:51

starej pardal

Re: U sporáku mi chybí

to je prave to, co se mi na tehle kuchyni libi. myslim ze v kuchyni neni duvod mit veskerej bordel vystavenej na ocich. inteligentni clovek je schopnej zapamatovat si, v kerym supliku to lezi. :-)

0/0
1.12.2009 8:00

phi

hodne se mi to libi na pohled

ale premyslim, jestli je to doopravdy i prakticke

0/0
30.11.2009 21:46

Megabananovnik_obet_cenzora

Létající stůl je dobrý nápad,

jen je trochu nešťastné zasahování barvé židličky do části, kde se vychází dveřmi. Ale na 46m2 asi zase nebude bydlet tolik lidí, aby to nějak vadilo.....

0/0
30.11.2009 20:32

snizek-do-nosanku

a

kdepak mame bradavici?jinak kuchyn jako napad do maleho prostoru vyborne ...

0/0
30.11.2009 18:42

christi

Re: a

Nejspis zaklada nove prezdivky, aby mi mohl zvysit pocet prispevku pod moji kuchyni ;-D;-D;-D Kdyz uz nic jinyho, tak vyhraju diskuzi s nejvetsim poctem prispevku, i kdyz ted mu jich par smazli, byl moc sprostej, tak mi kazi prumer ;-) Majitelka tu ma stejne pekny zidle jako ja, sem si vsimla, ze Bradavici to deeeesne vadilo a hned me za to bezel sprdnout, bohuzel cenzor to videl ;-D;-D

0/0
30.11.2009 22:47

christi

Pekny

Moc pekny reseni, libi R^

0/0
30.11.2009 17:28

cyankáli v šampaňském

brr

když pominu barvy, které jsou věcí osobního vkusu (tuhle hnědou fakt ne), tak po praktické stránce mě to přijde děsný. Nevadí mi 2plotýnkový vařič, já taky při vaření ani víc plotýnek nepoužívám, ale takhle blbě v rohu?  8-o A dřez to samý. To mi přijde ta kuchyň ve srubu jako oáza praktičnosti. :-/

0/0
30.11.2009 16:43

Thyronx1

Tak v tehle kuchyni se moc nevari

V takovehle kuchyni se toho moc neuvari a na stole se naji sotva jeden a ani ten ne poradne. Tady vidite ukazku jak kuchyn vypadat NEMA!

Neco tak neperaktickeho se  da predpokladat v domacnosti kde se sejdou dva lide vecer a jeden z nich ohreje cosi prineseneho z poradne hospodska-restauracni kuchyne.

Moderni ucelova a gurmanska kuchyne vypada zcela jinak, je minimalne trojnasobne vetsi, a oplyva kuchynskymi potrebami a spotrebici. Jidelna by mela byt vzlast od kuchyne ale nekdy to nejde. Toz stul pro dva na ktery se vejdou nejen dva talire ale nekolik chodu, misa, napoje, a pohodlne posezeni.

0/0
30.11.2009 16:29

wandering star

Re: Tak v tehle kuchyni se moc nevari

Gourmet si kuchyni zařídí samozřejmě úplně jinak, ale asi správně předpokládáte, že tahle je pro nepříliš velké vaření dvou lidí, a tudíž zcela postačuje. |Náramné dobroty už jsem viděla vařit i v mnohem hůř vybavené kuchyni. Dobře míněná rada: s tím, že jste gurmán, se radši nikde nechlubte, to není právě atraktivní vlastnost.

0/0
30.11.2009 17:58

Ig-n-or

Re: Tak v tehle kuchyni se moc nevari

:-)))  tak tak... pán nezná rozdíl pojmů gurmán a gourmet... a žádá trojnásobně velikou kuchyň v bytě 49m2 (zřejmě prohodit obývací prostor s vařícím koutem :-D ). Celkově beru jeho příspěvek za velmi nevyzrálý a nepromyšlený. Nevadí, přijdou jiné :-P

0/0
1.12.2009 10:52

Marš Mal

Re: Tak v tehle kuchyni se moc nevari

Pán je hlavně pěkný jelítko... ;-D

0/0
1.12.2009 14:42

christi

Re: Tak v tehle kuchyni se moc nevari

To co pisete je nesmysl, to jsou jen doporuceni, zadna pravidla neexistuji Rv Nekolik chodu, proboha kdo dneska ji nekolik chodu ;-D Do malyho bytecku asi tezko nacpete trikrat vetsi kuchyn, i kdybyste se snazil sebevic, ach jo Thyronxi :-/

0/0
2.12.2009 1:14

skeblicka

super

R^

0/0
30.11.2009 12:29

Korsičan

Re: super

no vy asi doma taky moc nevaříte, že :-)

0/0
30.11.2009 13:56

dedko

Nejlepší kuchyni měla babička.

Obyčejný kredenc, velký stůl  velká kachlová kamna  v plotnou  aspoň metr čtvereční, na které se daly dělat skvělé bramborové placky, dvě velké trouby. Když se v nich nepeklo vytopila se tím nejen kuchyně ale i okolní místnosti a bylo v nich možné sušit ovoce. V takové kuchyni nevadilo, když se něco vysypalo, rozlilo a bylo tam útulno!

V té kuchyni vznikala skvělá  jídla. Tak dobře upečenou kachnu nebo husu, jak v peci u babičky jsem nikdy nejedl.

0/0
30.11.2009 12:26

IfčaX

Re: Nejlepší kuchyni měla babička.

Tak přesně takovou kuchyň měli ještě i moji rodiče. Takže díky tomu, že jsem ji viděla v každodenním provozu a nejen, když se z ní vytahovala skvělá kachna, tak si taky pamatuju, že po příchodu z práce v ní bylo v zimě kolem nuly a první, co bylo ještě v kabátě nutno dělat, bylo vymést popel a zatopit (dřevo a třísky mít naštípané a nachystané samozřejmě dopředu). Že když bylo naopak venku plus třicet, tak na uvaření oběda se stejně muselo zase naštípat to dřevo a třísky, vymést popel a zatopit...

Ale je fakt, že když jsem se pak vdala, tak mi na začátku připadalo úplně nepochopitelné, jak se dá péct v elektrické troubě, když nevidím tu intenzitu plamene a nevím teda, jak ji nastavit, když ty čísla na knoflíku mi přece vůbec nic neříkají. ;-D

0/0
30.11.2009 12:38

Brundi

Malo mista?

Dostali vsechno do maleho prostoru, ale... prakticke mi to take moc nepripada.

Je to trochu moc kompromisu najednou - neustale odsouvani zidli, jinak se tam clovek nehne, jen maly varic a maly drez bez poradneho mista okolo, lednicka, mycka - vse miniaturizovane a to tam ani nejsou videt ostatni spotrebice - minimalne varnou konvici urcite pouzivaji a vetsinou i nektery s dalsich mensich spotrebicu se casem doma objevi.

Skoda, ze nedali planek celeho prostoru, vypada to, ze vepredu by vyuzitelne misto jeste bylo. Nejspis bych ozelela krb a protahla kuchyn doprava, protoze dvouplotynkovy varic je pro dva lidi po par mesicih proste malo.

Co se vzhledu tyce, pusobi na me ta tmava barva a ten vyklenek pomerne depresivne.

Co hodnotim jako klad, ze tam neni zadny predelovaci pultik, ale plnohodnotny stul, ktery lze pouzit na stolovani i na vareni.

0/0
30.11.2009 12:15

vasek001

Re: Malo mista?

Ma stejny nazor co se tyce "praktycnosti" tehle sestavy. Rikam tohle neni zadna kuchyne, ale rada skrini s vyklenkem pro drez a sporak. :-P

0/0
30.11.2009 13:16

vasek001

Re: Malo mista?

Oprava:  mam ,  "prakticnosti" ;-)

0/0
30.11.2009 13:22

xhorl33

Re: Malo mista?

Dvouplotýnkový vařič k vaření pro 2osoby stačí. Mám to v podobně malé kuchyni vyzkoušené - praktikuji již 4 roky a rozhodně nevařím málo, tzn. každý den minimálně 1 teplé jídlo, o víkendech 2 a to i složité. A hodně při vaření využívám troubu. Je to jenom o praxi a hlavně přemýšlení jak logicky uspořádat postup přípravy jednotlivých chodů a přílohy.

0/0
1.12.2009 6:41

vasek001

Re: Malo mista?

Takze jak sama pisete, musite premyslet nad tim jak se na ty dve plotynky vmestnat, samozrejme ne ze by to neslo. Je to spis o tom, ze v tehle kuchyni stacilo trochu vice premyslet a slevit na designu a vesel se tam bez problemu 4 plotynkovy varic i normalni drez. Tahle kuchyne rozhodne NENI tak mala jak se zda. Malou kuchyni z ni dela tak koncepce jak byla udelana :)

0/0
1.12.2009 8:32

Ig-n-or

Re: Malo mista?

můžu se zeptat nač je potřeba tolik plotýnek? Doma vaříme na plynu - standardní čtyřka z troubou. Kromě velmi výjimečných situací (když se vařilo víc druhů jídel pro nějakou oslavu) jsme nikdy nepoužili víc než ty dvě plotny a troubu... Ale oceňuji na tom prostor kdy si můžu odstavit hrnec na nezapnutý hořák :-). Poslední dobou jsme se naučili vařit dost věcí v mikrovlnce - uspoří to čas i energii. Klasické jídlo u nás čítá maso, omáčku, přílohu a podobně. Na jeden hořák omáčku, na druhém orestovat zeleninu/maso/cibuli  pokud se nedělá pokupě třeba v papiňáku. Knedlíky se dělají až na poslední chvíli aby byly teplé nebo se napařují, objektivně opravdu nepotřebuju vařit na třech a více hořácích současně a nikdy jsem s tím neměl problém.    PS: asi zálež na tom, jak uspořádaný nebo zmatený způsob vaření kdo má, šikovný kuchař si vystačí v nouzi i s jednou plotýnkou, a tuším že všechny pořady o vaření s "profi" kuchaři také mívají jen dvojhořákové plotny a jednu troubu - to je efektivita.

0/0
1.12.2009 11:07

Ig-n-or

Re: Malo mista?

než přijde reakce - samozřejmě jsem to hodně zkrátil, dalo by se do podrobna rozebírat jak připravit polévku a zároveň založit na omáčku atp. ale situace by byla pořád stejná - až sundám a naservíruju polévku, dám vařit brambory atd.. aby se všechno jelo čerstvě udělané. Dalo by se využít čtyř plotýnek a na každou něco postavit a na střídačku obstarávat, ale pak bych to musel udržovat teplé než se sní první chod - nepřijde mi to ani ekonomické, ani nikterak výhodné vařit vše najednou formou  uráááá a je hotovo, pak se to znovu přihřeje :-/

0/0
1.12.2009 11:13

Lisinha

Re: Malo mista?

A co je špatného na přemýšlení?

0/0
7.12.2009 8:50

vasek001

Prakticke?

Je hezke vyuzit maly prostor co se da, ale je to co tu predvadeji opravdu tak prakticke? Dvouplotynkovy sporak nalepeny u zdi v pravo? Nevim jak je pohodlne neco mychat v hrnci pro pravaka a levak ten aby si snad stoupl naproti skrinkam aby to mohl zamychat, nebo vidim spatne? Podobne ten drez nalepeny u steny na druhe strane. Kdyby alespon vpravo nedali tu velkou skrin a nechali jen horni a spodni skrinky tak to mohla byt slusna kuchynka, ale takhle? 8-o

0/0
30.11.2009 10:34

wandering star

Re: Prakticke?

Na mýchání to praktické není, ale oni třeba místo toho míchají.

0/0
30.11.2009 11:13

vasek001

Re: Prakticke?

Diky za opravu cestiny. A co jeste dodas .... i neco k veci? :-)

0/0
30.11.2009 11:16

Ig-n-or

Re: Prakticke?

počítám že kuchařka už se za ta léta rozhodla jestli je levák nebo pravák a pokud si nechala udělat kuchyň na míru tak si to neudělala omylem na druhou ruku :-D.   Proč tu všichni bručouni hodnotí kritéria pro obecnou studiovou kuchyň u kuchyně dělané na výšku váhu povahu a barvu očí majitelky?????  ;-D

0/0
1.12.2009 11:20

vegab

Re: Prakticke?

..a když tady donekonečna vysvětluju, že má být nejdříve varná deska pak plocha a dřez, tak to všichni berou jako plácání architekta...konečně na to někdo přišel bez toho, že bych se v dalším komentáři opakovala...

0/0
30.11.2009 11:58

avlyslakecod

Re: Prakticke?

Když donekonečna něco vysvětlujete, tak musíte říct proč. Někomu zas lépe vyhovuje mít napřed dřez a potom varnou desku - napřed to umyju, potom to uvařím.

0/0
30.11.2009 12:03

IfčaX

Re: Prakticke?

Navíc u výhrad k této kuchyňce nejde o to, co je "napřed" a co "potom", jako spíš o to, že oboje - jak dřez, tak varná deska - je umístěno v rohu a tedy z jedné strany je horší přistup.

0/0
30.11.2009 12:06

avlyslakecod

Re: Prakticke?

To je pravda, ale u jiné kuchyně zas v diskusi řešili, jak velká vzdálenost má být mezi dřezem a varnou deskou. Někomu vyhovuje velký prostor mezi dřezem a plotnou, někdo to zas potřebuje mít co nejblíž, aby mohl dolít vodu do hrnce nebo slít brambory. A oboje zároveň mít nelze. Tak co je potom "správně"?

0/0
30.11.2009 12:12

starej pardal

Re: Prakticke?

rekl bych ze na dvou metrech mista to nema cenu resit. na dvou metrech mista je to pokazde v rohu, at to  das kam chces. nevsimla sis o jake kuchyni se mluvi?

0/0
30.11.2009 12:15

avlyslakecod

Re: Prakticke?

Ale já vím, jenže já teď mluvím i o ostatních kuchyních v této soutěži. Neřeším jak má kuchyň vypadat, ale jak to v kuchyni funguje. Má být napřed dřez, potom plotna? Má být dřez blízko plotny nebo má tam být velká "pracovní plocha"? Nebyla by ta  větší pracovní plocha lepší z opačné strany dřezu nebo plotny? Kdo rozhoduje o tom, co je "správně"?

0/0
30.11.2009 12:29

starej pardal

Re: Prakticke?

rekl bych podle toho co varis a jak varis. jsou lidi, co porad neco delaj se zeleninou, tam bych dal bliz k lednici drez. jsou lidi so maximalne ohrejou neco mrazenyho, ty zas nepotrebujou troubu... neexistuje spravne ani spatne, spis promespravne a promespatne

0/0
30.11.2009 13:16

avlyslakecod

Re: Prakticke?

Tak to vidíte a vegab tu donekonečna vysvětluje, jak je to správně 8-o

0/0
30.11.2009 13:23

vasek001

Re: Prakticke?

Ja bych spis podle tohoto rekl ze existuje reseni svepravne a nesvepravne ;-);-D

0/0
30.11.2009 13:52

IfčaX

Re: Prakticke?

Však jo. Já se k vám přidala, neoponovala jsem. :-)

0/0
30.11.2009 12:14

avlyslakecod

Re: Prakticke?

Já tady nikoho nekritizuju ani nikomu neodporuju, ale zrovna řeším novou kuchyň a tak jsem ráda za každý postřeh, takže předem děkuji.

0/0
30.11.2009 12:32





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.