- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
http://en.wikipedia.org/wiki/Moka_(coffee_pot)
V Itálii a ve Francii pořídíte od 5 eur nahoru, podle velikosti. Údržba veškerá žádná, čištění snadné, káva vynikající. Za ušetřené peníze si zaleťte do exotických zemí koupit kávu přímo na plantáži.
" mejkra " používám denně...poctivýho hliníkáče...podle mě nejlepší je ten menší na cca 3 šálky ( neplést na " tři bojleráky ala Jihlavanka " ) Osobně dávám tak 1-1, 5 deci vody . Používám kávu od Lavazza... Mám i espresso Krups, ale jednoduchá italská klasika vítězí .
jestli se chcete opravdu něco o problematice výroby espressa dozvědět, tak hledejte jinde..Prima cafe třeba (fórum).
osobně jsem měl možnost doma vyzkoušet tři pressa. Cenová relace od 18 tis. do 45. Káva se zásadně nelyšila. Dražší přístroj spíš nabízel výrobu vícero druhů káv. Porovnával jsem i s profi přístrojem v kavárně, který si nikdo ani domu pořídit nemůžeme. Ani ne tak kvůli ceně, ale kvůli té šílené strojovně :-) Pokud vynechám blbosti, které se v našich kavárnách dějí v podobbě používání perlivé vody aby káva měla více pěny jako v Itálii a další podovdy, tak kvalitativní rozdíl nebyl až o tolik procent vyšší. Neboli pokud si doma přístroj dobře vyladíte (mlýnek, teplota atd.) tak se dá dosáhnout velmi dobrého výsledku. Co ovšem udávalo doboru chuť kávy byla právě samotná káva. Ono totiž dát 50 Kč (samozřejmě i více) v kavárně za šálek není tak hrozné, jako stát v obchodě před pytlíkem z kávou za 600 Kč a více. Pak couvnete a šáhnete po levné a tudíž ne dobré kávě. Prostě to chce hledat co komu z Vás chutná. K tomuto zjištění jsem došel já a pak i v domácích podmínkách dosáhl dobré kávy.
dyk ten profi přístroj váží třeba jenom 50 kilo, vo co de... a pak do toho naláduješ čibo nebo rovnou jihlavanku a pochutina je připravena
je stejně klasickej turek se smetanou...a též nejlevnější
"Plnoautomat je ideální pro náruživé pijáky kávy." Dál už ani nikdo nemusí číst.
Jinak zdravím šéfcenzora Honzu Dvořáka! Honzo, přes kterýho známýho sis zařídil takový hezký teplý místečko?
tož oni myslej cosi jako Babulu v kafi - hlavně rychle a co nejvíc... jestli je to espresso a dokonce k pití, kdo by se o to zajímal...
pred 2 mesici jsem koupil pouzity kavovar (espresso) Krupps za 20 Eur (500 Kc) Za rohem mam prodejce kavy s vlastni prazirnou, ten mi namicha a umele 100% arabicu podle prani a v patricne hrubosti zrna. Naslehane mleko si udelam take sam, a to bateriovym slehacem za 1 Euro ve vyprodeji. Chut? Squela :-) Tech 15.000 Kc za automat investuji radeji do cestovani, treba do Ethiopie
já jsem si nekoupil auto za 1 500 000 kč a za ušetřené peníze jsem si postavil dům.
Pokud mi někdo řekne, že si na kafe skočí do Starbucks a o víkendu se odbude překapávanou kávou, pak názor na kávu od něj je naprosto irelevantní. Dobrou kávu si připravíte jedině manuálně, alespoň částečně. Taky vlastním espresso od Jury a přes veškerá možná vítězství v soutěžích espress musím konstatovat, že z něj teče břečka. Přesněji, je to dobrá káva pro návštěvníky českých kaváren. Každopádně pro fajnšmekra je vhodný kávovar s pákou, nebo automat Jura a k němu externí kafemlýnek. Jura má možnost připravit kávu ze zásobníku, ze kterého si sám vezme a pomele, nebo má otvor pro nasypání již umleté kávy. Protože vím, že Jura dělá skvělé kafe, pokud si ho pomelu v externím mlýnku, zařídil jsem se podle toho. Melu si vždy čerstvé kafe z chladného prostředí na podstatně jemněji, než ho pomele mlýnek jakéhokoli modelu od Jury. Výsledkem je espresso husté jako čokoláda s krémou, že jí případný cukr vůbec nepropadne. Osobní přístup ke kávě je nanejvýš nutný.
Z lepších automatů jako je Jura se dá udělat za použití kvalitní kávy dobré presso. Ale nikdy není takové jako z pákového kávovaru. Pákovým myslím profi, ne ten pidi za 2000,- z makra. Můžu s vaším příspěvkem souhlasit. Bohuželvětšina obyvatel ČR není na kávu zvyklá. Pro nás je typické že kávy musí být kýbl, bez ohledu na chuť.
vy s tím kafem naděláte. Stačí semínka rozkousat a zapít teplou vodou.
Kdyz chci dobrou kavu, tak si v praci a nebo pred praci skocim na Starbucks a nemusim se pak s tim doma piplat v kuchyni. V sobotu a nedeli to odflaknu prekapavanou kavou....