- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co je na trzích vyprodané 10 let dopředu... haha, kapsle nescafé!
nejdříve jsem měla hliníkovou, teď už mám nerezovou..a presíčko je z ní naprosto úžasný..ta první stála cca 200,- Kč ta druhá - na 2 pressa 450,- v akci....u Italů doma ji najdete častěji, jak nějakej zde zmiňovanej přístroj, protože ti si , když chtějí, dojdou do cafeterie....
Naprosty souhlas... stejne varila kafe moje babicka a posleze i moje maminka a kafe z techo "konvicek" bylo vzdy skvele - nadherne vonelo a skvele chutnalo... moje italska kamaradka, kdyz jsem byvala u ni doma, mi taky varivala kafe stejnym zpusobem a Italove jsou na pripravu kafe jednicky...
stál 10 eur, kafe je z něj probublaný jedna báseň, koupíme si namletý, jak chceme (rozhodně ne přepálenej hnus od Starbucks), žádný předražený kapsle, dvakrát do roka vyměníme těsnicí gumičku. Obávám se silně, že nejsme IN.
To mozna ne ale kafe je z toho nejlepsi. A o kafe jde predevsim. A ten kdo je sice IN ale spokoji se s instantnim cimsi ... No radsi nekomentovat.
už ani ránu - a to nejsme žádný velký kafaři. přístroje jsme ovšem koupili v cizině a kapsle kupujem taky tam - jsou tam levnější.
má to však jednu nevýhodu - už nám nechutná kafe v hospodě
Ono taky jít do hospody na kávu by nenapadlo každého. Do hospody se chodí na pivo a tlačenku s cibulí. My máme doma poměrně kvalitní kávovar (pochopitelně ne na kapsle) Siemens za něco přes 20 tis. Kč a přesto je káva třeba v Café Imperial, Café Louvre nebo i z obyčejného fastfoodu Starbucks prostě lepší.
Od Vánoc máme dolce gusto. Pro potřeby naší rodiny ideální věc. Přiznám se, že nejsem znalec kávy akdyž si někde dám dražší presso, tak v podstatě jen kvůli atmosféře restaurace. Před DG jsme měli presovasč a dos jsem bojoval s pěnou, teď mám svatej pokoj, jedna kpasle, druhá kapsle a jedu. Chuťově mi to přijde jako jakýkoiv laté nebo capucino v rstauraci nebo kavárně, jen ta pěna je taková hustší a nepatrně sladší (mlíko je s příměsí cukru - asi jako konzervant). Jediný co mě na něm trápí jsou ty neekologický kapsle, jinak údržba i provoz naprosto bezproblémovej.
já mám espresso-kávovar Rowenta, normálně na sypaný kafe a s pěnou nemám problém, je perfektně hustá i elestická. Navíc je designově povedenej, kov/kvalitní plast - když jsem jednou koukal na DolceGusto, tak zpracování mi přišlo bídný - nejlacinější plast a příšerný lícování jednotlivejch dílů - chut´ má přijatelnou
ja delam turka do kyblu a piju ho po litrech. ani nechci vedet kolik me to stoji
i turek může stát třeba 20 Euro za hrnek, pokud se dělá z cibetkové kávy
ve vztahu k dobré kávě. Vůbec nedoporučuji, člověk je zcela závislý na kapslích, kterých je omezený výběr a hlavně váš výrobce má na lopatkách, zcela jste závislý na jeho kapslích, které jsou proto pochopitelně předražené a ani chuťově nijak nevynikají. Nejsem tak bohatý, abych sedl na lep takovým levným nabídkám oněch kávovarů. Kvalitní kávovar prostě stojí více, ale pak je člověk nezávislý, může si vybírat od všech výrobců dobré pražené kávy zrnka, která stojí opravdu i desetkrát méně. Celkově jedna porce kávy vyjde přes vyšší pořizovací náklady kávovaru mnohem méně, odhaduje pětkrát. A o životnosti ani nemluvě, ty hračky na kapsle dlouho nevydrží, také proto ta porce vychází skoro jak v restauraci...
PODy jsou jak mor, hlavně díky nescafé se dost rozšiřujou - přitom spousta výrobců kávy pody nedělá, ale jejich kafe je lepší než Segafredo a Lavazza, natož než nějaký hnusný Nescafá - např. Hausbrandt, Trombetta, Bristot...a co ekologie - vyprodukovat kvůli každýmu kafi 1 hliníkový nebo plastový kalíšek mi přijde dost jako plýtvání surovin...na ten lacinej stroj od Nescafé jsem koukal, a zpracování je hrozný, velký mezery mezi díly, špatně očištěný plastový vtoky
no, když už si jednou za čas kupuju kafe, chci ho koupit normálně v krámě, ne že kvůli 10 dekům budu pořádat pátrací výpravy. Jinak kafe z PODu jsem chutnala a přišlo mi dobrý, lepší než z lacinýho kávovaru (a na drahej nemám). S tím ekologickým hlediskem souhlasím, to mi přijde jako hlavní nevýhoda.
Tak já mám levný přístroj na espresso a k tomu "vrtuli" na baterky z Ikei za asi 100 Kč nebo kolik. Mléko ohřeju v mikrovlnce, strčím tam vrtuli, za půl minuty se mi našlehá plný hrnek husté pěny, ve které stojí lžička, doliju espressem a mám latte za naprosto směšný peníz i bez drahých přístrojů.
Jo a mléko mi díky té vrtuli ztrojnásobí svůj objem, to neumí ani většina drahých přístrojů.
nemůže takovou blbost vypustit do světa. Dobrou kávu udělá pouze člověk který si tyká s kávovarem a nebo z PODů , tak je jistota a kvavita zcela automaticky. Picollo a SKS forever
Z PODů? No, tak mistr kávy nejsi ani omylem.