Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejchutnější maso připravíte v páře. A klidně i s kůrkou

Zdravá strava je v kurzu. Proto je stále větší zájem o parní hrnce a trouby pro zdravé vaření v páře. Zatímco hrnce stojí tisíc korun a více, trouby klidně třicetkrát tolik. Dokážou ovšem mnohem více.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Sallmi

:/

nechutnější maso připravím na dřevěném uhlí g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
29.4.2009 11:58

Karin1

parní hrnec

já se teda zastanu článku, ikdyž nevím je to asi PR článek, tak je pravdivý :)  Dostala jsem parní hrnec od manžela k vánoců a opravdu si ho nemůžeme vynachválit :) Já to osobně doporučuji...

0/0
28.4.2009 19:00

usti-mnichov

a kdyz vidim chripku

praseci, ptaci a kdovi jakou jeste pozname tak nebude co parit g.idnes.cz" alt=";-D"> jeste ze do lesa a na louku to mam kousek g.idnes.cz" alt=":-P">

0/0
28.4.2009 16:51

rafton

PR článek

Dávám tomu tak rok maximálně dva.

Dodnes se neví co je to jíst zdravě a mění se to každých pět let.  Je jasné jen pár věcí co tělu škodí a co pomáhá.

Lidé si nechávají jídlo ozařovat (microvlnky) a jak si libují. No a teď pára. Za 10 let to bude možná X-RAY trouby.

A dnešní kult podvyživenosti je stejně tak prospěšný jako obezita.

Je to ohromný zdroj financí, tak proč to neživit, když to  lidé kupují.

0/0
28.4.2009 13:26

sarumánek

Re: PR článek

Když už používáte cizí slova, aspoň se naučte jejich význam. PR (public relations) jsou články na zlepšení vztahu veřejnosti k nějaké značce nebo službě (například pomocí novinových článků nebo PR akcí). Toto není ani PR, ani reklama, protože to není na nějakou značku výrobku. To už by byl reklamou například i článek o solárních panelech nebo elektromobilech.

0/0
28.4.2009 20:04

rafton

Re: PR článek

Děkuji za vysvětlení a potvrzení mých slov. Naše firma používá podobných metod v USA a Kanadě takže možná to nebube PR ale náš zasvěcený a odborný komentář potvrzující to co nám přináší prodeje.

0/0
28.4.2009 21:50

Pan Navratil

Re: PR článek

Nikoliv reklamou, ale PR. PR může být defacto každý článek ovlivňující rozhodování lidí, tj. možná ne "Na Žlutém Vršku zase kvetou pampelišky" a to jenom za předpokladu, že na Žlutém Vršku nestojí nějaká hospoda.g.idnes.cz" alt=":-)">

0/0
29.4.2009 16:17

**v

Jezis to je blbost

Nejdriv to zkus a pak pis takove PR kraviny!!!!

Kdo to kdy zkusil (i s drahym tefalem), tak da za pravdu, ze krome dietnich jidel, kdy clovek rozumnou chut ozeli, je to naprosto nepouzitelna blbost, ktera se prodava prave jen diky prave takovymhle PR clankum!

0/0
28.4.2009 11:23

individual

Re: Jezis to je blbost

"ze krome dietnich jidel, kdy clovek rozumnou chut ozeli" - tohle je obrovsky a nesmyslny stereotyp. Pokud pod pojmem 'dietni jidlo' chapeme vyvazenou stravu bohatou na ziviny a vitaminy a pokud mozno postradajici telu skodlive latky, tak davno davno davno neplati, ze je takove jidlo bez rozumne chuti.

0/0
28.4.2009 11:57

IfčaX

Re: Jezis to je blbost

Myslím, že pojmem "dietní jídlo" chápeme něco jiného... :-)

0/0
28.4.2009 12:17

individual

Re: Jezis to je blbost

Co treba?

0/0
28.4.2009 12:20

IfčaX

Re: Jezis to je blbost

Tak to už přijde na to, jestli je to dieta pro diabetika, žlučníkáře, celiatika apod...

Různé diety se liší dost razantně...

0/0
28.4.2009 15:47

Marcellus75

Re: Jezis to je blbost

Co konkretne si predstavujes pod pojmem zivina/telu skodliva latka:-))))))

0/0
28.4.2009 14:49

individual

Re: Jezis to je blbost

Pro zaostalejsi polopate: treba cerstva zelenina vs olejem nasakle hranolky

0/0
28.4.2009 16:37

Marcellus75

Re: Jezis to je blbost

ale ja se ptal co si predstavujes pod pojmem zivina/telu skodliva latka...jsem mozna zaostalejsi ale kdyz uz delam chytreho tak se snazim mit alespon elementarni povedomi o vyznamu terminu ktere pouzivam:]]]]]

takze jeste jednou co je ta "zivina" kterou zelenina obsahuje a hranolky ne:]]]]]

0/0
28.4.2009 21:42

individual

Re: Jezis to je blbost

Kdo chce chapat, chape, kdo ze sebe chce delat bIbce hledanim vyznamovych skulinek, dela za sebe bIbce... Kazdy dle sve urovne.

0/0
29.4.2009 14:17

djsano

Římský hrnec

Nechápu proč bych měl pořizovat přístroje za tisíce korun, když stačí si pořídít tzv. Římský hrnec, který stojí pár stovek a funguje naprosto spolehlivě...

0/0
28.4.2009 11:04

Eldi

kůrka

jakým způsobem se v páře vytvoří dozlatova vypečená kůrka?

0/0
28.4.2009 10:35

vymrzovac

Re: kůrka

letlampou.....g.idnes.cz" alt=":-/">

0/0
28.4.2009 11:24

Pan Navratil

Re: kůrka

ale prdlajs, přece tím horkovzduchem v kombinaci... a protože vaříme všechno najednou, máme kůrčičku na masénku, na rýžičce, na brambůrkách, na moučníčku... takový fydatný parní Eintopf.

0/0
28.4.2009 12:06

individual

Re: kůrka

Podobnym zpusobem, jakym muze nekontrolovatelne unikla para napr. z potrubi zpusobit cloveku popaleniny 3. stupne... Navic v parni troube se kombinuje para s horkovzdusnym varenim.

0/0
28.4.2009 12:27

Eldi

Re: kůrka

Takže kurčička se připraví díky horkovzdušné troubě, ne v páře jak vyplývá z nadpisu.

Popáleniny 3. stupně způsobí i kapalný dusík, a hoji se dost blbe...

0/0
28.4.2009 13:33

IfčaX

Re: kůrka

Nojo... ale na popálenínách 3. stupně vznikne "kůrka" (strup) až v důsledku hojení... To bych u masa v troubě moc nepředpokládala.. :-)

0/0
28.4.2009 15:49

vymrzovac

Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

Pak nebudeš psát, že nejchutnější maso připravíš v páře! Kdo je zvyklý na českou kuchyni, ten ví, že v páře o teplotě 100°C moc chutné maso nevykouzlíte. Ano, mám doma ten Cuisine, který je(mimochodem) 2-3x dražší než konkurenční parní hrnce. Je to perfektní na přípravu dietních zejména zeleninových pokrmů vč. rýže(tu v tom vzhledem k teplotě nikdy nepřipálíte). Je to dobré i na dietně připravená masa, jako rybí filety, občas drubeží. Ovšem "nejchutnější" maso to není. Hovězí je lepší hodit do papiňáku(do páry),protože při vyšším tlaku a teplotě je to rychlejší, vepřové taky nic moc. Ty masa jsou bez šťávy(na dietu dobrý).Jediný Cuisine má sice misku i na přípravu masa ve šťávě, ale pokud si uvědomíte, že tu šťávu máte pořád plnou zkondenzované vody, tak se z toho "opravdové šťávy" nedočkáte. Ty troby jsou poslední dobou moderní,vyvíječ páry se lehce přibližuje profesionálnímu konvektomatu, ale podobnou službu masu umí udělat i naše hospodyňky přiklopením pekáče a podléváním(mikroklima

0/0
28.4.2009 8:21

vymrzovac

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

ještě poznámku: vařením v páře nemusíte některé přílohy, např. brambory, vůbec solit, což je obrovská výhodag.idnes.cz" alt="R^">   kupodivu nechutnají neosoleněg.idnes.cz" alt=";-D">...to je perfect

0/0
28.4.2009 8:23

bechernik

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

co to je za blbost?

0/0
28.4.2009 10:27

vymrzovac

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

to není blbost, ale známý fakt. Vařením ve vodě se z brambor, ale i např. rýže atd , vylouhuje spousta látek, které tam při vaření v páře zůstávají. Brambory vařené v páře se nesolí, a přitom dobře chutnají, na rozdíl od brambor vařených ve vodě, když je zapomeneš osolitg.idnes.cz" alt=":-P">

0/0
28.4.2009 11:23

Pan Navratil

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

Se nějak nemůžu zbavit dojmu, že když dám do hrnca ceďák co je na knedlíky, tak mám parní hrnec a stojí 0,-

0/0
28.4.2009 12:07

individual

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

To je omyl cloveka neposkvrneneho vedomosti a vlastni zkusenosti. Souhlasim ale s tim, ze je to tvuj dojem. Mylny.

0/0
28.4.2009 12:11

IfčaX

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

A nějaký argument by nebyl?  Teda já váš názor neshazuji; ten rozdíl by mě opravdu upřímně zajímal. Čím se liší pařák, ve kterém vařila už snad pra- pra- ... atd. babička od nových parních hrnců? Kromě dyzajnu pochopitelně.

0/0
28.4.2009 12:15

individual

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

Sypu si popel na hlavu a omlouvam panu Navratilovi - prehledl jsem, ze pise o parnim hrnci, zatimco ja jsem psal o vareni v pare (napr. v parni troube).

0/0
28.4.2009 12:24

rafton

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

Mě taky zajímá rozdíl vaření s "ceďákem" a vařením v parní troubě.

0/0
28.4.2009 13:13

iuos

hmm

mně by to taky zajímalo, když víc než bod varu z toho nedostaneme

0/0
28.4.2009 14:39

Pan Navratil

Re: hmm

Ale dostaneme, pokud páru přehřejeme v přehříváku. Upozorňuji, že pára je poté přehřátá a nikoliv přihřátá. g.idnes.cz" alt=":-)">

0/0
29.4.2009 16:21

volic_plukovnik

Re: hmm

Ale na to je třeba vyšší tlak a to už parní trouba neumí.

0/0
30.4.2009 9:10

vymrzovac

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

parní hrnec má dole nádobu na vodu, kde vzniká pára,takže je to to samé jako vaření na ceďáku. S tím rozdílem, že např. ten tefal má 3 samostatné nádoby, takže vaříš vše najednou a nemělo by se stát, že ti voda z ryby kape na zeleninu. Obojí při 100°C. Trouba pracuje při vyšších teplotách(250°C), a má v sobě vyvíječ páry, který slouží k tomu, že se jídlo tak nevysušuje. Konvektomat je velká profesionální trouba s vyvíječem páry, kde si naprogramuješ režimy vč. času, a např. za dvě hoďky máš krásný rostbífyg.idnes.cz" alt=":-P"> (samo ti to maso zašokuje a potom "lehce" dopéká). Musel bych se ale podívat, jestli pracuje s přehřátou párou,každopádně rovněž pracuje s vysokými teplotami

0/0
28.4.2009 14:46

Pan Navratil

Re: Magdaleno,Magdaleno,nauč se vařit !

Není-li konvekťák přetlakový a má-li páru 250°C, pak nutně pracuje s parou přehřátou, bo sytá pára normálního tlaku má 100°C (snad nekecám).

0/0
29.4.2009 16:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.