Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyhoďte staré pekáče. Husu na Štěpána upečte v plastu

Vánoce se v kuchyni obyčejně spojují s pečením, a tak i ten, kdo během roku o troubu ani okem nezavadí, začne prohledávat nejzazší zákoutí kuchyňských skříněk a vybírat vhodný pekáč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

papazian

Něco tak nesmyslného a reklamou podbízivého jsem dlouho

neviděl! To je na tom MF Dnes již tak špatně, že si musí přilepšovat svůj příjem takovými vtíravými a jednostrannými úvahami jako je tento článek? To je hrozná ostuda! Husu si budu i nadále péci v kvalitním pekáči, v kamenině, kde chutná nejlépe. Není nad tradičními recepty s tradiční chutí. Jinak to bude bláto a ne upečená husa!

Jinak od oné firmy již doma nějaký výrobek máme, je k ničemu, jenom z manželky tahaly peníze. Tuto firmu nedoporučuji, předražené a vlastně zbytečné.

0/0
8.1.2008 1:16

suchlik

nekritizuju to, co nevyzkouším

Já osobně miluju silikonovou formu. Je praktická.  Nemůže se rozbít a člověk se o ní nepopálí. Peču v ní jak sladké, tak slané, nechytá pachy. Nemusí se vymazávat a jídlo je z ní zdravější. A navíc - nepřipaluje se. A i když se připálí, tak na formě nezůstane přilepené a nemusím jí tudíž další hodinu drhnout.  Používám jí jak do trouby, tak do mikrovlnky. A záruka zdravotní nezávadnosti? Doporučení od kamarádky a firma s dlouholetou tradicí a zárukou reklamace - mám to vyzkoušené.

Kuře upečené v plastu jsem taky ochutnala a bylo vynikající. Nejdřív vyzkoušejte, pak kritizujte. Když si první hospodyňka koupila automatickou pračku, byla to ta líná. Já osobně nechci strávit v kuchyni víc času než je potřeba a jakýkoliv pokrok, který ulehčí práci, vítám.

0/0
29.12.2007 11:33

qoknu

Zůstanu

u klasického pekáče. Nikdy jsem neměla problémy upéci v něm kachýnku, husičku či buchty. Jsem zvědavá jak to bude dlouho trvat než se objeví, že je to závadné.:-/

0/0
26.12.2007 17:35

Mik8

Re: Zůstanu

Kdo sleduje pravidelně  zpravodajství, ví, že smrtelné nebezpečí na člověka číhá úplně všude - logicky tedy i v klasickém pekáči. :-)

0/0
26.12.2007 21:58

bily.trpaslik

Re: Zůstanu

R^úštěpky hliníku, litiny atd, dobrou chuť u klasického pekáče. Uvědomte si, že doba pokročila a už také nevaříte na otevřeném ohni, ale používáte troubu, zkuste i další "pokrok"

0/0
27.12.2007 10:20

iuos

hmm

za pár let budeš psát o odpařování silikonu? ;-D

0/0
8.1.2008 10:52

mac007

plastové obracečky

Já si ještě moc dobře pamatuji na to speciální "plastové" nádobí, které také není zdraví škodlivé... Pak stahovala Tescoma formy na bábovky a nakonec i Kika naše úžasné obracečky. Ještě že už jsou pryč.

Ano, mají pravdu ti, kteří tvrdí, že ten originální výrobek asi nebude zdraví škodlivý, ale do obchodů v ČR se za půl roku bude dovážet na chlup podobný čínský, který už tyto vlastnosti mít nebude... bohužel... Věřit nelze ani maloměstským domácím potřebám, ani řetězcům a cena už vůbec není indikátor...:-P 

0/0
26.12.2007 13:15

Dennys

Kdepak

Včera jsme měli kachýnku z klasického pekáče a bylo to super. Plasty patří do mekáče.R^

0/0
26.12.2007 10:16

ratataplan

Všechno do plastu!

Úžasnej nápad! Talíře jsou taky na nic! Štědrovečerní večeři si dáme u mekáče z polystyrénovýho tácku! To je kultůra. Ale když to lidem vyhovuje. I ten sex bude lepší s figurínou. Jen tak dál. Akorát nevím, kde ty plasty budeme brát, když se jich většina stále vyrábí z ropných frakcí.

0/0
26.12.2007 8:17

Pribinacek

Plastová prkénka na krájení

byl před lety obrovský hit, tvrdilo se, že dřevěná jsou škodlivá, že se v nich drží mikrobi a plísně a při řežání se uvolňují kousky dřeva, která pak škodí organismu a že plastová jsou sterilní a nepoškozují se při řezání. Tak jsem se taky nechal nachytat, za chvíli bylo plastové prkénko plné stop po noži a v místě krájení zůstavaly nesmytelné stopy po potravinách. Od té doby opět jedině dřevěné, to je léty osvědčené a troché té celulózy, která se z něj může uvolnit, je jako přírodní materiál rozhodně zdravější, než nějaký derivát ropy.

A  s těmi plastovými hrnci to bude stejné, za pár let se zjistí, že jsou zdraví škodlivé, mezitím už většina lidí, co se nechá reklamou ovlivnit, vyháže smaltované a železné nádobí a bude ho za drahé peníze opět kupovat.

0/0
23.12.2007 12:23

vladino

Re: Plastová prkénka na krájení

... taky letělo do popelnice, zas.raný pokroucený plastový prkno! Jak již tady někdo poznamel, radši budu žrát celulózu, než zkur.enej silon! (Y)

Je pravdou, že v těch plastových prknech zůstává stejná sračka, jako v těch dřevěnejch. Dřevěná se ale dají na rozdíl od plastovejch dost dobře umýt.

0/0
24.12.2007 21:08

Železobetonová Krysa

Plasty... to bych určitě žral..

on stačí ten Poly Tetra Fluor Ethylen tedy  Teflon ,který se pokud nekvalitní odlupuje a stejně jde poškrábat i když je kvalitní a to velmi snadno a po nějakých třiceti letech používání se jen tak mimochodem zjistilo, že je vlastně vysoce karcinogení.... takže si klidně budu dál používat sklo nebo keramiku - jasně ,že mám teflonovou pánvičku - na něco chcípnout musim ne....;-DRv ale proto si ještě nebudu kupovat plastovej pekáč :-)

0/0
22.12.2007 18:07

Železobetonová Krysa

Re: Plasty... to bych určitě žral..

btw kterej se dá ohřát na 230 °C ehm ,ale asi radši nechtějme vědět co se z něj začne odpařovat za vzorce když se náhodou ohřeje na 235 °C že.... :-)

0/0
22.12.2007 18:08

Destroyer7

Re: Plasty... to bych určitě žral..

R^

0/0
22.12.2007 19:30

nevericitoomas

Osobně za nejlepší považuji keramiku

Ať již římský hrnec, nebo klasiku našich dědečků a babiček, "kameninový" pekáče. Problém je, že si to málokdo vyzkouší, neboť se sem vozí jenom ty plastový náhražky a o keramiku u nás není takový zájem jako na náročnějších trzích.

0/0
21.12.2007 21:28

Anna Rakouská

Re: Osobně za nejlepší považuji keramiku

Keramika skutečně špatná není. Já

osobně mám bábovkových forem několik, různých velikostí a tvarů (keramickou, skleněnou, teflonovou, silikonovou a smaltovanou) Používám dle toho jak ji chci mít velikou nebo prostě pro legraci (sklo do mikrovlnky a máte pěkně žluťoučkou). Největší frekvenci mám u té smaltované, kvůli vzhledu. Nejméně ráda mám skleněnou-má hluboké dílky a nevyklápí se dobře. Lehce vymaži i teflon a silikon-je chutnější kůrka.

0/0
21.12.2007 22:50

scatt 54

Re: Osobně za nejlepší považuji keramiku

Jasne ze,kolikrat asi tak peceme do roka kachnu nebo husu? Ja ji osobne pecu pomaloucku,asi 3 hodiny pri nizke teplote a mezitim si uvarim v klidu zeli a knedliky. Nechapu,kam vsichni tak spechaji? Me vubec nevadi,ani me rodine,kdyz obed neni v prave poledne,ale treba ve 2 PM. Proste vstanu v 10 AM a obedvam tim padem pozdeji,bozinku,VO CO GO??? Z Floridy zdravi MirkaV;-D

0/0
22.12.2007 4:22

VaclavBau

o čem to tu píšete?

Nevíte, o čem píšete - bohužel ani autor článku to neví, vzhledem k výrazům, které používá. Silikonové formy na pečení, ať už na maso nebo na bábovky a jiné moučníky, jsou na západě docela běžné. Nejedná se tedy o "plasty, plastiky,či mikrotenové sáčky", jak tady pletl jeden - asi z hladu. Silikon má na pečení opravdu vynikající vlastnosti rozvodu tepla a např. kuře v tom udělám krásně propečené za 20 minut. Ono se to ale taky musí umět a zkoušet nové věci a nekydat hnůj na něco, co sem ani v životě neviděl. Zpackaný článek o celkem šikovné věci a hromada "blé a fůůůj" komentářů. A když píšu z vl. zkušenosti, že je to dobrý, tak to nejdřív vyzkoušejte, než začněte povykovat nesmysly.

0/0
21.12.2007 14:23

bily.trpaslik

Re: o čem to tu píšete?

V této diskusi bojuješ s větrnými mlýny a starousedlíky, kteří jsou "klasici", topí ohněm v místnosti, nepoužívají elektřinu (divné, že píšou na internetu) a grilují na karcinogenním uhlí.

0/0
27.12.2007 10:24

PepaBob

Koho chleba jíš...

Nejlepší je to, za co autor dostal nejvíc zaplaceno. Musí kupovat dárky a každá kačka se hodí. A nevadí že je vlastně jako prodejná děvka.

0/0
21.12.2007 14:10

matesakoid

ha ha ha

Redaktorskej, co je spatnyho na klasickym smaltovanym pekaci?

Ti zabalim husu do mikrotenaku a smahnu ti ji v mikrovlne, at si posmaknes...

0/0
20.12.2007 21:00

obsousedka

ultra plus

Docela mě zaráží, že se tady hodně lidí vyjadřuje k něčemu, co podle mého názoru ani nezná, protože kdo si jednou jedinkrát vyzkoušel podle vás plastový pekáč Ultra plus ten nemůže tento výrobek pomlouvat. Mám dom tři a jsou nedostižnéR^ a hlavně šetří mi čas i energii. Takže všem doporučuji než přidáte svůj názor, zjistěte si o čem vlastně se diskutuje.

0/0
20.12.2007 19:36

starej pardal

Re: ultra plus

no nevim, jestli tady uspejes se slaboduchou reklamou urcenou nevzdelanym americkym hospodynkam;-D

0/0
20.12.2007 19:49

obsousedka

Re: Re: ultra plus

Slaboduchý je pouze ten kdo kecá o něčem co nezná. A jelikož mám super zkušenosti právě s plastem a i silikonem tak vím o čem píšu na rozdíl on někoho že.:-)

A kdo ultra plus nezná tak vážně doporučuji kontaktovat Tupperware přes net a alespoň se namáhat zjistit něco víc.

0/0
22.12.2007 18:05

starej pardal

Re: Re: Re: ultra plus

koukam ze mas hlavne super prehled o tom, co kdo zna a co ne, ze:-)

este sem nalep nejakej ten spam na ty plastikovy smejdy, co se je snazis zoufale prodat ;-D

0/0
26.12.2007 4:54

obsousedka

Re: Re: Re: Re: ultra plus

Jsi úžasnej jenom by mě zajímalo jak si došel se svojí logikou že já se snažím něco prodat, pouze jsem napsala názor na něco co mám doma a velice ráda a často to používám asi tak jako bys ty měl doma oblíbenou věc a byl si s ní spokojený tak bys taky napsal chválu nebo ne? Ale asi nemá cenu se o tom dohadovat že jo :-)

0/0
27.12.2007 17:27

fenix007

Re: ultra plus

Kde se to da koupit? Byla jsem shanet prave pekace a kde nic tu nic.

0/0
21.12.2007 12:02

mlklflkl

Re: Re: ultra plus

Ultra plus nabízí firma Tupperware. doporučuji www.Tupperware.cz a pak už vás čeká jen skvělé vaření se spoustou volného času okolo, ušetřená energie a spokojení strávníci!!!:-)

0/0
21.12.2007 13:25

starej pardal

Re: Re: Re: ultra plus

;-D kde je cenzor? vloudila se nam sem psychicky poznamenana individua

0/0
26.12.2007 4:55

scatt 54

Re: Re: ultra plus

U nas je maji! Sarasota,Florida-ROSSR^

0/0
22.12.2007 4:13

mlklflkl

Re: ultra plus

Dík za tento názor !!! zkrátka kdo nezná, ten nemůže pochopit !!! to my obsousedi víme ;-)

0/0
21.12.2007 13:30

Paul_M

Plast je HNUS!!!!!!!!

Jděte s tím plastem do(Y)(Y)(Y)

0/0
20.12.2007 18:49

Mirusek

A co škodliviny?

Nemám proti plastům téměř nic, jen že se v nich občas vyskytne trochu víc škodlivých a nebezpečných látek, jako je např. olovo.:-/

0/0
20.12.2007 17:48

starej pardal

houby pekac z plastiku

my si rovnou poridime pecenou husu z umely hmoty R^

0/0
20.12.2007 14:57

petrmalyx

Re: houby pekac z plastiku

Kure Tricatel.

0/0
20.12.2007 15:42

farous

Odříkanýho chleba největší krajíc!

Ti co nejvíc křičí, že plast né, ho budou mít za pár let všichni!

0/0
20.12.2007 14:10

Klika od blazince

Proc bych vyhazoval stare pekace?

Vzdyt jim nic neni a ani se na te litine nic brzy nepokazi... toz teda ja s tim plastem jeste chvilku pockam... treba tu za tyden bude clanek  "Vyhodte plasty, upecte husu v papiru"

0/0
20.12.2007 12:56

Mr. Attitude

Plasty tfujtajxl

Tak to musí mít super příchuť po plastech a musí to být absolutně neškodné;-D....to je jako když si naleju minerálku z klasické skleněné lahve a z PETky....rozdíl asi tak 7 tříd v chuti;-D;-D;-D a kdo to nepozná, tak kecá

0/0
20.12.2007 11:50

muchachacha

nechápu kritiky

No a zkoušeli jste to někdy? Silikonové formy jsou super, výborně se udržují, není třeba je vysypávat ( v případě bábovky) a že by ochutily pokrm? To už vůbec ne. Ne všechno staromilství je oprávněné. A co se týče "tvrdých" plastů jako jsou Tupperware výrobky -  tak mohu jen doporučit - platí pro ně totéž co pro silikonové. Asi místní diskutující se potřebují odreagovat od vánočního stresu...

0/0
20.12.2007 10:58

matesakoid

Re: nechápu kritiky

Jojo, siikonove formy se nemusi vysypavat, ale ja v nich proste babovku neumim

0/0
20.12.2007 21:01

Terco

Re: nechápu kritiky

Tak isto si myslim, ze nazor by si mal kazdy urobit az po osobnej skusenosti s tymito vyrobkami. Hlavne v dnesnej hektickej dobe pouzivanim tychto vyrobkov usetrim mnoho casu a zaroven zjednodusuju pripravu jedla, takze z kazdeho z nas moze byt dobry kuchtik. Sam pouzivam pekace Ultra plus uz dlhsiu dobu na pecenie a pripravu jedla v mikrovlnke (ryza, zelenina, zemiaky su hotove behom chvilky velmi chutne a hlavne dietne) a povazujem ich uz za neodmyslitelnu sucast nasej kuchyne. Takze u nas sa bude husa robit v Ultra plus pekaci a urcite si pochutime;-D.

0/0
21.12.2007 10:16

cyankáli v šampaňském

Re: Re: nechápu kritiky

Hezká myšlenka reagovat až po zkušenosti, ale těžko realizovatelná, nemám si ho od koho půjčit a když si ho koupím a zjistím, že mi nevyhovuje je trochu pozdě. :-/

0/0
21.12.2007 13:06

vlci2

Re: nechápu kritiky

www.Tupperware.cz ??? Proč mi to nápadně připadá jako druhej zepter?? Také budou čekat řadu let na úroky a pak budou exekuovat ?? Kde je nějakej ceník? Na prezentaci se můžu vy...rat, nejdříve se chci podívat sám, nechci aby mi sem chodil nějakej tupec něco drtit do hlavy, kterýho se pak nezbavím ...

A vy všichni co toto píšete, vy už jako jste dealery této firmy??

Cituji: "Původně se výrobky Tupperware prodávaly v běžných maloobchodech a obchodních domech. Ukázalo se však, že běžný způsob prodeje nebyl v případě těchto výrobků efektivní. Nikdo nemohl zákazníkům poskytnout potřebné informace o řadě způsobů použití, o jedinečných vlastnostech výrobků, o jejich kvalitě a dlouhé životnosti."

To jsou takový kydy .. ony asi neexistují jiné možnosti jako např. vytisknout nějaké letáčky a nechat je v každém obchodě s nádobím právě u tohoto nádobí. Sorry, ale každá takováto firma s takovými argumenty je přinejhorším podezřelá ...

0/0
26.12.2007 0:16

starej pardal

Re: Re: nechápu kritiky

:-)R^

definuju to takhle: v prime konkurenci s ostatnimi vyrobky to jaksi.... neobstalo... ?;-D

0/0
26.12.2007 4:59

suchlik

Re: Re: nechápu kritiky

To zní jako obžaloba síťového marketingu jako takového.

Já osobně síťový marketing vítám. Ať už je to Tupperware, Zepter, Missiva, Avon nebo Just.

To, že na nás z televize reklama chrlí nesmysly, polopravdy a lži, na to jsme si už jaksi zvykli. To nikoho nepohoršuje. Kolik z těch šamponů dokáže zbavit vlasy lupů? A že čokoláda je pro děti to nejlepší?

Pro mě je příjemné, když mi kamarádka, kolegyně nebo příbuzná - příbuzný - doporučí to, co sám vyzkoušel a s čím má vlastní zkušenost. Protože kdyby takový člověk doporučil šmejd, musel by brzy ve svém okolí chodit kanálama. Poradce síťového marketingu je placen za to, že nese kůži na trh, dělá tu správnou, zdravou reklamu, kterou známe z dřívějších dob(dobrý výrobek se chválí sám). A navíc, je zde to, co v supermarketech postrádám - osobní přístup, poradce v pravém slova smyslu.

Samozřejmě, dá se dělat dobře i špatně(otravovat někoho, kdo mi už 3x řekl ne). To je ale selhání lidského faktoru nikoli chyba systému jako takového.

0/0
29.12.2007 11:55

vlci2

Re: nechápu kritiky

Sorry, ale my Češi nejsme při...í amíci kerý si neumí bez manuálu a briefingu vyměnit ani žárovku ...

A třeba mě kamenujte ... péct budu dál ve skle a keramice, struktura těchto materiálů mi dokonale zaručuje, že se z nich do jídla rozhodně nic neuvolní ... nazdar 8-o8-o8-o(Y)(Y)(Y)[>-]

0/0
26.12.2007 0:17

martiina

No fuj...

To snad nemyslíte vážně! :-©:-©:-©

0/0
20.12.2007 10:17

sikin1

Kašlu vám na plast

Husu jedině v pořádném litinovém pekáči jak už píše mattonka. Redakce už se asi dočista zbláznila, vůbec si nedokážu představit, jak to tahám z trouby v umělině, to by mě snad ani nechutnalo.

0/0
20.12.2007 9:42

mattonka

Re: Kašlu vám na plast

vůbec nějaké přehnané používání plastů v kuchyni se mi příčí... maximálně tak mísu, ale třeba formu na bábovku z plastu bych si opravdu asi nelajzla

0/0
20.12.2007 10:12

bily.trpaslik

Re: Re: Kašlu vám na plast

Zkoušela jste to nebo tu jen bez důkazu tlacháte nesmysly o špatném pečení v plastových či silikonových formách?

0/0
20.12.2007 16:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.