Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sbírání slimáků je milosrdné, sůl drastická

Nalákejte slimáky na pivo, upijí se k smrti, radí jeden zahrádkář. Zkuste parazity, mám s nimi dobrou zkušenost, doporučuje jiný. Sbírat, sbírat, sbírat, nic jiného neplatí, nesouhlasí třetí. Co člověk, to jiná zkušenost a metoda. Které z nich jsou účinnější než jiné a jaká při nich hrozí rizika?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

olgar

24. 8. 2007 13:02
sůl na zahradě

Sůl se doporučuje na obypání zahonku kolem zatravněných, Jak sůl působí, když se odryje kraj zahonu?

0 0
možnosti

gagaryn

24. 8. 2007 11:50
***

Slimáci :-) 2

0 0
možnosti

wanous78

21. 8. 2007 12:46
Že by "dežaví"?

;-DMám pocit, že podobný(ne-li stejný) článek jsem už četl před 14-ti dny v příloze Léto jednoho nejmenovaného

celostátního deníku...8-o

0 0
možnosti

křupan

21. 8. 2007 13:20
Re: Že by "dežaví"?

Dežo ví ?

0 0
možnosti

cunik_1

21. 8. 2007 12:25
Nejlepší jsou smažený!!!

Nejlepší slimák je obalený v klasickém trojobalu a usmažený jako smažený sýr, potom má stejnou i konzistenci. Chuťově je takto výtečný. Ale upravovat se dá všelijak. Např. na čínu, přírodní řízek, pečený, aj. Pro gurmány je výtečný i syrový. Před snězením je ho však třeba posolit, jelikož jinak nemá valnou chuť. Po posolení a asi minutovém rozležení je výtečný. Takže neváhejte a vyzkoušejte!!! Je to zaručené a vyzkoušené!!!

0 0
možnosti

petrmalyx

22. 8. 2007 1:00
Re: Nejlepší jsou smažený!!!

Oblibenou specialitou je take slimak na panvi s jarni cibulkou, cesnekem, olivami a mandlemi. Popripade jednohubky s rohlikem, maslem, okurkou, tretinou slimaka a trochou kaviaru (tesco, 17,90)

Moje oblibene je pak slimaci fondue.

Specialne pro navstevy: recept nasich babicek "domaci cokoladova pralinka s prekvapenim." Servirujeme az pote, co nam navsteva odevzda dary.

0 0
možnosti

gagaryn

21. 8. 2007 10:51
***

Je třeba se naučit pokory a žít v souladu s přírodou, ničehož nezabíjejte, nepostřikujte. Možná vám letos slimáci zničí zahradu, ale příští rok třeba ne.R^

0 0
možnosti

cufir-mufir

21. 8. 2007 11:36
Re: ***

Ja a moje prirucni motyka, zijeme se slimaky v souladu... oni lezou na zahradku a ja provadim deleni... zadny uz neodleze,je zpracovan jako hnojivo R^

0 0
možnosti

křupan

21. 8. 2007 10:39
Já slimáky žeru.

Ale napřed je šetrně zašlápnu. Nejsem hovado...

0 0
možnosti

rh2

21. 8. 2007 11:11
Re: Já slimáky žeru.

A jsou dietní když si je necháš po jednom lízt do huby.

0 0
možnosti

gumidos

21. 8. 2007 9:47
Tak je to správné

 Lepší je proto plže do své zahrady vůbec nepustit - říká autor. Mě se to taky osvědčilo - napsal jsem cedule ZÁKAZ VSTUPU SLIMÁKŮM a bylo to v pohodě. Ale cedule musí mít rozměr minimálně 60 x 80 cm a velikost písma minimálně 140 a musí být osazeny po 5 metrech. Jinak Vám tam ty svině polezou pořád a budou se vymlouvat, že si ničeho nevšimli. Pokud uděláte cedule ve správné velikosti, problém je vyřešen, ale zase Vám tam polezou šneci. Ti vyžadují zásadně kruhové cedule s vyobrazením šneka, který je orámován červenýk kruhem a černě přeškrtnut (obdoba zákazu vstupu chodců). O krtcích zase příště....;-D

0 0
možnosti

cufir-mufir

21. 8. 2007 9:23
Hlistice

 Jak me tu bylo jiz odborne vysvetleno, tak se delim dal:

Nemaslug - Parazitické hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita Mikroskopické hlístice aktivně vyhledávají slimáky a pronikají do jejich těla. Když se tělo slimáka začne rozkládat, nová generace hlístic opustí napadeného slimáka a vyhledává dalšího. Slimák po napadení přestane do 3 až 5 dnů žrát a během dvou týdnů po aplikaci pod zemí uhyne. Kde: ve skleníku i venku, na zelenině i na okrasných plodinách Kdy: v době výskytu slimáků, venku od března do října u zastřešených kultur prakticky po celý rokříjna Podmínky: při teplotě substrátu nad 12 °C, optimální teplota substrátu je 15 – 25 °C

Balení: 5 mil. na 10 m2, nebo 50 mil. na 100 m2 Ředění: 1- 2  litry vody na m2 Skladování: 1 měsíc, v originálních uzavřených obalech ve tmě při teplotě + 5 °C. Hlístice nesmí zmrznout. http://www.biocont.cz/zelenina.html#Slim%E1ci

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Dům si rodina postavila na místě dvou úzkých zahrádek. Byl to skvělý nápad

25. dubna 2024

Na konci městečka pár kilometrů jižně od Brna vyrostl na místě dvou úzkých zahrádek nenápadný dům....

Zpěvák Osička proměnil dům na Slovácku ve vyhledávanou hospodu s ubytováním

24. dubna 2024

V samém srdci jihomoravského Lanžhotu patří jedno ze stavení do rodiny zpěváka Břetislava Osičky....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V zážitkovém domě se můžete kochat uměním, a dokonce si do něj sednout

22. dubna 2024

Netradiční rodinný dům na vás dýchne svou osobitostí. Vládne zde bračský vápenec, kámen, který...

Montovaná chata se převlékla zvenčí i uvnitř do skandinávského stylu

21. dubna 2024

Malou montovanou chatu sice majitelé před pár lety vylepšili o malou verandu, vše ostatní je však v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dům bez pergoly vypadal jako kšiltovka bez kšiltu, směje se fotograf Třeštík

23. dubna 2024

Cílem bylo, aby se v rodinném, na pohled neokázalém domě bydlelo stejně komfortně jako v pražském...

Dětský pokoj i hračky mohou podněcovat dětskou fantazii. Inspirujte se

27. dubna 2024

Už 16. edice Dětského festivalu mini v pražské Holešovické tržnici představí rovnou devadesátku...

Samoživitelka se rozhodla pro až šokující proměnu bytu v paneláku

27. dubna 2024

Byty v panelových domech dokážou občas získat díky zajímavým návrhům až nečekanou podobu. Někdy na...

Dům s interiéry, kde jsou bylinky na prvním místě, zve k odpočinku

26. dubna 2024

V krušnohorských Abertamech vznikl apartmánový dům, který nese poetický název Dům sedmnácti bylin....

V pražské Bubenči se žije čím dál lépe, říká zakladatelka festivalu Open House

26. dubna 2024

Proměnu pražské čtvrti diplomatů a starousedlíků z počátku 20. století sleduje Andrea Šenkyříková...