Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Paneláková kuchyně po zákroku italského návrháře

Prostor dvakrát šest metrů, na konci okno: paneláková kuchyně jako z učebnice. Lkát, kritizovat, nadávat co s tím? To už tady bylo tisíckrát. Co třeba zkusit jiný pohled, například italského návrháře, který ještě před pár lety asi ani netušil, co to paneláková kuchyňka vlastně je.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Simon

Už jste někdy
vyndávala ohřátou polívku pro dítě z mikrovlnky, která je umístěná nad hlavou?
0/0
13.9.2005 12:31

buhvol

-
A to má být nějaký zázrak ta kuchyně? To si na tohle musí člověk zvát architekta? Panebože, kam ten svět spěje! A rozměr panelákové kuchyně 2x6m je skutečně impozantní! Častější rozměr je 6m2 ;o)
0/0
12.9.2005 22:29

Karel

Re: -
Súhlasím s tebou. Niekto si pomýlil štvorcové metre, pretože vydávať kuchyňu s rozmermi 6 x 2 m za klasickú panelákovú, tak asi nevie čo je panelák a v kuchyni nikdy nebol.
0/0
24.10.2005 10:15

Tatami

To je fakt
Toho odvodu z digestore jsem si nevsim, no asi jsem uz dlouho zadny panelak nevidel zevnitr.( asi tak 25 let). Opravdu to musi byt umelec. Jedine ze by za zdi bylo instalacni jadro nebo koupelna ci jiny podobny prostor. Coz by vlastne mohlo byt, rozpon byl u panelaku 3,4-3,6 a kuchyn je jen 2 metry.... No eventuelne by tam mohla byt koupelna , ta se na ten 1,4 m prostor vejde. Ale koupelna 1,4 x 6 metru to je zvireckost. Pokud tam je opravdu podobny prostor tak to chtelo vsechny stavajici pricky pryc a vse resit na dane prostore uplne jinak. No ale jak se komu libi.
0/0
12.9.2005 20:43

jiri p.

Re: To je fakt
Ten odsavac je RECIRKULACNI, pisou to tam. Tzn. vzduch se prefiltruje pres filtr s aktivnim uhlim a jde zpatky do mistnosti. Tohle neni technika jedenadvacateho stoleti, tohle je jak u blbejch na dvore...
0/0
13.9.2005 0:07

Marta

naše kuchyně
Naše kuchyně pro 4 lidi má 1,70 x 3,1. Ale po jedné dlouhé stěně okna a balkonové dveře. Tak se ukaž architekte!
0/0
12.9.2005 18:30

babacek

Pěkné.
Problém je,že většina panelákových kuchyní má pouze 3x2 nebo 3x3 metry.:-)
0/0
12.9.2005 18:30

Květa

Dlouhá, ale úzká
Když se podívám na zveřejněné obrázky kuchyně, líbí se mi jejich lehkost, příjemný vzhled, hladké opracování. Když se však podívám na text, kde se píše, že se jedná o kuchyni širokou 2 metry, zhrozím se, že bych se v té kuchyni se měla pohybovat, nedejbože, že by se někdo v té době chtěl podívat pod pokličku nebo vzít si něco z ledničky. Slečna Simonka by měla zvažovat, zda si kuchyň ponechá i v případě, že by si přála miminko - v té době považuji umístění dřezu za životu nebezpečné.
0/0
12.9.2005 18:28

Mates

kuchyň 2 * 6
pracovní deska je moc šikovná, ale tak velká kuchyň je hangár, o kterém si může většina "panelákistů" nechat jenom zdát... V tý mý 1,3 x 2,5 se nevejde ani průměrnej člověk s hrncem knedlíků a to je prosím kuchyň v bytě pro čtyři lidi...
0/0
12.9.2005 15:18

David

ta naše paneláková má
2,40 x 1,70 - tak se architekte ukaž...
0/0
12.9.2005 15:12

HankaS

2x6 metrů?
Tam se dá tancovat! Měl se ukázat na nějaké panelákové kuchyni. :-) Jinak ten vytrčenej myčák je opravdu dobrej, to bude modřin.
0/0
12.9.2005 14:31

pavelthelong

design.....
nekolik poznamek : 1.kolik stoji mit na netu uvedeno jmeno architekta a vyrobce kuchyne ? nebo jde jen o "zapomenutou" reklamu ?? 2. Firma SIRA patri mezi renomovane italske vyrobce nabizejici kuchyne v nejnizsi cenove kategorii. Design je celkem slusny......Byl jsem u nich v Milane na veletrzni expozici, kdyby nebyly ceny dopravou z Italie vytazene tak nahoru, tak prevalcuji vetsinu vyrobcu v CR :-((
0/0
12.9.2005 14:31

kohout

kuchyn
1) cena-kuchyn musela stat pomalu vic nez panelakovy byt
2) digestor-umisteni uprostred linky-odtahove potrubí se v panelakach davalo do sachty, ktera byla v rohu kuchyne. Takhle by digestor musela byt cirkulacni (problemy s vllhkosti z vareni atd.)
3) kvalita fotek je desna-najdete si lepsiho fotografa!
 
0/0
12.9.2005 13:58

filip

Re: kuchyn
Odtah od digestoře může být proveden hliníkovou flexi rourou až do instalační šachty.
0/0
12.9.2005 14:33

kohout

Re: Re: kuchyn
Ja tam teda zadnou Al flexi trubku nevidim.
Leda se probourat skrz panel k sousedům a trubku tahnou pres jejich kuchyn.
0/0
12.9.2005 15:01

ro16ck

Návrhář ???
..  ty vole, to už jsem si dome udělal hezčí a praktičtější. A všechno (ale úplně všechno  - plovoucí podlahu, dlažbu, vymalování, spotřebiče,...)za "mizerných" 96 tis.Kč
Kolik stála ta tvoje "Itale" ?? 
 
0/0
12.9.2005 12:06

petr

Re: Návrhář ???
To vis ze jo... A ted tu o Cerveny Karkulce.
0/0
13.9.2005 8:40

ro16ck

Re: Re: Návrhář ???
.. žil, byl jednou šikovnej českej človíček, kterj se nebál pracovat a hlavně si nenechal srát na hlavu od nějakého italského "dyzajnéra"  ...  
Když nevěříš... tak ti pošlu fotky a paragony za mateiál a vybavení. (Práci samo nepočítám).
Papa
0/0
13.9.2005 8:50

Marek

Re: Re: Re: Návrhář ???
MILY Pepo - obrazky kuchyne za 96 tisic - se vsim ale opravdu se vsim bych rad videl - muzes je nekam povesit a dat link ? Za 96 se do kuchyne nedaji poridit ani spotrebice rekneme lehce nadprumerne.
0/0
18.9.2005 15:22

Novacek

hruza
když už to tupě překládáte z italštiny, tak aspoň by někdo z "odborníků" měl vědět, že není "metr lineární kuchyně" ale "běžný metr" a že "anodizovaný hliník" je "eloxovaný hliník". a taky nevím, kde Palladinelli působí dnes, ale v Brně (kde měl asi 5 let nikým nenavštěvovaný obchod v romské čtvrti, vedený jeho českou snoubenkou Lucií) už se nesmí ani ukázat. ti lidi, kteří mu naletěli, by si na něho jistě počkali.
0/0
12.9.2005 10:58

xxx

A kde je trouba?
Vidim varidlovou desku, drez a supliky, ale, kde je trouba? Leda, ze by nic nepotrebovali peci. Ze by ital zapomnel na pizzu?
 
0/0
12.9.2005 10:40

Pjotr_Pjotrovic

Re: A kde je trouba?
Troubo :-) Trouba je pod mikrovlnkou u vstupních dveří.
0/0
12.9.2005 10:58

Michal

Re: A kde je trouba?
Sam si trouba, podivej se lip:)
0/0
12.9.2005 11:00

hm

Ta zidle tesne pod
polickou je zajimava...
0/0
12.9.2005 9:35

honzarov

nechápu
co je na té kuchyni hezké ? těžce zvítězila praktičnost na designem , navíc o té praktičnosti lze pochybovat , je tam hodně málo skříněk ve výšce očí .
0/0
12.9.2005 9:29

taja

líbí
Mě se to líbí.
A myslím, že každý nemusí "navrhovat vše sám s pomocí internetu" a "udělat levně na koleně". Někdo si rád vydělá peníze svou prací, která ho i baví a za "cizí" obory si zaplatí.
To byste si také mohli koupti krávu a stloukat máslo.
 
0/0
12.9.2005 9:26

Pjotr_Pjotrovic

Re: líbí
Jenže, když si koupím krávu a začnu si stloukat máslo, tak zaprvé do bude máslo zdravější a zadruhé neušetřím tolik peněz, jako když si tu kuchyň udělám "na koleně". Jinak, když na to člověk má, tak mu kuchyň může navrhovat třeba již zmiňovaný Pininfarina. ;-) To ale neznamená, že vlastní kuchyň nebude lepší.
0/0
12.9.2005 9:45

Pjotr_Pjotrovic

Taky bych chtěl mít kuchyň 12 m.
Zajímalo by mě, kdo "lká" nad 12 m2 kuchyní. Chtěl bych toho Itala vidět, jak hodí svoje umění na kuchyň 2 m x 3 m. Nechci toho Itala kritizovat, ale nechápu, co je to za extra design?? Když budu vědět, kde a jaké spotřebiče a nábytek koupit (nechat vyrobit), tak si navrhnu hezkou kuchyň s osobytým designem. Je ale fakt, že se pak nebudu moci vytahovat, že to mám od Itala. :-)
0/0
12.9.2005 9:18

Karel

vyhozené peníze
Ital desing zní jistě pro spusty lidiček lákavě,ale divím se že jim není líto takhle vyhazovat peníze z okna.V dnešní době desítek odborných časopisů a internetu stačí si najít to co se člověku líbí a solidní stolař (a trh už se začíná probouzet ke kvalitě a tímto jich začíná být víc-sám znám min 3) Vám to udělá na míru. Dělal jsem podobnou kuchyň a tímto postupem mě stála 22000,- celá!ne za metr jako např tady  Lidi stačí se jen porozlídnout a trochu se začít starat sami(včetně používání toho co nosíme na krku) Pak by tyto předražené firmičky balily kufry. (a nebo slevnili-což asi pochybuji)
0/0
12.9.2005 8:51

Jana

Re: vyhozené peníze
Karle, prosim muzete mi dat kontakt na nejake kvalitni stolare? Diky moc predem.
0/0
2.10.2005 17:37

MelSi

moc pěkné....
a kde sl. Simona narazila na italského návrháře? To by mě fakt zajímalo,když jsme hledali řešení my,tak nám to dalo obrovskou práci...
0/0
12.9.2005 8:35

80e

panelakova kuchyne
proste zustane panelakovou kuchyni. bez ohledu na to, jestli si majitel mysli, ze tam ma design. tohle sice design je, ale uz jsem tu na idnesu videl lepsi kuchyne, co si lidi delali na kolene...
0/0
12.9.2005 8:26

Verča

Buzertaška pro městskou policii
  Jsem již stará žena, která mnohé viděla a zažila. Vcelku si myslím, že jsem tolerantní a bezkonfliktní typ (skoro až melancholik). Poslední dobou jsem znepokojena vysokým počtem psů u nás v obci, kteří se producírují po obecních komunikacích ,,jen tak". Myslím si, že není vhodné pro děti aby měli možnost pozorovat takto obnažená zvířata a proto mě velice potěšil nápad, který jsem přečetla v této diskuzi a sice, že by psi měli mít svá přirození zahalena... Myslím, že toto stojí alespoň za úvahu - vždyť je to pro dobro obce...
 
0/0
12.9.2005 8:12

dělám psí kusy

Re: Buzertaška pro městskou policii
Jo tak to je nářez,
mám německého ovčáka a už vidím jak mu dávám na koule pytlík.
A to nemluvím o tom co budou dělat ti chudáčci co mají psi na baterky, když ani košíky pro ně prý nevyrábí.  Tyto lidi bych osobně seznámil s tím svým drobečkem - když vidím nějakého ignoranta co má psa bez vodítka a bez náhubku a mě začne nadávat že ten můj nemá náhubek (přitom je na vodítku), okamžitě ho pouštím i z vodítka a ted ukaž co umíš :-D
0/0
16.9.2005 14:52

Qwark

Nebydlím
Teda v paneláku sem nikdy nebydlel, ale docela pěkný. Bydlet tam, zařizuju podobně. Pořád lepší než to hnusný jádro.
0/0
12.9.2005 8:11

Naranja

topení
Když už investují do kuchyně statisíce, proč tam zůstalo to staré humpolácké topení?
 
0/0
12.9.2005 8:00

Tom

Re: topení
Asi proto, že patří k baráku. Pokud jsi již něco dělal s topením v paneláku, tak pochopíš.
0/0
12.9.2005 13:28

tatami

je mi to jasne
Uz vim proc ten talian zije a tvori v Cesku.  V Italii by ho za neco takoveho asi postavili pred soud.  Za 1. v te kuchyni je asi tolik designerske invence jako v kadibudce na hnojisti. Za 2.  za ty vycnivajici rohy by mu patrilo nafackovat. Muze mi nekdo vysvetlit proc to vytahnul dopredu? Vzdyt to postrada jakoukoliv logiku. Akorat se o to bude holka mlatit. Kdybych pred lety prisel za sefem s podobnym navrhem tak me poslal okamzite na dovolenou s poznamkou ze jsem asi trochu pretazeny a potrebuji odpocinout. ALE JE TO ITALSKY DYSAJN.
0/0
12.9.2005 6:43

rewo

Re: je mi to jasne
Tak hoď link na tvý výtvory, ty pininfarino!!!!
0/0
12.9.2005 7:47

b

Re: je mi to jasne
jo to je fakt, ty vytazeny rohy nechapu.
0/0
12.9.2005 9:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.