Taky jsme původně chtěli Korynu,ale
stále se nám žádný návrh nezdál úplně ideální k celkové ceně. Nakonec jsme si udělali návrh ručně sami, požádali Kamaráda stolaře, který sehnal patřičná dvířka (masiv olše) a udělal nám kuchyni přesně, jak jsme si přáli. Cena vyšla na cca 60%. Koryny a máme i vzhledově kuchyň nesrovnatelně hezčí. Ale i tak jsme udělali nějaké chyby, které Vám papíšu, třeba se Vám taková informace bude hodit.
V článku se hovoří o různých výškách pracovních ploch - před dvěma lety se mi to zdálo zbytečné, ale teď vidím, že by to mělo smysl (sporák-deska níž, dřez výš). Dále je důležité mít dřez dostatečně hluboký, ne plytký, aby z něj voda nestříkala, když myjete větší kastrol, který nedáváte do myčky. Také se mi jeví jako důležité mít šuplata s příbory a různými vidlicemi a vařečkami uproštřed linky, aby k nim byla vždy co nejkraší cesta. Naše kuchyň nešla řešit ani do rohu ani do U. Mám dvě linky proti sobě (3,3m a 1,8m) a je to výhoda, jenom se otočíte a máte na dosah další kuchyňské potřeby, plochu apod.
Co se dále velmi osvědčilo?:
výsuvná šuplata, výsuvné koše na uložení potravin, výsuvná celá "spíž" (na kolejnici) - do všeho snadný přístup. Dále baterie-výsuvná sprcha, kterou pohodlně natáhnu a napustím vodu do kastrolu na přípravné ploše. Také k nezaplacení je tyč s háčky podél celé linky, na které mohu zavěsit spoustu pomůcek a mám je tak po ruce.
Těm, kteří teprve plánujete, přeji šťastný výběr.